Wkeno

Hvordan velger å bruke en tourniquet (hjem rette)

Hvis det er alvorlig blødning i en nødssituasjon slik at søker ikke kan stoppe det, så prøv å få øyeblikkelig hjelp. Bare ikke kan> bestemme seg for å prøve å bruke en tourniquet for å redde et liv, og hvis du bestemmer deg for at du har tilstrekkelig materiell og rimelig tror at du vet hvordan du gjør det. Ved alvorlig blødning av en såret (eller knust og revet) benet eller armen av en person - eller etappe av et dyr - så du kan være klar til.
Denne guiden vil gi råd hvordan å unngå å bruke en tourniquet og anbefaler å bruke eventuelle bandasjer og førstehjelp eller hjemme rettsmidler for å vurdere og å gjøre før du påfører en nødsituasjon tourniquet bare for å redde et liv.

Trinn

Hvordan velger å bruke en tourniquet (hjem rette). ikke kaste bort for mye dyrebar tid.
Hvordan velger å bruke en tourniquet (hjem rette). ikke kaste bort for mye dyrebar tid.

Ikke bruk en tourniquet først

 1. 1
  Ringe etter hjelp og ikke la offeret med mindre du er alene og har ikke vært i stand til å tilkalle øyeblikkelig tjenester (911 i europa, 999 i Storbritannia, 190 i brasil, 000 i australia og 112 i Europa).
 2. 2
  Prøv å bruke andre metoder - for å gjøre alt for å unngå tap av et lem (ben eller arm) forårsaket av tourniquet stoppe sirkulasjon for lenge - husk at alle andre måter å stoppe blødningen har mislyktes, og bruk aldri en tourniquet til det er bestemt å være virkelig nødvendig!

Metoder for å stoppe blødninger, mens du bestemmer deg

 1. 1
  Rens såret hvis mulig. Påfør direkte press på såret området.. Pass på å bruke hansker for å beskytte deg mot blod borne infeksjon og den skadde personen ikke kaste bort for mye dyrebar tid rensing såret - dette er et felt nødsituasjon dressing, førstehjelp og det er å redde et liv.
 2. 2
  Ta rimelig forsiktighet og forholdsregler, som du vet (eller burde ha visst). Må prøve å rense den av med peroxide, alkohol eller rent vann. Kanskje en annen person kan bruke antiseptiske midler som alkohol vattpinner til å rense det ytre huden om såret bare svært raskt når du arbeider som et team. Ikke påfør tourniquet ennå.
 3. 3
  Husk finne et trykkpunkt mens søknad direkte press på såret selv. Først - legg et lag gasbind eller annet materiale mellom hånden og såret.

Også mens avgjøre om tourniquet

 1. 1
  Heve en blødning arm eller ben samtidig opprettholde trykket, hvis det er mulig, men hvis du ikke kan heve lem, fortsett med direkte press og hoppe høyde.
 2. 2
  Prøv å legge press på en arterie-komprimere arterien mot bein vil bidra til å hindre flyten av blod til området og redusere blødning. Hvis du ikke vet eller finne plasseringen av riktig arterien, fortsetter direkte press, mens du venter på ankomsten av EMS.

Studer trykkpunkter å huske dem

 1. 1
  Finn et trykkpunkt mellom såret og hjertet i e:.. Finne en arterie eller arterier og press mot et bein. Hvis en kompress presset hardt på såret med hånden i 5 minutter stopper blødning og deretter finne en måte å opprettholde et visst press, og ikke flytte den personen. Se om blod soaks gjennom gasbind pad men ikke slipp press for å bruke en annen pad over de andre før minst fem minutter ikke> har gått.
  Klikk på bildet for å se et større format - og huske trykkpunkter.

Vurdere en tourniquet for å redde et liv

 1. 1
  Vurdere en tourniquet bare hvis du ikke kan stoppe alvorlige blødninger ved andre metoder, om mulig ikke bruke en tourniquet.
 2. 2
  Forvent tap av lem eller tap av bruk av lem fordi en tourniquet forårsaker alvorlig skade på eller drepe vev fra å stoppe sirkulasjon for lenge i den armen eller beinet, men det kan være nødvendig:
  • å holde den skadde personen i live inntil det er mulig å få hjelp, det vil si: når alene, eller i et landlig område alene,>, og
  • å bruke tourniquet bare på en arm eller ben
  • og over blødningen (aldri på noen annen del av kroppen enn en arm eller et ben.)!
 3. 3
  Bruk en større materiale: aldri bruke ledning, hyssing eller smalt materiale som vil føre til en ny alvorlig kutt eller sprengning skader og forårsake ny blødning når strammet.

