Wkeno

Hvordan takle tvangslidelser

Er du stadig sjekke for å se om leksene er gjort, lysene er slukket, og dørene låst? Eller er du plaget av upassende påtrengende tanker som du har å forholde seg til ved å utføre en spesiell rutine? Denne artikkelen er skrevet for å hjelpe deg å håndtere Obsessive Compulsive Disorder (OCD).

Trinn

Hvordan takle tvangslidelser. Obsessive Compulsive Disorder (OCD).
Hvordan takle tvangslidelser. Obsessive Compulsive Disorder (OCD).
 1. 1
  Få din tilstand diagnostisert riktig. Sjansene er, hvis du leser denne artikkelen, da har du enten allerede har blitt diagnostisert med OCD eller alvorlig mistanke om det. Se en psykolog og få din tilstand diagnostisert. Du kan bli lider av OCD hvis du har noen av følgende symptomer.
  • En vane å sjekke alt flere ganger. Dette inkluderer ting som å sjekke at du har låst bilen døren mange ganger, slå lysene av og på et gitt antall ganger for å se at de virkelig er av, kontrollerer at du har låst døren din bil, sjekket mange ganger at døren er låst, sjekke at du har låst bildøra, og gjenta ting om og om igjen. Personer som lider av OCD vanligvis innse at deres besettelser er irrasjonelle.
  • En besettelse med håndvask eller skitt / forurensning. Personer som lider av dette vil vaske hendene etter berøring noe de anser "forurenset".
  • Påtrengende tanker. Noen mennesker med OCD lider av påtrengende tanker: tanker som er upassende og som forårsaker stress til den lidende. Disse vanligvis faller inn i tre kategorier upassende voldelige tanker, upassende seksuelle tanker, og blasfemiske religiøse tanker.
  • En kroppslig besettelse. Noen mennesker får tvangstanker enn kroppsfunksjoner som å puste eller svelge. Dette har sammenheng med påtrengende tanker, men fysisk i naturen. Det er også sannsynlig å være relatert til panikkanfall og angst og det kan også være relatert til et fysisk problem.
 2. 2
  Forstå besettelse / stresset / tvang mønster. Rutinen for OCD lider er vanligvis:
  1. Besettelse. Besettelse er tanken at du er forurenset, eller påtrengende tanker, eller "behovet" for å sjekke alt flere ganger.
  2. Stress. Den besettelse fører deg stor stress. Hvis din besettelse er at av "behov" for å sjekke at døren er låst ti ganger, er stress forårsaket av bekymring for at du kan bli ranet hvis døren er faktisk ikke låst. Hvis du er besatt av å vaske hendene flere ganger, vil frykt for forurensning stresse deg. Til slutt, hvis du har f.eks upassende tanker blasfemiske religiøse tanker, kan stress kommer fra en frykt for straff.
  3. Tvang. Den tvang er "rutine" du må utføre for å mestre stress forårsaket av besettelse. Det kan være å sjekke at lysene er av fem ganger, sier ut noen selv-oppfunnet bønn, eller vaske hendene. Du kan finne deg selv hevder at stress du lider som et resultat av å måtte sjekke låsen flere ganger er mindre enn stress du kunne gå gjennom i tilfelle et ran.
 3. 3
  Lær å klippe mønster av. For å takle obsessive compulsive disorder, må du lære å hindre besettelse / stresset / tvang syklus fra å gå på.
  1. Innse at dine tvangstanker er ute av kontroll. Uansett hva du gjør, din besettelse, det være seg en kjede av påtrengende tanker, flere ganger sjekke noe, eller trangen til å vaske hendene igjen, vil besettelse skje. Ingenting du kan gjøre her.
  2. Innse at belastningen, på den annen side, er i kontroll. Din besettelse vil føre til at du stresset bare hvis du tror at besettelse er rasjonell. Hvis du overbevise deg selv om at OCD er årsaken til besettelse din, vil du ikke ha noen grunn til å føle seg bekymret. Si din besettelse er påtrengende blasfemiske religiøse tanker. Stress vil være forårsaket av den oppfatningen at du vil bli straffet for disse tankene. Hvis du overbevise deg selv at disse tankene er forårsaket av din OCD, har du ingen grunn til å stresse. Gud (eller guder, avhengig av hva du tror) ikke / ikke straffe folk for tanker forårsaket av psykiske lidelser ut av ens kontroll.
  3. Forstå at selv om du ikke klarer å kontrollere stress, kan du hindre deg fra å utføre tvang. Bare ikke gjør det. Si din besettelse er gjentatte ganger vaske hendene. Hvis du tvinger deg selv til å ikke vaske hendene unødvendig, vil du være i stand til å kutte syklusen på den siste etappen. Dette resulterer i en form for "eksponeringsterapi" hvor du er "utsatt" til besettelse uten å få lov til å utføre tvang. Som tiden går, vil administrere problemet blitt enklere og enklere.
 4. 4
  Utsetter deg for frykt. Dette er en fin måte å minske en spesifikk frykt eller fobi. Utsette deg selv for en frykt gjentatte ganger vil nummen deg til det. Grunnen til at vi har en frykt er fordi vi forbinder det bestemte objektet med en negativ følelse eller opplevelse, hvis du endre den til en positiv opplevelse så vil det ikke lenger være en frykt!
 5. 5
  Ikke la OCD definere hvem du er. Du er mer enn din tilstand. Skriv en liste over alle de fantastiske kvalitetene du besitter og lese den om igjen hver gang du føler deg ned.
 6. 6
  Gratulere deg selv. Hver gang du oppnår noe som du ikke kunne oppnå før kompliment selv og føler seg stolt. Selv om det ville være en liten prestasjon til en annen person, hvis du føler deg bra om det, så la deg vite!
 7. 7
  Se en psykolog eller terapeut. Hvis du ikke kan kontrollere problemet ditt, og det begynner å forstyrre ditt sosiale liv eller daglige aktiviteter, se en ekspert. Du kan motta terapi eller medisiner for å lindre symptomene. Når vi leter etter terapi, sørg for å få Eksponering Response Prevention. Dette er den mest effektive terapi tilgjengelig nå.
 8. 8
  Hvis OCD fører deg til å øve tvangsmessig atferd, lære å kontrollere dem. Noen tvangsmessig atferd kan styres av deg selv. Hvis du synes det er vanskelig å kontrollere dem, søker hjelp fra psykolog eller lege.

Tips

 • Betro seg til en venn om OCD og din innsats for å håndtere det. Det hjelper å ha noe støtte.

Advarsler

 • Hvis OCD blir et stort problem, og begynner å forstyrre livet ditt, umiddelbart se en psykolog.