Wkeno

Hvordan bekjempe trigeminusnevralgi og andre ansikts-og hodesmerter

Trigeminusnevralgi (TN) er kalt "den verste smerten kjent for menneskeheten" og "selvmord lidelse" av Medical Science. Det fører til alvorlig nådeløs ansikts-og hodesmerter. Den angriper vanligvis den ene siden av ansiktet, men i sjeldne tilfeller kan påvirke begge sider. TN er ikke håpløs, men kan være helt livsforvandlende og en utfordring, så du trenger litt oppmuntring. Her er noen nye ideer for behandling og håp.

Trinn

Hvordan bekjempe trigeminusnevralgi og andre ansikts-og hodesmerter. Finn et forskningsprosjekt nevrolog.
Hvordan bekjempe trigeminusnevralgi og andre ansikts-og hodesmerter. Finn et forskningsprosjekt nevrolog.
 1. 1
  Finn et forskningsprosjekt nevrolog. Hvis du ikke kan, spør din fastlege hvor mange ansikts smertepasienter han eller hun behandler. Sjansen er, jo flere pasienter, vet mer denne legen. Hvis du ikke får en god respons, bør du vurdere å finne en ny lege.
 2. 2
  Be om en MR for å se om du er en kandidat for mikrovaskulær dekompresjon kirurgi. Som er gjort når en fornærmende vene er å trykke på trigeminusnerven. Under operasjonen, plasserer kirurgen små "puter" av teflon mellom nerve og uakseptable problem og bringer lindring. Hvis du har hatt denne tilstanden mindre enn 2-3 år, har du en høy suksessrate.
 3. 3
  Skriv opp din medisinske rapporten. Skriv ned historien av lidelse, når det første angrepet kom, hva utfelt det. Skriv ned alle medisiner du har vært på, alle medisinene du tar, samt urter og vitaminer. Legg inn navn og kontaktinfo på alle leger samt din nærmeste kontaktperson, for eksempel ektefelle. Vær konkret på operasjoner.
 4. 4
  Ta 400 mg magnesium per dag, så vel som vitamin B-kompleks og svært gode multivitaminer og mineraler.
 5. 5
  Prøv alpha-Stim teknologi. Din forsikring skal betale for dette, da det er FDA godkjent, men du må kjempe for å få det betalt. Dette er en culmulative behandling og i tid vil du ikke trenger å gjøre det så mye. Prøv det i minst tre uker i foreskrevet fysioterapi for å se om det vil fungere før du investerer i den. Den har over 90% suksessrate med migrene. Hodepine gjør TN verre så behandle alle hodepine.
 6. 6
  Unngå å berøre ansiktet, også unngå kalde brisen og stimulering av ansiktet ved kyssing og klemming. Hold ansiktet dekket i kaldt eller breezy weather.Wear en pin på blusen din for å minne andre til å kysse deg på den andre siden av ansiktet. Hold noen umiddelbar varme pakker i vesken eller lommen. Dette vil hjelpe deg hvis du får en plutselig kulde i ansiktet ditt.
 7. 7
  Prøv botox injeksjoner fra en anerkjent nevrolog.
 8. 8
  Prøv varme eller is. Hold nakkemusklene avslappet. Rull en hånd håndkle opp og prøve dette under halsen i stedet for en pute. Hold hodet og ansiktet dekket under søvn. Prøv å ikke sove på den berørte side, som det vil forverre smerter i morgen.
 9. 9
  Distrahere deg selv med kreative aktiviteter. Tegne, male, lese, gjør det som gir deg glede! Hvis du får inn noen alvorlige konsentrasjon, kan du ha noen lettelse. Stille, er skånsom healing musikk også nyttig.

Tips

 • Hvis du har en hard tid å få en ekte diagnose, først holde en smerte dagbok. Skriv ned hva utfellinger din smerte, være kroppen klar. Deretter kan du gå en orofacial Cranial Specialist og en Pain Clinic.
 • Få nok søvn, utmattelse gjør angrep mye verre.
 • Når du har en remisjon, ikke overdriv, tempoet selv. Nyte hvert minutt av lettelse med glede.
 • Aksept av denne lidelsen er viktig for god egenomsorg. Du kan gå inn i remisjon, det er ikke håpløst.
 • Hold presciption medisiner med deg hele tiden.
 • Holde tennene i god form. Mange lider har mistet tenner, eller hadde dårlig tannhygiene på grunn av smerter. Få en god tannlege som forstår TN og han kan hjelpe deg.
 • Hvile, slappe av og be. Finn et behagelig sted å være hvor du føler deg trygg. Ikke være alene! Bruk en høyttalertelefon å snakke med andre, eller besøke support sider på nettet, og du vil føle deg så mye bedre hvis du finner en annen lidende som virkelig vet hva du går gjennom!
 • Hold myk mat på hånden for angrep, noen ganger er det vanskelig å tygge normal mat under episoder.
 • Mange fikk denne lidelsen etter en rotfylling. Hvis dette er tilfelle, får ikke tennene trukket ut! Mange har dessverre oppdaget at når tennene ble trukket smerten er der fortsatt. Smerten kommer fra hjernenerven kalt trigeminusnerven, hvis du trekker ut tennene dine, vil smerten ikke stoppe! Hvis du hadde en alvorlig infeksjon, sørg for at du var medisinert riktig med antibiotika fordi infeksjonen fra byll kan gå videre til andre grener av nerve. Noen av befolkningen fikk dette på grunn av multippel sklerose. Igjen, få sjekket ut av legen din. Noen ganger vet vi ikke hvorfor, har det vært dokumentert tilfeller av selv babyer med sykdommen av ukjente grunner. Mange ganger vil det begynne etter fylte 50 år, og vil starte med en kjedelig konstante smerter. Snakk med legen din.
 • Få en gruppe av støttende venner og familie hvis du ikke kjenner noen andre med denne lidelsen at du kan stole på. Du trenger noen du kan ringe selv på 2 am å hjelpe deg i et angrep. Når du har det i lang tid, kan familien få brent ut så en alternativ person er nyttig. Bruk en høyttaler telefonen slik at du ikke skal berøre ansiktet under et angrep når du snakker i telefonen.

Advarsler

 • Ikke overdose på over mot smerter meds! De normalt ikke hjelpe denne tilstanden så ikke bruk dem. OTC meds for smerte kan føre til en rebound hodepine.
 • Husk, denne lidelsen vil ikke drepe deg, men det kan gjøre at du ønsker å gi opp og dø. Slåss og få din medisinske team og familie til å hjelpe deg. Denne lidelsen kan få deg til å føle deg som om du ønsker å drepe deg selv. Få en plan klar, holde medisiner opp og ikke hoppe meds!
 • De fleste leger godkjenner narkotiske bruk for denne lidelsen i resistente tilfeller der antiseizure og andre smertestillende hindrer meds ikke fungerer. Hvis du ikke har en forståelse lege, finn en annen! Morfin brukes i noen tilfeller til rette for et normalt liv! Husk at hvis du er i smerte, og ta den narkotiske du vil være normal, ikke komatøs!
 • Hold pistoler, kniver, noe du kan bruke for selvmord ut av huset. ALLTID ha noen å ringe når du er midt i en forferdelig angrep.
 • Ikke la legene gjøre destruktive teknikker på trigeminusnerven før du har brukt opp alle andre metoder for behandling!