Wkeno

Hvordan du kan forbedre ditt syn naturlig

Er du ute etter klarere syn, men ønsker ikke å bruke korrigerende linser eller kirurgi? Selv om juryen er fortsatt ute på om synet kan forbedres gjennom naturlige midler, kan du prøve noen tips og øvelser som kan hjelpe. Her er hva du skal gjøre.

Trinn

Hvordan du kan forbedre ditt syn naturlig. Finn en blyant og merke det et sted i midten.
Hvordan du kan forbedre ditt syn naturlig. Finn en blyant og merke det et sted i midten.

Blyant pushups

 1. 1
  Finn en blyant og merke det et sted i midten. Tegne en bokstav, et tall eller prikk på siden av blyanten. For denne øvelsen, vil du fokusere på blyanten og prikken som du flytter den mot og bort fra øynene. Blyant push-ups er kjent for å korrigere dobbelt syn og krysset øyne, men det kan ikke skade å prøve dem for andre spørsmål - det er gratis, smertefri, og bare innebærer fokusering og refokusert øynene.
 2. 2
  Hold blyanten foran ansiktet ditt, på armlengdes avstand. Hold blyanten loddrett, slik at viskelæret peker mot enten taket eller gulvet.
  • Hvis du har noen andre hjelpe deg med trening og holde blyanten for deg, hold ut armen for å finne ut hvor langt unna det skal være.
 3. 3
  Fokusere øynene på mark du tegnet på blyanten. Ikke gå videre til neste trinn til du føler at øynene dine er solid fokusert.
 4. 4
  Beveg blyant mot ansiktet ditt, vedlikeholde fokus på samme sted. Prøv å flytte den i en rett linje, mot nesen.
  • Som blyanten kommer nærmere, vil øynene dine må justere for å opprettholde samme nivå av fokus.
 5. 5
  Stopp når du ser to blyanter. Så snart blyant dobler, slutte å flytte den nærmere ansiktet ditt.
 6. 6
  Se bort i noen sekunder, eller lukke øynene. Uten å bevege hodet eller blyant, skifte fokus vekk fra blyant for et øyeblikk. Fokusere på noe annet i synsfeltet, og ikke bry deg om å se på blyanten i det hele tatt i minst fem sekunder. Hvis du har en hard tid, lukk øynene et øyeblikk.
 7. 7
  Se tilbake på blyanten. Når øynene dine er oppdatert, prøver å fokusere på blyanten slik at du ikke ser dobbelt.
  • Hvis du fortsatt ser to blyanter, hvile øynene for noen sekunder og prøv igjen. Ikke bli motløs hvis du fortsatt se to blyanter etter at andre prøve - du vil bli bedre! Bare gå videre til neste trinn.
 8. 8
  Beveg blyant bort fra ansiktet. Holde fokus på mark du tegnet på blyanten når den beveger seg. Fortsett til det er på armlengdes igjen.
 9. 9
  Gjenta øvelsen. Blyant push-ups fungerer best når du gjør dem gjentatte ganger, som en del av en daglig rutine. Sett til side fem minutter om dagen i begynnelsen, deretter prøve gradvis opp til 10 år.
  • Hvis du sliter med å holde styr på tiden eller bli underholdt, prøv å lytte til musikk mens du øver. For eksempel, to sanger lik omtrent fem minutter, og tre låter er omtrent 10.

