Wkeno

Hvordan få rette tenner uten seler med invisalign

Bukseseler er den vanligste måten å rette tenner, men bruk dem kan være en lang og smertefull prosess. Det finnes måter å få det perfekte smilet uten bruk av bukseseler, imidlertid. Invisalign (og lignende merker) blir mer og mer populært. I stedet for braketter og ledninger, består Invisalign systemet av en serie av plast retainer-lignende skuffer som du bærer i korte perioder for å gradvis rette tann justering. Mens bukseseler er vanligvis det beste alternativet for store dental rettelser, kan Invisalign være en mye mer behagelig og raskere alternativ.

Trinn

Hvordan få rette tenner uten seler med invisalign. Tenk invisalign i stedet for tradisjonell tannregulering.
Hvordan få rette tenner uten seler med invisalign. Tenk invisalign i stedet for tradisjonell tannregulering.
 1. 1
  Tenk invisalign i stedet for tradisjonell tannregulering. Invisalign systemet bruker en serie med retainer-lignende munnstykker til å forme tennene. Den nøyaktige lengden av tid du må ha Invisalign avhenger av hva du prøver å fikse, men du vanligvis ikke trenger å bruke Invisalign for så lenge du vil hvis du rettet det samme problemet med tannregulering. (Med bukseseler er tennene alle koblet med ledninger, så noen bevegelse i en bestemt tann setter av ringvirkninger gjennom resten av munnen som må kompenseres for. Invisalign gjør at enkelte tenner som skal flyttes med mindre effekt å håndtere med). Imidlertid oppmerksom på at denne metoden fungerer best for de som tenner feiljustering er relativt små.
 2. 2
  Snakk med kjeveortoped din om invisalign som et alternativ til tradisjonell tannregulering. De kan føle at bukseseler er fortsatt den beste ideen på grunn av din spesielle dental problem, eller fordi de føler at du er i fare for å gjøre mer skade enn godt med Invisalign. Mens en god oppfinnelse, det fungerer bare hvis du faktisk bære aligners, og ikke bruk dem eller bruk dem uregelmessig kan gjøre problemet enda verre. Vanligvis voksne menn er de mest pliktoppfyllende om iført sine aligners, og voksne kvinner er det verste (vanligvis for kosmetiske grunner), med tenåringer å være et sted i midten. Hvis kjeveortoped enig i at Invisalign ville være et godt alternativ, er alt som gjenstår for deg å ta den endelige avgjørelsen.
 3. 3
  Være forberedt på å ha invisalign inntrykk tatt. En klar modell av tennene dine vil være nødvendig for at datamaskinen skal generere aligners å få smil fra punkt A til punkt B. Invisalign inntrykk er lik visninger for tannregulering eller reguleringer, men i dette tilfellet er det helt avgjørende at det ikke være noen spytte eller luftbobler i formen. På grunn av dette, kan Invisalign inntrykk være litt mer stressende og ofte må gjentas, men det er en liten pris å betale for praktisk talt smertefri dental korreksjon.
 4. 4
  Vente noen uker for invisalign aligners å bli gjort og sendt til kjeveortoped din.
 5. 5
  Være forberedt på å ha små, tann-farget keramiske stykker knyttet til tennene på din neste avtale. Disse tjener to formål: Å holde aligners i munnen og lar tenner som skal roteres. Hvor mange av disse du har og hvor de er varierer for hver behandling plan, men være trygg på at de ikke er veldig merkbar, og bør ikke føre til at du noen smerter.
 6. 6
  Bruk din første settet med invisalign aligners. Å sette dem i (hvis kjeveortoped ikke gjøre dette for deg), bare sett dem på linje med tennene, og trykk forsiktig dem på plass (ikke bite dem på plass, men da dette kan skade dem). De kan føles stram når du først setter dem i, og du vil sannsynligvis oppleve noen smerte, men ikke på langt nær så mye som du ville gjort rett etter får tannregulering. Du bør bruke disse hele tiden, med mindre du tar dem ut for å spise.
 7. 7
  Når du fjerner dine aligners for første gang, må du være oppmerksom på at det kan være litt vanskelig. Du er nødt til å starte på baksiden av munnen din og finne et sted å skyve en negl under baksiden av aligner og forsiktig lirke den ut, beveger seg sakte forover. Dette kan være litt smertefullt, men du blir vant til det i tide.
 8. 8
  Når det gjelder tid til å sette invisalign igjen, pusser tennene og / eller aligners hvis mulig. Du ønsker ikke å sette dem tilbake på med mat i tennene. Hvis du er i det offentlige (arbeid, skole osv.) i det minste prøve å skylle dem ut før du setter dem tilbake i for å hindre vekst av bakterier eller opphopning av mat i aligners. Sørg for å børste dem ut minst to ganger om dagen når du pusser tennene. Du har også muligheten til å kjøpe Invisalign rensesystem, men ikke bruk noen form for vanlig protese eller retainer renere, da disse kan skade aligners.
 9. 9
  Fortsette å bruke dine aligners regelmessig, praktisere god tannhygiene, og holde orthodontist avtaler, og du vil være godt på vei til en ny, forbedret.

Tips

 • Siden de er laget av et skinnende, gjennomsiktig plast, kan aligners har en merkelig skinnende effekt på tenner i bilder. Av denne grunn, kan det være lurt å ta dem ut for viktige portretter.
 • Hvis du spiller et instrument, er det best å bli vant til å spille med aligners i så raskt som mulig, fordi du bør være iført dem oftere enn ikke.
 • Når det er mulig, prøv å ta smertestillende medikamenter før du endrer aligners og prøve å endre dem før du går til sengs, så de fleste av den smertefulle fasen vil passere mens du sover.

Bortsett fra bukseseler og invisaligns, hvis forskyvning er liten, så personen kan melde deg på stopperne til rette plasseringen av tennene. Person kan også velge kosmetiske prosedyrer som tannlege Lumineers, skallfasetter eller kroner å korrigere justering av tenner. Kosmetiske prosedyrer er raskere enn bukseseler behandling og vil justere tennene. De kan brukes hvis den grad av forskyvning er liten.

 • Jo mer du bruker dine aligners, jo raskere vil du bli ferdig med Invisalign helt. De fleste kjeveortopeder begynne å fortelle deg å bære hvert sett for tre eller fire uker, men kan kutte det ned til to uker eller så hvis du bruker dem religiøst, som du burde.

Advarsler

 • Forsøk aldri å rengjøre Invisalign med vanlig retainer eller protese rengjøringsprodukter. Disse kan svekke og / eller beis aligners, som de er laget av et annet materiale enn de fleste proteser eller reguleringer. Av denne samme logikken, også unngå manhandling dem, da de kan bryte.
 • Aldri spise med aligners i. kjemikalier i maten vil ende opp i aligners og skade både aligners og dine tenner. I tillegg smuler i dine aligners er aldri attraktivt, og tygge kan skade dem.
 • Aligners kan flekke hvis du spiser sterkt farget mat og ikke gjør en god jobb med å pusse tennene. Det kan være en god idé å styre klar av drikker som Hawaiian Punch, Kool-Aid, og Gatorade alle sammen, og utvise ekstrem forsiktighet når du spiser eller drikker andre tungt farget matvarer. Men selv om aligners gjøre flekken, du fortsatt trenger å bære dem. Det er bare et par uker.