Wkeno

Hvordan forebygge og behandle flass

Flass, en tilstand karakterisert ved avskallinger, kløende hodebunnen, er en av de mest vanlige dermatologiske tilstander. Heldigvis, mens den eksakte årsaken til flass ikke er kjent, er det noen ting du kan gjøre for å redusere risikoen for å få det, og effektive behandlinger er tilgjengelige. Så hvis det ser ut som en vinterstorm følger deg - og bare deg - les videre.

Trinn

Hvordan forebygge og behandle flass. Spis et sunt, balansert kosthold.
Hvordan forebygge og behandle flass. Spis et sunt, balansert kosthold.
 1. 1
  Spis et sunt, balansert kosthold. Som om du trengte en grunn til å spise riktig, viser det seg at et sunt kosthold kan avverge flak. Sørg for å få rikelig med sink, omega-3 fettsyrer, E og B-vitaminer, og unngå overdreven gjær og sukker. Forskning tyder på at flass er i hvert fall delvis forårsaket av en sopp som trives i yeasty, fet, sukkerholdig miljøer. Selv om dette ikke nødvendigvis er direkte påvirke forholdene i huden din, vil din generelle helse hjelp med hvordan kroppen din reagerer på soppen som forårsaker flass.
 2. 2
  Ikke bekymre deg, være lykkelig. Stress utfordrer kroppens forsvar og oppfordrer alle slags plager, inkludert flass, så slappe av nå og ikke bekymre deg iført en svart skjorte morgen.
 3. 3
  Begrens bruken av hår styling produkter. Hairspray, mousse, og gel kan bidra til flass hos noen mennesker. De kan også føre til overdreven tørking av huden, som kan forårsake flassing - eller utløse allergiske reaksjoner. Hvis du legger merke til flass tid etter at du begynner å bruke et nytt produkt, er sjansen stor for at produktet er å klandre. Unntaket til dette ville være å bruke en terapeutisk styling gel eller spray formulert med tea tree olje.
 4. 4
  Vask håret regelmessig. Flass ser ut til å trives i fett hår, så vanlig sjamponering kan hjelpe deg å bekjempe den av. Hvis du allerede har flass, kan vaske håret hjelpe deg å holde symptomene (flak) under kontroll før det går unna. Massere hodebunnen slik at du renser huden din, så vel som håret ditt. Dette er en tid da "Repeat" retninger i "vask, skyll og gjenta" kan være nyttig. Den første vask bryter opp voksaktig sebum, og den andre vasking hjelper skylle det bort.
 5. 5
  Bruk en sjampo utviklet for å behandle flass. Hvis flass vedvarer til tross for regelmessig sjamponering, må du kanskje noe sterkere. Prøv en sjampo med sink (se på etiketten på baksiden), sink hjelper bekjempe flass. Det finnes en rekke anti-flass sjampo tilgjengelig på ditt apotek eller dagligvarebutikk, og de vanligvis jobber. Pass på å følge instruksjonene nøye, og gjøre litt ekstra tid til dusj, som de fleste av disse anbefaler at du la dem i 5-10 minutter og skum to ganger.
 6. 6
  Olje håret med urte oljer eller bruke spesielle urte geler. Geleer fra India har vært kjent for å hjelpe. Gjør dette regelmessig, minst to ganger i uken for forbedringer.
 7. 7
  Vær oppmerksom på at det finnes ulike aktive ingredienser i flass sjampo. Hvis man ikke fungerer for deg prøve en annen. Ketokonazol (merkenavn Nizoral ®) er ekstremt effektiv mot visse typer flass som er forårsaket av en sopp. 1% Ketokonazol er tilgjengelig uten resept i USA, krever 2% en resept. 2% er tilgjengelig uten resept i Canada.
 8. 8
  Vær tålmodig. Mens anti-flass sjampo kan gi resultater etter noen bruker, kan det ta en uke eller to for å se forskjellen.
 9. 9
  Slå det opp. Hvis en type anti-flass shampoo ikke ut til å fungere, eller om det fungerer for en tid, men så ikke skjer, bytt til et produkt med et annet virkestoff (virkestoffet vil bli merket på flasken ).
 10. 10
  Kontakt legen din hvis problemet vedvarer etter mer enn et par ukers behandling. Det finnes reseptbelagte shampoos tilgjengelig, og reseptbelagte steroid kremer kan også hjelpe.

