Wkeno

Slik bruker du et termometer

Termometre blir ofte brukt for å fastslå om noen lider av feber. Noen kvinner bruker termometer for å bestemme eggløsning ved opptak endringer i kroppstemperatur. Tidligere var glasstermometre vanlig i både boliger og legekontorer. Siden farene ved kvikksølv har blitt kjent, en rekke digitale termometre er nå det mest populære. Digitale termometre benyttes oralt, rektalt og under armen, mens trommehinnetermometere benyttes i øret. Det er viktig å vite hvordan du bruker et termometer for å sikre at du får nøyaktige avlesninger.

Trinn

Slik bruker du et termometer. Les instruksjonene som følger med termometer for å forstå de piper forbundet med termometeret.
Slik bruker du et termometer. Les instruksjonene som følger med termometer for å forstå de piper forbundet med termometeret.

Ved hjelp av et digitalt termometer

 1. 1
  Les instruksjonene som følger med termometer for å forstå de piper forbundet med termometeret. Noen digitale termometre piper hvert få sekunder for å markere at det er fortsatt leser av temperaturen, mens andre har en rekke piper når lesing er ferdig.
 2. 2
  Vend termometeret på og sørge for at lesing er på null. Slip tuppen av termometeret i en engangs plast-hylse. Tilgjengelig på drugstores, disse ermene er vanligvis en one-size-fits-all produktet.
 3. 3
  Ta en temperatur med et digitalt termometer en av tre måter:
  • Ta en aksillær temperatur under armen ved å plassere spissen av termometeret i det hule av armhulen. Hold armen over kroppen før termometeret piper.
  • Utføre en muntlig temperatur ved å plassere tuppen av termometeret under tungen og holde den der til termometeret piper.
  • Bruk et digitalt termometer rektalt ved å sette noen smøremiddel på spissen av termometeret og innsetting bare spissen inn i endetarmen. Vent til termometeret piper for å ta en lesning. For spedbarn, er det best å holde beina i ro mens du tar temperaturen.
 4. 4
  Rengjør termometeret etter hver bruk med en alkohol gni eller i henhold til produsentens anvisninger. Selv ved bruk av engangsgrill ermet, er det best å rense termometer for å redusere risikoen for spredning av eventuelle bakterier.

Ved hjelp av en trommehinnetermometer

 1. 1
  Les produsentens instruksjoner for å forstå hvordan termometeret fungerer. Plasser et avtagbart hylster over spissen av termometeret, hvis det ikke ble lagret med en på. Disse plastdekslene er tilgjengelig på apotek.
 2. 2
  Vend termometeret på og sørge for at skjermen leser null. Hvis en lagret lesing viser, følg produsentens instruksjoner for å sette termometeret tilbake til null.
 3. 3
  Trekk øregangen åpen ved å forsiktig dra øreflippen bakover og opp. Sett tuppen av termometeret inn i øregangen, være forsiktig med å presse for langt inn i øret, og trykk på knappen. Avlesningen vil være umiddelbar.
 4. 4
  Kast plastdeksel og sette en ny en på. Det er best å lagre en trommehinnetermometer med et plastdeksel på spissen for å holde lesing mekanismen fra å bli skitten eller skadet.

Tips

 • Rektaltemperaturer er ansett som den mest nøyaktige for spedbarn opp til tre måneder gammel, og den europeiske Academy of Pediatrics anbefaler å ta en temperatur rektalt for barn opp til 5 år.

Advarsler

 • Temperatur strimler som er plassert horisontalt over pannen har vist seg å være unøyaktig i studiene. Medisinske fagfolk anbefaler at du unngår å bruke disse stripene når du tar en temperatur.

Ting du trenger

 • Digital eller trommehinnetermometer
 • Termometer tips dekker