Livsstilsendringer

 1. 1
  Spis mat som fremmer øyehelse. Selv om du sannsynligvis ikke kan endre ditt syn med diett alene, kan du sørge for at øynene dine har alle de næringsstoffene de trenger. Prøv å innlemme disse matvarene i dine måltider:
  • Bladgrønnsaker (som grønnkål, Chard, kålen og spinat)
  • Omega-3 fettsyrer (finnes i fisk som laks og tunfisk)
  • Sitrusfrukter og juice (for eksempel appelsiner, sitroner, lime og grapefrukt)
  • Ikke-kjøtt proteinkilder (som bananer, bønner og nøtter)
  • En vitamin supplement som inneholder omega-3 fettsyrer, lutein, sink og vitamin C og E.
 2. 2
  Gi opp røyking. Røyking kan føre til macula degenerasjon senere i livet, samt grå stær Finn en støttegruppe for å hjelpe deg å slutte, eller få hjelp av en psykiater som gjelder medisinske behandlinger til avhengighet.
 3. 3
  Bruk solbriller. Som røyking, kan for mye eksponering for ultrafiolett lys føre til makuladegenerasjon og katarakter.
  • Sørg for at solbrillene UVA og UVB stråler.
  • Wrap-around briller er ideelt, siden de vil blokkere lys fra sidene av øynene dine, så vel som forsiden.
  • Prøv å bruke solbriller når du våge utenfor.
 4. 4
  Redusere belastningen på øynene. Som alle andre muskler, kan musklene rundt øynene begynner å føle seg trøtt og smertefullt hvis du belastningen dem for mye. Prøv disse triksene for å kutte ned på visuell tretthet:
  • Øv på "20-20-20" trick. Hvis arbeidet innebærer stirre på en skjerm i lange perioder av gangen, ta en pause hvert 20. minutt, og fokusere på et punkt 20 meter unna i minst 20 sekunder.
  • Skru ned lysstyrken. Hvis du ser på en datamaskin eller TV-skjermen, skru ned lysstyrken til et lavest mulig nivå. Du bør likevel være i stand til å se, men du bør ikke føle at du stirrer på et sterkt lys.
  • Gjør teksten større. Hvis du leser på en datamaskin, kan du bruke programmet zoom funksjon for å gjøre teksten større. Eller, hvis du leser liten skrift i bøker er et problem, investere i en lesing forstørrelsesglass eller kjøpe større papirutgavene.

Profesjonell vison terapi

 1. 1
  Finn en visjon terapeut. Vision terapi har et par forskjellige modaliteter, men de primære typene er:
  • Orthoptics: En orthoptist fokuserer spesielt på relatert til øyebevegelser og koordinasjon. Hvis du har dobbelt syn, en lat øye, eller krysset øyne, er dette sannsynligvis det riktige valget for deg. Du kan be din øyelege eller familie praksis lege til å henvise deg til et område orthoptist.
  • Behavioral optometri: En atferd optometrist fungerer på å hjelpe pasienter administrere visuelle ferdigheter og oppgaver. Hvis du sliter med å huske visuell informasjon, eller hvis du har en hard tid å se på kompliserte visuelle systemer (som kart eller gåter), kan du vurdere atferdsmessige optometri. Spør din øyelege for en henvisning.
 2. 2
  Finn ut om din forsikring vil dekke terapi. Noen forsikringsselskaper planer kan dekke visjon terapi. Hvis prisen er et problem, ta kontakt med ditt forsikringsselskap for å finne ut hva din politikk omfatter. Du kan finne ut at du trenger en henvisning fra en spesialist (for eksempel en nevrolog) for behandling skal dekkes.
 3. 3
  Forbered deg på å gå til flere avtaler. Som logoped, krever vison terapi konsekvent og hyppige avtaler for å oppnå suksess. Hvis du trenger å omorganisere timeplanen din å gjøre det til økter, be om tillatelse fra din skole eller arbeidsplass i god tid.
 4. 4
  Gjøre lekser. Studier viser at visjonen terapi er mest vellykket når i-kontoret økter kombinert med at-home praksis. Hvis din terapeut gir deg øvelser å gjøre hjemme, prøv å være årvåken om å gjøre dem så konsekvent som mulig.

Tips

 • Administrere dine forventninger. Selv om disse endringene kan hjelpe ditt syn på lang sikt, har du sannsynligvis ikke vil se en dramatisk forbedring med en gang. Vær tålmodig.
 • Bates-metoden, som rådgir en rekke øvelser som prakke og sungazing, har vært mye diskreditert.

Advarsler

 • IKKE sungaze. Sungazing ikke forbedrer din visjon. Dette kan føre til alvorlige øyeskader og blindhet.