Wkeno

Hvordan lage en enkel drikkebokser komfyr

Prøv å lage din egen enkel, lett og bærbar komfyr fra brukte aluminium drikkebokser. Dette prosjektet koster nesten ingenting å lage, og det vil i ca 15 minutter. Dette er en veldig enkel versjon av drikkebokser ovnen. Andre versjoner kan være mer komplisert men dette fungerer godt til tross for sin enkelhet. Du vil være å skape en øvre halvdel og en base halvparten fra to ulike drikkevarebokser, begge halvdeler som deretter telescoped sammen for å skape en liten, solid, lett komfyr. Trinnene skissere skape basen og de beste halvdelene av ovnen og slotting dem sammen. Artikkelen gir også trinnene på grunning og tenning av ovnen.

Trinn

Hvordan lage en enkel drikkebokser komfyr. Monter materialer som trengs for dette prosjektet.
Hvordan lage en enkel drikkebokser komfyr. Monter materialer som trengs for dette prosjektet.
 1. 1
  Monter materialer som trengs for dette prosjektet.
 2. 2
  Lag bunnen av ovnen. Å kutte base, tegne en rett, stiplet linje rundt en av de to drikkevarebokser, ca 1,5 "(3,5 cm) fra bunnen av kan. Hvis du synes det er vanskelig å gjøre denne linjen rett, kan du sette en strikk rundt kan, untwist det å gjøre det selv, så følg dette bandet rundt som du gjør din stiplet linje Pent og forsiktig klippe rundt denne linjen, ved hjelp av en av de foreslåtte skjærende redskaper..
 3. 3
  Gjør de brenner hull i "toppen" kan:
  • Fjern etiketten fra toppen av den andre kan, ellers kan det slingre når du slår den over.
  • Snu den opp ned slik at du kan lage hullene med kan fortsatt helhet.
  • Rundt kanten av opp ned toppen, markere om 16 - 24 hull, jevnt fordelt (bruk en linjal eller fingrene til plass det ut). Gjør flere hull hvis pinnen er veldig liten; færre hull hvis pin størrelsen er større.
  • Ta en push pin og pierce hvert hull. Hvis dette viser seg vanskelig å oppnå med håndkraft, banke forsiktig på med en liten hammer. Hold hammer tett inntil hodet sitt, og trykk forsiktig, mens du holder knappenålen mellom tommelen og pekefingeren, bare under pinnen hode. Pass på å ikke treffe fingrene. Toppen av knappenålsikon skal beskytte dem. Gjør hullene som små som mulig. Hvis hullene er for store, for mye gass rømming og du vil ikke få en god forbrenning. Dette er den vanskeligste delen av ovnen, får en god hull dimensjonering og mønster.
  • Prøv å holde alle hullene samme form for å sikre jevn oppvarming.
 4. 4
  Lage drivstoff drenering hullet. Det er to mulige måter å lage brensel-dreneringshull:
  • Den første er å lage en skrue størrelse hull i midten av toppen. Få en kort, feit metall skruen som vil fungere som drivstoff hull cap. Sørg for at denne passer perfekt, for å hindre drivstoff rømmer fra dette hullet.
  • Den andre metoden er å skape en blomst form av den samme lille størrelse som nålehull laget for den ytre kant. For å gjøre det på denne måten, gjør ett hull i midten og 6 hull jevnt fordelt rundt hullet i midten. Ettersom disse hullene vil bli mindre, vil brennstoffet dryppe gjennom base, ikke strømme gjennom. Denne metoden er åpenbart lettere hvis du ikke har tilgang til en skrue, men er litt tregere enn den første metoden for å fylle formål.
 5. 5
  Skjær toppen kan. Når du har gjort hullene ved hjelp av styrken på hele kan, er det på tide å kutte den øverste delen. Klippe det ca 1 "(2,5 cm) fra bunnen, på samme måte som du kutte basen tidligere.
