Wkeno

Slik for å teste om en plante er spiselig

Drastiske tider krever drastiske tiltak. Hvis du noen gang strandet i flere måneder uten mat, er du nødt til å finne ut hvordan å mate deg selv. Du kan overleve i minst en måned med noe annet enn vann, vil du miste ca 20 kg. Men dette er ikke et forslag kjepphest diett, når du begynner å spise igjen, vil du sannsynligvis sette det meste av vekten på igjen. Hvis du er godt forberedt og kunnskapsrik om området, bør du ha noe problem å finne spiselige planter, men hvis du er nær døden, og kan ikke annet positivt identifisere en trygg plante å spise, følge disse retningslinjene for å teste for edibility.

Trinn

Slik for å teste om en plante er spiselig. Unngå å måtte bruke denne metoden uten nøye planlegging.
Slik for å teste om en plante er spiselig. Unngå å måtte bruke denne metoden uten nøye planlegging.
 1. 1
  Unngå å måtte bruke denne metoden uten nøye planlegging. Noen planter kan være dødelig, og selv om du følger disse retningslinjene perfekt, er det alltid en sjanse for at en plante skal gjøre deg alvorlig syk. Forbered deg på villmark utflukter ved å lære om den lokale flora og fauna, og bære en guidebok eller taksonomisk nøkkelen til å hjelpe deg med å identifisere planter. Selv om du er uforberedt og ikke kan finne mat du vet er trygge huske at, avhengig av aktivitetsnivå, kan kroppen gå i flere dager uten mat, og du er bedre å være sulten enn å bli forgiftet.
 2. 2
  Finn en plante som er rikelig. Du ønsker ikke å gå gjennom den grundige prosessen med å teste et anlegg hvis det ikke er mye av det å spise.
 3. 3
  Avstå fra å spise eller drikke noe, men renset vann i 8 timer før testen. Men hvis du må bruke denne metoden, vil dette trinnet trolig være uunngåelig.
 4. 4
  Separer en plante i deler. Noen planter har spiselige og giftige deler. For å teste om en plante er spiselig, du faktisk bare ønsker å sjekke om den ene delen (blad, stilk eller rot) av en slags plante er spiselig. Etter at du har skilt anlegget i deler, inspisere hver del du forbereder for parasitter. Hvis du støter ormer eller små insekter inne i anlegget, avbryte testen med at prøven og vurdere å søke en annen prøve av samme plante. Bevis av ormer, parasitter eller insekter indikerer at anlegget er råtten, spesielt hvis organismen har fraflyttet anlegget. Mange deler av planter er bare spiselige under visse årstider (for eksempel eikenøtter samlet inn etter fallet er vanligvis råtten). Hvis du finner grubs inne i anlegget, er anlegget rotting, men grubs er spiselige og inneholder store mengder protein (selv om de smaker surt og er modig).
 5. 5
  Finn ut om anlegget er kontakt-giftig. En kontakt-giftige planten er en som fører til en reaksjon bare ved å berøre huden din. Gni den valgte anlegget delen på innsiden av albuen eller håndleddet. Knuse det slik at sevjen berører huden din, og hold den der i 15 minutter. Dersom anlegget fører til en reaksjon i løpet av de neste 8 timer, ikke fortsette å teste den del av det anlegget.
 6. 6
  Tilbered en liten del av anlegget del. Noen planter er giftige når rå, så det er en god idé til anlegget delen du tester hvis mulig. Hvis du ikke kan lage mat anlegget, eller hvis du ikke forventer at du vil være i stand til å lage det i fremtiden, bare teste den rå.
 7. 7
  Hold en liten del av den tilberedte plante del mot leppen i 3 minutter. Ikke sette anlegget i munnen. Hvis du merker noen brennende, prikking eller annen reaksjon, avbryte testing.
 8. 8
  Plasser en annen liten del av anlegget del på tungen. Hold anlegget på tungen uten å tygge i 15 minutter. Avvikle testing hvis du merker noen reaksjon.
 9. 9
  Tygge planten og hold den i munnen i 15 minutter. Tygge planten godt, og ikke svelge. Avvikle testing hvis du merker noen reaksjon.
 10. 10
  Svelge liten del av anlegget.
 11. 11
  Vente 8 timer. Ikke spis eller drikk noe i denne perioden bortsett renset vann. Hvis du føler deg syk, umiddelbart indusere og drikk rikelig med vann. Dersom aktivt kull er tilgjengelig, kan det med vann. Avvikle testing dersom du opplever noen bivirkninger.
 12. 12
  Spis 1/4 kopp av samme type plante del fremstilt på samme måte. Det er viktig at du bruker akkurat den samme delen av nøyaktig samme type anlegg, og at du forbereder det på akkurat samme måte som du gjorde den første prøven.
 13. 13
  Vente en ekstra 8 timer. Avstå fra enhver annen mat unntatt renset vann. umiddelbart som ovenfor hvis du skulle føle seg syk. Hvis ingen reaksjon har skjedd, kan du anta bare den delen av anlegget er trygt å spise, og bare så forberedt under testen.
 14. 14
  Begynn en ny test, hvis planten delen du har valgt ikke består alle testene. Hvis det første anlegget delen du velger vises kontakt-giftig, kan du umiddelbart teste et nytt anlegg på den andre armen eller bak kneet. Dersom anlegget fører til en reaksjon før du har svelget det, vente til symptomene har forsvunnet før du tester en ny plante. Hvis du har en negativ reaksjon etter at du har svelget anlegget, vente til symptomene har forsvunnet, og starte en ny test. Selv om det kan være spiselige deler av anlegget du valgte opprinnelig, er det å foretrekke å gå videre til et annet anlegg for etterfølgende tester.

