Wkeno

Hvordan du kan forbedre din luktesans

Det er mange årsaker til at du kanskje ønsker å forbedre din sans for. For én ting, det er nært knyttet til smakssansen. Prøv smaker maten med nesen klemt! Det er også en nødvendig ferdighet for å beskrive aromaer i vin, kaffe og øl, selv te. Og generelt, kan være i stand til å lukte spissfindigheter i duften av en blomst, eller noens hud, eller høstløvet, tilby en dypere dimensjon. Også, visste du at den gjennomsnittlige menneskelige nese kan oppdage nesten 10.000 forskjellige luktene?

Trinn

Hvordan du kan forbedre din luktesans. Betale mer oppmerksomhet til det du allerede lukte.
Hvordan du kan forbedre din luktesans. Betale mer oppmerksomhet til det du allerede lukte.
 1. 1
  Betale mer oppmerksomhet til det du allerede lukte. Folk sier ofte "bruk det eller mist det" om muskler, men det samme kan brukes mot sansene. Jo mer du bruker sansene dine, jo bedre du får! Lær hvordan du beskrive lukter. kan du selv ønsker å holde et olfactory journal! For ekstra praksis, har noen holde forskjellige ting på nesen din mens du er bind for øynene og se om du kan identifisere de lukter.
 2. 2
  Legg merke til hvordan enkelte lukter gjør du føler. Nervene den forstand lukt er direkte knyttet til den emosjonelle delen av hjernen, forlate rasjonalitet ut av ligningen. Studier viser for eksempel at lukten av fastfood wrappers, ferskt brød eller bakverk øke sannsynligheten for veien raseri, og kanel bedre konsentrasjon og redusere irritabilitet hos sjåførene, og sitron og kaffe fremme klar tenkning og høy konsentrasjon nivåer generelt.
 3. 3
  Unngå mat som forårsaker overflødig produksjon. Har du noen gang lagt merke til at din luktesans fades, eller kanskje helt forsvinner, når du er forkjølet? Lunger i membraner i nesen som inneholder lukt-følsomme nerveender kan kjedelig din evne til å lukte, og unngå mat som fremmer stuffiness (melk, ost, yoghurt og iskrem) kan hjelpe.
  • Måten dette påvirker smaken er at det er en kanal fra baksiden av halsen til sanseceller i nesen. Hvis denne kanalen er blokkert av noen form for overbelastning, vil din evne til å smake maten bli berørt.
 4. 4
  Unngå stoffer som kan svekke din luktesans. Noen kalde rettsmidler kan gjøre at du mister din luktesans, slik som noen Zicam intranasal produkter advart mot av FDA. kan også forstyrre din luktesans. Hold alkohol til et minimum, som din luktesans er svekket som blod alkohol nivåer stige.
 5. 5
  Få mer sink i kostholdet ditt. Hyposmi (den medisinske betegnelsen på en svekket luktesans) er ofte knyttet til en mangel på mineralet sink. For å øke din luktesans, prøver å spise sink-rik mat, for eksempel (, linser, solsikkefrø, pekannøtter) og vurdere å ta et multivitamintilskudd som inneholder minst 7 mg sink hver dag.
 6. 6
  Trening. Studier tyder på at vår luktesans er skarpere etter trening så her er enda en grunn til å holde seg i form!
 7. 7
  Bruk en luftfukter. Økt fuktighet i luften fører til økt fuktighet i nesen, noe som forbedrer luktesansen.
 8. 8
  Hold deg unna stinker. Langvarig eksponering for dårlig lukt har en tendens til nummen din evne til å lukte.
 9. 9
  Når jeg prøver å identifisere en lukt, ta korte og snuser grunt snarere enn en lang en. Du vil merke katter og hunder gjør dette når de er i utgangspunktet lukter noe. Det øker din evne til å plukke opp en duft.
 10. 10
  Når du shopper for matvarer, merk at de beste luktende elementene er, for det meste, hva kroppen din er ute. Når du kjøper matvarer, begynne å velge elementer som lukter best for deg. Velge en rugbrød, for eksempel, og bestemmer seg for en ost å gå med det, kan best gjøres ved å snuse duften av brød og ost og bestemme hvilken kombinasjon som har den optimale duft. Selvfølgelig lukter det beste vil være en refleksjon av hva kroppen din trenger det mest. Selv smelling medisin eller vitamin flasker kan hjelpe deg å avgjøre hvilken lukt er den beste, og derfor, som medisin eller vitamin kroppen din trenger det mest. (Men ta kontakt med en lege før du tar noen form for medisin eller ny vitamin regiment.) Når du vurderer shopping for familien, vil det være en tendens til at familiemedlemmer å kreve de samme matvarer når de er alle gjør lignende øvelser og spise på samme måte (dvs., en cardio familie vil ha forskjellige smakspreferanser sammenlignet med en vektløfting familie).

Advarsler

 • Plutselig tap av luktesans er vanligvis på grunn av øvre luftveisinfeksjon, slik som bihulebetennelse og forkjølelse. Mindre vanlig, kan den manglende evne til å lukte være på grunn av sykdom, slik som skader på hjernenerven I (luktenerven), cystisk fibrose forårsaker nesepolypper,, Parkinsons sykdom, Alzheimers sykdom, Kallman syndrom. Vennligst kontakt lege hvis du har uforklarlige tap av luktesans.