 6. 6
  Skjær små vertikale åpninger. Når du har den øverste stykke kuttet, vil du trenger for å lage åpninger for å tillate de to halvdelene av ovnen til teleskopet sammen. Kuttet vertikale åpninger med saks, tar seg ikke å kutte forbi kanten av boksen (den avrundede delen). Skjær i ca 5:56 selv steder (du kan alltid skjære noen flere åpninger hvis toppen ikke er lettelser i forsiktig). Som et valgfritt trinn, kan du bruke et papir punch til å lage hull halvveis opp kan, deretter kutte åpninger opp til dem. Dette vil stoppe boks fra å rive når du prøver å parre de to halvdelene.
 7. 7
  Fyll base med en passende fylling som vil suge opp brennstoff slik som perlitt eller vermikulitt. På en klemme, kan du også bruke sand. Perlitt er en naturlig forekommende silisiumholdig stein som finnes i mange deler av verden. Du kan kjøpe den på de fleste hagearbeid sentre. I hvert tilfelle, med påfylling virker som en veke holde brenselet og utbetale den jevnt og gradvis.
 8. 8
  Monter ovnen sammen. Når du har fyllet på plass i basen, og spaltene laget for toppen, er det på tide å sette de to delene sammen. Steady ovnen base ved å plassere den på en jevn overflate, for eksempel en bordplate eller flat mark. Ta toppen og forsiktig, men bestemt trykk den ned i bunnen av ovnen til den ligger tett, shuffle den perlitt eller annen fylling rundt litt for å lette på toppen. Noen brukere anbefaler å skape en kile fra noen av reservedeler aluminium for å lette det i. Den øverste vil nå være skrå innover (smilehull), klar for å helle i drivstoff.
 9. 9
  Forbered ovnen til bruk. Pass på at ovnen er å sitte på en overflate fri for brennbart materiale. Velg en flekk av jord fri for anlegget saken, eller sette ovnen på en pai plate eller en middag plate. Avhengig av hvilket drivstoff hull har du brukt, fortsette å legge til din drivstoff. Bare noen drivstoff bør benyttes i denne type ovn (se "Tips" for disse brensel):
  • Plugget hullet - fjerne fylle hullet plugg (metall skrue). Sakte hell drivstoff inn i toppen, slik at det å renne inn i påfyllingshullet. Fyll ovnen basen ca 1/4 til 1/2 veis full. Skift ut støpselet hvis du har brukt et stort hull, for å hindre ytterligere drypper av drivstoffet.
  • Blomst formet hull - helle bensin inn i ovnen basen via de små hullene i smilehull, inntil ovnen basen er ca 1/4 til 1/2 veis full. Denne metoden er avhengig av drivstoff drypper gjennom de små hullene, så det vil ikke være så rask som den første metoden.
 10. 10
  Prime ovnen. Tips en liten ekstra drivstoff (ca en teskje) i smilehull (midten) av ovnen slik at den bassenger der, og selv sprute litt over kanten hull (det vil brenne seg raskt).
 11. 11
  Antennes, tenne drivstoffet på toppen. Hold en kamp, eller stearinlys til kanten av komfyren og flytte den rundt sakte. Siden ovnen er fylt, vil varmen nå reise ned sidene av kan og varmes drivstoffet inne.
 12. 12
  Cook. Sett dine kokekar på et stativ, og lage mat. Du kan lage din egen stand (se "Tips" nedenfor) eller bruke en ferdig konstruert versjon. Drivstoffet skal brenne i opptil 15 minutter, men dette vil avhenge av flere variabler, blant annet værforhold, enten du er inne eller ute osv. eksperiment for å se hvor mye tid du får fra ovnen før du prøver å lage et måltid.

