Wkeno

Hvordan du monterer en sykkel

Bare lære å ri? Det første trinnet er å få på. Her er noen instruksjoner om hvordan du kommer i gang. Snart skal ri inn i solnedgangen på ti-hastighet.

Trinn

Hvordan du monterer en sykkel. Stå på venstre side av sykkelen.
Hvordan du monterer en sykkel. Stå på venstre side av sykkelen.

Nedenfor er tre alternativer du kan velge mellom. Det kan være en god idé å få ned setet slik at begge føttene kan være flatt på bakken mens du sitter. For nybegynnere, letter denne frykten for å falle, siden du kan lettere bruke føttene til å hindre deg fra å falle til den ene siden. Det er ikke lurt å prøve å montere en svært høy sykkel i utgangspunktet. Som du får erfaring, justere setet slik at bare tuppen av tærne berører bakken mens du sitter.

Side mount metode

 1. 1
  Stå på venstre side av sykkelen.
 2. 2
  Plasser venstre pedal på 10: 00 posisjon (som på en klokke).
 3. 3
  Sett din venstre fot på venstre pedal.
 4. 4
  Dytte bort to ganger på bakken med høyre fot, da dette vil gi deg nok fart til å svinge høyre beinet over setet uten å falle av.
 5. 5
  Som sykkelen begynner å bevege seg, svinge høyre ben over.
 6. 6
  Sett deg på sykkelsetet og sykler bort.

Merk: Hvis du føler deg komfortabel start på høyre side av sykkelen og syklet først med den høyre foten, er det helt greit også.

Klar mount metode

 1. 1
  Kast beinet over midten bar og stå plattfot med en fot på hver side av sykkelen. Du skal stå rett foran sykkelen sete, og ikke helt på plass ennå.
 2. 2
  Posisjon en pedal ved 10: 00 og plassere foten på pedalen mens du lener deg litt til den andre siden. Den andre foten som fortsatt er flat på bakken vil hjelpe deg å holde balansen.
 3. 3
  Trykk ned med foten på pedalen, og stå opp på den på samme tid. Dette vil heve deg opp og gir deg mulighet til å sitte på setet.
 4. 4
  Plasser den andre foten på pedalen, presse frem og du rir!
 5. 5
  Sannsynligvis vil bruke noen bremsetrykket slik at sykkelen ikke vil løpe vekk

Cycle-cross mount metode

 1. 1
  Bruke hjelm. Denne metoden er ikke lett.
 2. 2
  Begynn med venstre pedal på ti og stå på venstre side av sykkelen, holder styret.
 3. 3
  Kjør langs sykkel, skyve sykkelen ved styret til du kommer opp til hastighet.
 4. 4
  Når du er klar til å montere, hoppe av venstre fot og svinge høyre beinet over sykkelen. Du bør lande med høyre lår på setet.
 5. 5
  Trykk ned venstre pedal og fange riktig pedal på vei opp.

Tips

 • Den sidemonterte metoden er ofte brukt av barn når de først begynner å sykle, samt tenåringer som er i et rush... hvor mange av dem er. Den andre metoden er en mye tryggere måte å montere en sykkel. Den tredje metoden er den raskeste måten å montere en sykkel, men det tar dyktighet og koordinering. Det første og det tredje måter er morsomme måter å montere, men ikke like sikker som den andre måten.

Advarsler

 • I utgangspunktet vil disse ofte ikke å være sykkelhansker. Arbeidshansker eller vinterhansker ville gjøre det bra (så lenge de ikke er så tykk, ellers kan du ikke få et godt grep på styret). Poenget er å prøve å unngå å få hendene slipes bør du faller. Hvis du senere føler at hansker er viktig for ridning, og deretter gå foran og investere i et par gode.
 • I utgangspunktet finne et område som vil tillate deg å gå rett i ca 5 meter (15 fot) eller så mens montering. Hvis du må slå så kort tid etter å bli sittende, kan du miste kontrollen over sykkelen. Senere vil du oppdage at du ikke trenger så lang rullebane for take off.
 • Vær veldig forsiktig når du prøver å montere en sykkel på en travel gate. Hvis du føler deg usikker, gå med sykkelen din til du kommer til et mindre travelt område. Ikke urimelig press deg selv. Det er ikke noe teit om å gå med sykkelen.
 • Hold litt avstand fra fotgjengere.
 • Hold litt avstand fra tornete busker, skarpe gjenstander, åpne groper, eller andre usikre objekter / områder.
 • Hvis du går oppover, kan det være klokere å gå med sykkelen din til du finner en mer flatt område. Skyve en pedal ned fra ti stillingen vil være litt vanskeligere hvis du skal opp. Som du får erfaring (og sterkere muskler på de rette stedene), vil du finne deg selv å bli bedre på dette, og du trenger ikke å gå sykkel i det hele tatt. Du vil også lære å bruke vekten for å få pedalen ned. Det tar bare litt praksis.
 • På din første forsøk, kan det være lurt å spørre en betrodd person til å hjelpe fange deg bør du faller.
 • Husk å alltid ha på hjelm og noen hansker og leggbeskyttere!