Alternativ metode

Hvis du er i en situasjon der du har tilgang til andre kilder til trygg mat, kan du innlemme denne testen i kostholdet ditt mer gradvis ved å dele det opp i tre etapper, og ved hjelp av åtte timer med normal søvn som åtte timer med pre- test for hvert trinn. Igjen, dette bør bare brukes hvis du er i en overlevelse situasjon (f.eks eksisterende matrasjoner er lave, og du må begynne å teste en annen kilde før den eksisterende, er oppbrukt) eller hvis du ikke kan finne dokumentasjon for en bestemt plante og er villig til å gjennomgå risikoen (forgiftning og død) er involvert.

 1. 1
  Våkn opp og gjøre kontakt-giftige delen av testen. Etter 8 timer, spise et normalt måltid (ikke av anlegget som prøves).
 2. 2
  Neste morgen, fullføre prøve inntil svelge et enkelt stykke. Etter 8 timer, forutsatt at du er fortsatt levende og godt, spise et vanlig måltid igjen.
 3. 3
  Spis av hele utvalget av anlegget som prøves på 3dje morgen. Etter 8 timer, feire livet og tillegging av en ny spiselig plante til din erfaring ved å spise et godt måltid.
 4. 4
  Ikke se bort fra eventuelle andre tiltak, eller tips, eller advarsler, dette alternativ metode er bare for å spare kroppen fra stress i 24 timer med fasting, og gir deg muligheten til å stadig teste ut nye planter i ditt område uten å gå sulten på mer enn 16 timer i døgnet, og bare åtte timer på den siste dagen, forutsatt at 1/4 kopp av maten kan bære deg.

Tips

 • Peel modne tropiske frukter og spise rå. Hvis du må spise en umoden frukt, koker det først. Følg alle andre testveiledninger med disse fruktene med mindre du vet at anlegget til å være spiselig.
 • Hvis du ser et dyr spiser en plante, ikke anta at anlegget er trygt for mennesker. Noen ting som er giftige for mennesker kan ha noen effekt på dyr.
 • Stek underjordiske plantedeler hvis det er mulig, for å drepe bakterier og sopp.
 • Unngå plante løker med mindre de har kjent løk eller hvitløk lukt.
 • Retningslinjene i denne artikkelen, særlig i advarsler delen, kan utelukke noen spiselige planter, men disse advarslene er inkludert for å hjelpe deg å unngå noen av de vanligste giftige planter.
 • Aggregerte bær (for eksempel bjørnebær og bringebær) er vanligvis trygt å spise. (Selv om noen steder der bjørnebær er ansett som en pest, kan de ha blitt sprayet med plantevernmidler.) Ett unntak til denne regelen er en hvit bær som vokser bare i Alaska.

Advarsler

 • ALDRI spise noe som lukter av fersken eller mandel som selv om disse plantene inneholder bare små mengder, alle planter som er relatert inneholder cyanid.
 • Når du har bestemt en plante er spiselig, ta vare for å sikre at etterfølgende planter du høster er den samme planten. Mange planter er like i utseende.
 • Unngå planter med melkeaktig saft (Du bør ikke spise løvetann stengler, men alle andre deler er spiselig).
 • Unngå sopp eller andre sopp. Mens mange sopp er spiselig, er det mange som er dødelig, og hvis du er utrent de kan være svært vanskelig å skille fra hverandre selv etter at du har testet en.
 • Generelt bør du unngå torner eller pigger. Hvis et slikt anlegg har samlet bær, bærene er trygge å spise. Andre unntak er tistler og stikkende pære kaktus.
 • Unngå planter med paraply-formet blomster.
 • Unngå planter med gule, hvite eller røde bær.
 • Før du slår til ukjente planter, se deg rundt for å se om det er noe annet du kan spise som kokosnøtter, kjøtt, fisk eller andre ting. Hvis du ikke finner et annet spiselig substans, være forsiktig med å teste planter / bær.
 • Unngå planter med blanke blader.
 • Ikke anta en plante som er spiselig når kokt er også spiselige rå.
 • Testing planter kan være farlig. Disse trinnene bør bare forsøkes i en Dire nødstilfelle.
 • Ikke spis planter som har blitt penetrert av ormer, insekter eller parasitter.
 • Ikke anta at en plante er trygg hvis du ser dyr som spiser det.
 • Unngå påskeliljer som de er giftige for mennesker.
 • Ikke spis Oleanders. Selv om de er vakre, de er giftige!
 • Ikke mate noen dyr noen planter.
 • Unngå Holly bær som er rød og saftig disse er svært giftig bortsett fra for fugler.