Tips

 • Det er best å få vitaminer fra mat, heller enn kosttilskudd. En rask Internett-søk vil slå opp matvarer du kan integrere i kostholdet ditt som er rike på sink, omega-3, og B-vitaminer.
 • Bruk kaldt vann når du shampoo håret.
 • Prøv å bruke en mykere sjampo. Under et intervju, har flere barberere sa at årsaken er ofte en hard sjampo som dreper eller tørker ut huden.
 • Tea tree olje har antiseptiske egenskaper som kan bidra til å drepe soppen, og holde hodebunnen fuktig. Du kan kjøpe en liten flaske på mange dagligvarer og helsekost, og legg 5-6 dråper til din vanlige sjampo. Eller bare kjøpe en sjampo som inneholder tea tree olje.
 • Hvis anti-flass sjampo ikke fungerer, eller du merker rødhet i hodebunnen eller sølvfargede eller gule flak, kan det hende du ikke har flass i det hele tatt. En rekke andre forhold kan føre til avskalling og kløende hud hodebunn. Se din primære omsorg lege eller hudlege.
 • Vanlig gammeldags Listerine ® (den originale gule formel) gjør underverker på flass! Faktisk opp til 1980-tallet, etiketten engang nevnt at det var effektivt på smittsomme flass. Daglig eller flere ganger i uken, mette en bomullsdott med Listerine og vattpinne over hodebunnen. Den mentol og metylsalicylat er spesielt effektive til å hjelpe til å lindre hodebunnen kløe. Du kan også velge å bruke Listerine som en sjampo skylling, det har tilsvarende effekt når det brukes på denne måten.
 • Hvis du har høysnue, eksem eller andre hud eller luftveisallergi, kan flass være forårsaket delvis av en allergisk reaksjon. I denne situasjonen kan det være nyttig å shampoo sjeldnere, så den naturlige oljer som beskytter hodebunnen ikke er strippet bort. Allergiske personer kan også reagere på flass sjampo ved å generere mer flass. Hvis du tror dette kan være tilfelle for deg, prøv å vaske håret med balsam bare, eller vaske sjeldnere.
 • En annen mulig løsning består av helle en generøs mengde salt i hånden før dusjing og dekker hodebunnen i det. Forsiktig gni det inn, dekker hele hodebunnen. Skyll den ut i dusjen, og sjampo som normalt.
 • Kjøpe og bruke to eller tre forskjellige typer vanlig sjampo, og ikke bruke den samme to dager på rad. På denne måten bygge opp et minimum. For noen grunn dette blir kvitt mindre tilfeller av flass.
 • Leave-in behandlinger som Scalpicin ® kan være nyttig for spesielt kløende hodebunn. De inneholder enten anti-inflammatoriske ingredienser (som hydrokortison) eller en av de aktive anti-flass ingredienser. Vanligvis er disse behandlinger også inneholde mentol, som gir en kjølende effekt som reduserer følelsen av kløe.
 • Prøv tilstanden eneste behandlingen først under en ferie eller en tid da du vil være mindre synlig for offentligheten, fordi hodebunnen vil være svært fet først. Det vil ta to uker til en måned for balansen av oljer på håret og hodebunnen for å justere seg.
 • Skylle hodebunnen med et skyll av 1/4 kopp hvit eddik til 3/4 kopp vann kan hjelpe på problemet. Den naturlige syrer vil hjelpe løsne noen sebum (død hud og oljer) som klynger seg til hodebunnen og flak å danne flass. Skyll grundig med varmt, ikke varmt vann. Hvis du ikke skylle godt, vil du lukte som eddik. Mens hvit eddik er gullstandarden hjem rettsmidler, bør eple cider eddik eller sitronsaft fungerer så bra. Sitronsaft kan lette mørkt hår.
 • En rask Internett-søk vil skru opp alle typer hjem rettsmidler for flass. Mens noen av disse kan faktisk fungere, anti-flass sjampo er billig nok til å være tilstrekkelig for de fleste.
 • Bruk lyse klær (spesielt topper) mens du har flass. De fleste vil ikke engang merke til.
 • Unngå vaskemiddel basert shampoos.

Advarsler

 • Noen anti-flass-sjampoer, slik som de som inneholder selen sulfid-eller tjære-* kan misfarges lys eller farget hår.
 • Slutte å bruke noen anti-flass shampoo eller medisiner hvis tilstanden forverres eller sprer seg, eller du merker bivirkninger. Rådfør deg med din fastlege eller hudlege hvis problemet ikke forsvinner.
 • Ved hjelp av mer enn ett anti-flass produkt kan forårsake rødhet og irritasjon.
 • Se opp for sjampo som er pakket for å se ut som flass sjampo, men bare si at de vil skylle vekk løs flass. Noen sjampo vil skylle vekk løs flass.
 • Hvis flass ikke begynner å gå bort innen en uke søke legehjelp. Det kan være en sopp som er involvert. En behandling som inneholder hydrokortison vil mate mange aktuelle sopp, som vil bare gjøre et alvorlig tilfelle av flass mye verre.
 • Du kan plukke opp en sjampo uten SLS (og andre potensielle irritanter) fra en butikk som Whole Foods, eller Wild Oats.
 • Unngå Sodium Lauryl Sulfat (SLS). Det er en skummende stoff som er mildt irriterende. Noen mennesker finner at bruk av spesialist såpe uten SLS som en sjampo for et par uker gjør deres flass forsvinne. Du vil sannsynligvis få det tilbake hvis du bytter tilbake til vanlig sjampo.
 • FDA og EU har erklært Coal Tar som kreftfremkallende. Veie nytten av flass-free håret mot kreftrisiko, som er mye, mye mindre enn de kreftrisiko fra røyking eller soling.

Ting du trenger

 • Shampoo med en av disse anti-flass ingredienser: ketokonazol, sinkpyrition, selensulfid, salisylsyre, kulltjære ekstrakt, eller svovel. Hvis man ikke fungerer prøv en annen.