Wkeno

Hvordan windsurf: den waterstart

Lei av klatrer på brettet ditt og up-haling så stor 'ol seil? Det er på tide å få vann starter. I moderne windsurfing vannet start er en grunnleggende ferdighet. Free Ride boards, søkke, sup-er, longboards, raceboards, uansett utstyr eller disiplin når det er vinden nok til å få deg planing vann starter vil du spare tid, energi og gjøre deg se kul. For store, høye volum styrene vil det hjelpe deg å temme kraftig vind. For korte, små lavt volum søkke som mangler flotasjon å uphaul det er den eneste måten å komme tilbake på brettet ditt. La oss komme inn i det.

Trinn

Hvordan windsurf: den waterstart. Plasser brettet slik at vinden blåser over det.
Hvordan windsurf: den waterstart. Plasser brettet slik at vinden blåser over det.
 1. 1
  Plasser brettet slik at vinden blåser over det.
 2. 2
  Manøvrere seilet slik at masten er parallell med styret på tvers av vinden. Masten skal forlenges forbi baksiden av brettet, og clew av seilet skal peke medvind.
 3. 3
  Fjern seilet ved å trekke masten parallelt med vannflaten og opp mot vinden.
 4. 4
  Plasser ryggen din fot på brettet.
 5. 5
  Sving masten forover mot vinden og drive den opp nær vannet.
 6. 6
  Styr en bred rekkevidde ved hjelp av tradisjonell ned vindstyring.
 7. 7
  Som vinden fanger seil med din venn en god vindkast, ark på med ryggen din hånd og la vinden trekke deg opp på ryggen din fot. Ikke dra med armene, vil det trekke seilet ned og redusere heis. I stedet utvide armene så mye som mulig og la vinden trekke deg opp.
 8. 8
  Som du ruller opp på brettet ditt, sparke fremre foten for å gi en ekstra boost.
 9. 9
  Trå forsiktig på midtlinjen av brettet med din foran foten.
 10. 10
  Hekt på selen linjer på bommen.
 11. 11
  Skritt tilbake og inn i foten stropper.
 12. 12
  Fly over vannet som en hoppe stein.

Tips

 • Vær forsiktig med å bøye foran arm som du ruller opp på brettet ditt.
 • Hold bena og hoftene bøyd som seilet trekker deg opp.
 • Holde hånden grep posisjon på bommen så nær hverandre som praktisk mulig.
 • Vannet begynner krever minst 15-20 pluss knops vind (med mindre du er en master).
 • Det hjelper virkelig å lære å praktisere manøvrere brettet og seile. Du kan praktisere dette på grunt vann der du kan snu dem rundt enkelt. Lær å la vinden gjøre jobben, og finne ut hvordan å flytte seil fra ulike posisjoner i vannet startposisjon. Dette vil spare deg tonnevis av tid og energi når du trenger å gjøre det på dypt vann.
 • Holder på masten med den ene hånden og pumping av den ledende kant av seilet opp og ned er en nyttig spissen for frigjøring seilet fra vannet.
 • Helt gratis seilet fra vannet ved raskt å bringe forkanten motvind over hodet, for at bakkanten (igle) fange vannet og snu bommen vekk fra deg, eller snu deg bort seilet.
 • Hvis du blåser en manøver eller overgang som en jibb, holde på bommen stedet for å la alt fly, ofte kan du gå tilbake til begynnelsen-til-vann startposisjon når du faller i. Dette sparer du energi og mer energi betyr mer ridning!
 • Utstyr valg kan hjelpe eller skade. I sterk vind og hogge (og bølger) en enkel no-cam seil vil være raskere og enklere å vanne start. I lette vinder en camber indusert rigg som er lett og stiv kan gjøre vann starter overraskende lett, de er ikke engang så vanskelig å fri fra vannet. I over-drevne situasjoner eller med grov hogge eller store bølger presentere det samme seil design kan bli overbelastet og kompromissløst kraftig.
 • I sterkere vind, kan du råd til å stå ganske langt tilbake på brettet og få COG (Centre of Gravity) lenger ut, men i lettere vinder, må du stå opp mye lenger fremover og holde COG mer sentral.
 • Iført en boyancy bistand vil gjøre vann-starter mye vanskeligere fordi det vil skape ekstra drag i vannet, men aldri gå ut uten en boyancy hjelp med mindre du er en ekstremt kompetent windsurfer!