Tips

 • Hvis ovnen ikke bli tent, forsiktig tipse ovnen mot den ene siden og la litt av drivstoffet drypp inn i felgen. Prøv å tenne det igjen og holde kampen etc. der til flammen tar.
 • Egnede brensel er: denaturert alkohol og absolutt etanol (sistnevnte er ganske dyr).
 • Du kan lage en enda mindre komfyr med V-8 bokser. Komfyr, drivstoff, og kampene vil passe inn i en leir cup og dette varmer opp en stor kopp te eller varm kakao fra dagen pakken! Mindre ovner holde mindre drivstoff, så hvis du faktisk kommer til å lage mat, vil du ønsker en større kan.
 • Hvis du ikke har en pin, kan du også bruke en synål eller du kan bruke skjerpet wire.
 • I stedet for å lage en, gjør et halvt dusin. Prøv å lage hullene mindre, prøve forskjellige hull mønstre. Og ikke bare tenne den, prøv å koke en liter vann for å se hvor godt ovnen fungerer. Måle hvor lang tid det tar å koke vannet, samt hvor lenge en viss mengde drivstoff brannskader. Du ønsker å maksimere effektiviteten, og det kan ta flere forsøk før du finner en som fungerer bra. En skarp isøks fungerer godt også. Du kan variere størrelsen på hullene enkelt ved hvor mye isøks er satt inn.
 • Hvis du ikke har en hammer når du prøver å lage hull, finne en god rock som kan forsiktig treffe pinnen uten å bryte fra hverandre. Alternativt kan du kaste en pinne eller nål i en drill. Utrolig som det høres ut, fungerer en pin fint som en borekrone i den myke aluminium. Det gjør pene, runde hull uten denting.
 • Ulempen med å ha et stativ er at du også trenger en frontrute. Å ta et standpunkt / frontrute / beskyttende veske, få en kopp kaffe kan. Skjær den 1/2 "høyere enn ovnen. Bruk en boksåpner (den typen som slår trekantede hull i toppen av bokser) og punsj flere hull rundt på siden av kan, nær bunnen (ikke på bunnen av boksen ). Hold plastlokk til å holde ovnen under kjøring.
 • Du kan gi ovnen en polert overflate ved å gni malingen av med en skuresvamp. Gjør dette før du åpner boksen, og det vil minimere sjansene for denting det mens du gjør det.
 • Ovnen er veldig nyttig for backpackere og reisende fordi det er så lett og tar ikke opp mye plass.
 • Belysning: Ovnen må være "primet" (spesielt i kaldt vær). Brennstoffet går på innsiden, og en liten mengde av priming drivstoff går på toppen i "fordypninger". Tenn brenselet på toppen. Varmen reiser nedover sidene av kan og varmer opp drivstoff inne. Frigjøring gassen som kommer ut av hullene i den øverste og antennes.
 • Klipp av noen metalliske "tråder" som stikker ut etter at du har klippet toppen og bunnen, og dette vil hindre deg fra å skrape deg selv på dem.
 • Hvis du ikke allerede har fasongsydde står for matlagingen, kan du lage en enkel matlaging stand til å holde en gryte eller panne over komfyren. Ta en wire kleshenger eller noen lett bøyd wire. Kutt kleshenger rett under vridd del under kroken, og kast kroken delen. Bøy resten av kleshenger rett ut og bruke denne stykke wire til å forme en ovn stativ. Det er forskjellige måter å gjøre en stand fra wire, bruke fantasien for å finne ut hva som fungerer best for deg. Så lenge det holder en gryte over komfyren.
 • Noen anbefaler punching en andre ring av hull rundt den indre kant av randen av toppen av ovnen som et middel for jevn varme kasserolle.

Advarsler

 • Flammene fra disse drivstoffene er praktisk talt usynlig og hvis du søler drivstoff nær flammene, kan dette føre til brann fangst og sprer seg svært raskt. Handle with care og sørg for å ha noen brennbare materialer rundt området av ovnen. Ikke bruk en ovn som dette i nærheten torv nettsteder eller knusktørre vegetasjonen.
 • Ikke holde hånden for nær varme eller flamme når du tenner. Dersom ovnen blir for varm mens du tenner det, ta en pause til den er avkjølt nok.
 • Denne ovnen er utformet for å brenne bare rødsprit eller absolutt etanol. Det ville være eksplosivt farlig å bruke bensin, white gass, leir brennstoff, kerosen eller andre brensel i denne ovn. Isopropylalkohol (isopropanol) vil ikke fungere skikkelig, kan koke over, og frarådes på det sterkeste.
 • Hvis du har for mange store hull i toppen, vil drivstoffet ikke brenne rent. I en ren forbrenning, ville flammene ser mest blå, men dette kan være vanskelig å se på dagtid. Hvis flammene er for det meste gul, dine hullene er for store.
 • Vær forsiktig så du ikke brenner deg.
 • Be om hjelp fra en voksen, lærer eller forelder med å kutte bokser hvis du er et barn, eller hvis du ikke føler deg trygg på å klippe det selv. Pass på ikke å skli med kniv eller saks mens kutte.
 • Vær forsiktig med skarpe gjenstander brukt til å lage brennerhullene.
 • Klippekanten av boksene kan være skarpe. Vær forsiktig når du arbeider med dem.

Ting du trenger

 • 2 aluminiumsbokser, for eksempel brus bokser, ølbokser, de må være i god stand, uten bulker
 • Trykk pinnen (en pin med en plast hode)
 • Hammer (liten)-valgfritt
 • Skarp kniv, nytte kniv eller saks
 • 1/4 cup perlite
 • Hvis lage ditt eget stativ: Wire kleshenger (fjern eventuell maling med sandpapir på forhånd)
 • Drivstoff (rødsprit eller absolutt etanol). Denaturert alkohol er billig og tilgjengelig til enhver maskinvare eller store boksen butikken. Absolutt etanol vil bli vanskeligere å finne, og mye dyrere.
 • Noen lekkasje-bevis container å bære ekstra drivstoff. Camp butikkene har et utvalg av passende flasker som lukker tett og dispensere rent. Tydelig markere drivstoff flasken. Denaturert alkohol inneholder metanol, noe som kan føre til blindhet og død ved svelging Ikke bruk en flaske som ligner en vannflaske;. Du definitivt ikke ønsker å drikke fra feil ett om natten.