Wkeno

Slik finner du din lidenskap

Alle har noe de er gode eller gode på.

Noen mennesker vet ikke hva deres nisje er ennå, men å finne det du er opptatt av er ikke så vanskelig som det kan virke, og når du finner det, er det en av de beste følelsene i verden.

Trinn

Slik finner du din lidenskap. Ta en penn og et stykke papir.
Slik finner du din lidenskap. Ta en penn og et stykke papir.
 1. 1
  Ta en penn og et stykke papir. Forbered deg på å lage en liste.
 2. 2
  Spør deg selv noen enkle spørsmål, som:
  • Hva er mine mål?
  • Hvis jeg kunne gjøre én ting for resten av livet mitt, hva ville det være?
  • Hva gjør jeg elsker å gjøre?
  • Hva skulle jeg gjøre, selv om jeg ikke får betalt for å gjøre det?
 3. 3
  Grave dypt i deg selv, tenk på hva du liker å gjøre med fritiden, og om det er noe du kan gjøre på heltid. Du trenger ikke å være god på det, og det trenger ikke å gjøre deg penger. Bare tenk på hva du liker å gjøre.
 4. 4
  Kombiner dine talenter. Kanskje du har mer enn én talent, som gjør triks på en BMX, og du elsker å skrive. Kan du se deg selv å skrive bøker om BMX riding og triks, eller sanne historier om hvordan disse rytterne begynte å gjøre det de elsker?
 5. 5
  Prøv å gjøre noen nye ting. Ta opp noen ekstra hobbyer, prøv å skrive eller synge, bare komme ut der og prøve alle slags ting. Det vil hjelpe deg å se hva du liker å gjøre og hva du ikke, og forhåpentligvis, din lidenskap.
 6. 6
  Snakk med folk som er involvert med det du finner interesse i. Still spørsmål om hvordan de kom i gang, hva de liker / misliker om det osv. Så kanskje gi det en sjanse og se selv om det er noe du virkelig er interessert i eller ikke.

Tips

 • Ta så lenge du trenger det, kan dine ideer ikke kommer til tankene med en gang, men på kort tid, vil du oppdage at du allerede er lidenskapelig om noe, du trenger bare å stole på magefølelsen. Hvis det føles riktig, gi det en sjanse.
 • Hvis du finner ut at du ikke nyter noen av de gamle hobbyer så mye som du brukte til, det er greit. Som mennesker er vi stadig vekst og endring, og aldri bli det samme på veldig lenge.
 • Ta en dag fri fra alt. Isolere deg fra verden for en liten stund. Ingen husarbeid, ingen rengjøring, ingen venner, slektninger, ikke engang familie. Koble fra TV, slå av mobiltelefonen din og telefonen. Bildet du ikke har noen tidsfrister, ingen boliglån til å betale, ingen bekymringer, ingen andre oppgaver. Slapp av etter en liten stund så ta hensyn til dine tanker. Har ser for hjernen din neste store gadget? Ser du deg selv bygge din egen virksomhet, eller designe den neste Dymaxion huset? Føler du at du starter det prosjektet du har tenkt på de siste fem årene?

Advarsler

 • Noe du gjøre som en hobby kan fort bli en grind hvis du bestemmer deg for å prøve å lage en levende på det. Hvis det viser seg at du gjør det på heltid gjør du elsker det mindre, vurdere å gå tilbake til dine tidligere oppgaver. Ta en ferie fra din "lidenskap" aktivitet for en stund, og deretter prøve det på nytt for å se om du finner din kjærlighet for det.
 • Ikke bare stupe inn et instinkt full kraft. Alt tar tålmodighet, nøye planlegging og mye engasjement.