Er du klar til å bestemme om en tourniquet?

 1. 1
  Ikke fjern gasbind, hvis det synes å være en sjanse for å åpne såret eller om det sitter fast.
 2. 2
  Se på puten over såret. Er det fortsatt blødning alvor gjennom eller fra under, rundt puten?
  1. No: deretter Stans umiddelbart! og
   • gjelder ikke en tourniquet;
   • sikre pad og bandasjer med medisinsk tape, wrap med rullet gasbind, eller bruke en elastisk bandasje.
   • Få personen til en lege.
  2. Ja: deretter Forbered deg på å bruke en tourniquet - på en etappe eller armen bare!

  Vurdere valg for å bruke en tourniquet

  1. 1
   Forsøk aldri å bruke en tourniquet med mindre du er kvalifisert til å gjøre det. En tourniquet er en siste utvei for å stoppe blødninger og brukes til å redde liv til mulig tap av lemmer.
  2. 2
   Bruk en tilgjengelig tourniquet som må være bredt nok til å ikke kutte hud eller muskler - lang og sterk nok også.
   • Vurder å bruke et tau - kanskje polstret med en skjorte.
   • Vurder å bruke en flat valsede skjorte til skjema til en slags tau.
  3. 3
   Hvis du bruker noen form for tau, bestemme hvordan å knytte tau eller lignende materiale rundt armen ORDENTLIG men ganske løst i en loop.
  4. 4
   Hvis du bruker loop, deretter vurdere å bruke et håndtak som en veldig sterk pinne kanskje om ett (1) fot lang (30 cm) (som en kronglete håndtak) som du kan knytte inne i knute av loopen når du gjør loopen - eller du kan velge å plassere pinnen direkte gjennom løs løkke av tau materiale.
  5. 5
   Hvis ja, så forsøke å bruke pinne håndtaket til å vri utformes på en slik måte som for å stramme løkken.
  6. 6
   Prøv å la ekstra tau eller bruke andre materialer for å sikre vri håndtaket etter at det er stramt. Hvis ikke sikret den vil prøve å vri seg av uten konstant tilsyn.

  Tillatelse til å bruke tourniquet

  1. 1
   Få tillatelse, og det ville være klokt å ha det skriftlig tillatelse, om mulig.
  2. 2
   Få pålitelige vitner som bekrefter at du har tillatelse, eller at du må gjøre tourniquet,
  3. 3
   Være så godt trent og høyt kvalifisert som mulig.
  4. 4
   Vær villig til å ta risikoen.
  5. 5
   Husk at du prøver å redde et liv, men du vil forårsake alvorlig tap av funksjon eller tap av et ben eller arm fordi sirkulasjonen stoppet for lenge, utover eller under såret...

  Tips

  • Vurder å bruke en sterk belte som tourniquet, hvis det kan strammes tilstrekkelig og holdt sklir løs.
  • Sørg for å få profesjonell medisinsk hjelp så snart som mulig.
  • Siden tourniquet er bare å redde et liv, så det gir ingen mening å slippe den etter å sikre det, hvis det var nødvendig å bruke den. Så det bør holde på plass for å redde livet. Ved utslipp kan det være vanskelig å skru den, og deretter blødning som var ustoppelig vil åpenbart fortsette.
  • Artikkelen og dens skritt, tips og advarsler er ment som betraktninger - bare som forslag - for å hjelpe deg å avgjøre hva du skal gjøre, og bør ikke brukes i stedet for sunn fornuft.
  • Sørg for å markere en "T" på ofrene pannen slik at eventuelle medisinske personell som møter pasienten vil umiddelbart innse det er en tourniquet. Du kan bruke offerets blod hvis ingen andre skriveredskap er tilgjengelig.

  Advarsler

  • Sørg for å bruke hansker, for risiko for hepatitt eller AIDS infeksjon.
  • Hvis det er et innebygd objekt ikke fjerne den, eller hvis et anfall oppstår, og blødningen er alvorlig deretter fortsette førstehjelp samtidig som søker profesjonell hjelp umiddelbart (så snart som mulig).

  Ting du trenger

  • Desinfeksjonsmiddel
  • Rent, rent vann
  • Gasbind Pads
  • Ren klut
  • Strimler av bandasjer
  • Rull med gasbind
  • Tape
  • Sikkerhetsnåler
  • Tourniquet som siste utvei (opsjoner)
  • Elastiske bandasjer