Wkeno

Hvordan bruke aloe vera til å behandle brannskader

Burns er en vanlig hud skader av varierende alvorlighetsgrad. De kan være forårsaket av elektrisitet, varme, lys, stråling og friksjon. Behandlingen er forskjellig avhengig av størrelsen av brenne og dybden av skaden. Husholdningen anlegget aloe vera har vært brukt siden antikken å behandle huden lidelser og redusere betennelser. Det er brukt og anbefalt av leger å behandle mindre, første grads forbrenning. Du kan bruke aloe vera etter at du har vurdert alvorlighetsgraden av brenne og avkjølt det.

Trinn

Hvordan bruke aloe vera til å behandle brannskader. Slå av varmen eller elektrisk kilde som forårsaket brenne.
Hvordan bruke aloe vera til å behandle brannskader. Slå av varmen eller elektrisk kilde som forårsaket brenne.
 1. 1
  Slå av varmen eller elektrisk kilde som forårsaket brenne. Hvis det er en solbrenthet, komme seg ut av solen umiddelbart.
 2. 2
  Fastslå alvorlighetsgraden av brenne. En første grad brenne påvirker bare det øverste laget av huden. Det er tørr å ta på. En andre grads forbrenning utvider lenger inn i huden og inneholder ofte hvite blemmer. Det er fuktig å ta på. Tredje og fjerde grads forbrenning strekker seg helt gjennom huden og iblant inn i omkringliggende vev. Tredjegrads forbrenninger er våte og inkluderer blod blemmer. Fjerde grads forbrenning er svært alvorlig og kan omfatte forkulling.
  • Hvis du er usikker på om et brannsår er første eller andre grad, ringe en lege. Unn med aloe vera hvis legen sier det er en første grad brenne. Du må kanskje få en resept for sølvsulfadiazin krem, som er en felles aktuell behandling brukes for alvorlige brannskader.

Forbered såret

 1. 1
  Kjør kaldt vann over brannskaden i 20 minutter så snart som mulig etter at brenningen. Hvis du ikke kan nå området med et trykk eller dusj, suge en klut i kaldt vann og legg den over den brenne i 20 minutter. Bytt klut når temperaturen stiger med en annen nylig gjennomvåt klut.
 2. 2
  Klappe såret forsiktig med en tørr klut.

Unn med aloe vera

 1. 1
  Fjern noen kjøttfulle blader fra en aloe vera plante. Bryte dem mellom fingrene på den bredeste delen av anlegget og klem ut gel fra anlegget. Gni en generøs mengde aloe vera væske direkte på brenne i en svak bevegelse. Bryte og presse så mange blader som er nødvendig for å dekke det brenner.
  • Aloe vera planter er veldig lett å vedlikeholde. De vokser i nesten alle inneklima, og i varme utendørs klima. Vann det annenhver dag, og sørg for at du ikke over vann det. Avleggere fra anlegget kan være lett puttet å vokse en ny plante.
 2. 2
  Påfør en generøs mengde aloe vera gel på såret, hvis du ikke har en aloe vera plante hjemme. Kontroller at aloe vera som du kjøper er 100 prosent aloe vera. Mange geleer inneholder bare 10 prosent aloe vera. Den beste måten å sørge for er å se på ingredienslisten, og se at aloe vera er den eneste ingrediens. Merk: Dette er forskjellig fra aloe vera blir oppført som den aktive ingrediens.
 3. 3
  Gni den brenne med aloe vera plante væske eller gel to ganger daglig i 2 til 3 dager, inntil det ikke lenger er smertefullt. Det er ikke nødvendig å dekke såret etter at aloe vera er blitt anvendt.

Tips

 • Ta en dose av ibuprofen å roe hevelse i vev og lindre smerte.
 • Gå til legen umiddelbart hvis du har mistanke om det brenner er en tredje eller fjerde grad brenne. Det kan kreve excision av en lege, og kan ikke behandles hjemme. Alvorlige andre grads forbrenning med blod blemmer kan slå inn i tredje grads forbrenning og trenger å bli behandlet av en lege. Også oppsøke lege hvis et barn har store brannskader eller forbrenning i ansiktet.
 • Solbrenthet er følsom for sollys, selv etter at de har grodd. Bruk økt solkrem beskyttelse for seks måneder etter den brenne for å unngå misfarging av huden og ytterligere skade.

Advarsler

 • Aldri bruke isen til et brannsår. Den ekstreme kulden kan føre til ytterligere skade på brenne.
 • Noen mennesker reagerer på aloe vera. Prøv en hud patch test før du bruker aloe vera.

Ting du trenger

 • Aloe vera hus plante eller aloe vera gel
 • Kluter
 • Kaldt vann