Wkeno

Hvordan håndtere bipolar lidelse

Hvis du har Bi-polar lidelse, eller kjenner noen som gjør det, vet du hvor frustrerende det er. Det trenger ikke å være så frustrerende hvis du kan akseptere det og tilpasse seg den.

Trinn

Hvordan håndtere bipolar lidelse. Få en diagnose fast og få avgjort på medisinene dine.
Hvordan håndtere bipolar lidelse. Få en diagnose fast og få avgjort på medisinene dine.
 1. 1
  Få en diagnose fast og få avgjort på medisinene dine. Denne listen vil ta lang tid å fullføre, så det er ingen hast. Jobbe gjennom det i ditt eget tempo. Hvis du har sykdommen og er ikke på medisiner, kan det være lurt å begynne å ta medisiner. Det finnes en rekke medisiner der ute, og de alle fungerer litt annerledes. Hvis du ønsker, til forskning medisiner finne ut om dem, men er avhengige av behandlende lege når det gjelder å velge meds. Dersom du får bivirkninger, kontakt legen på en konstruktiv måte (ikke klaget) og jobbe med ham / henne til å administrere meds.
 2. 2
  Finn ut om bipolar: Dette inkluderer ikke bare den medisinske ting, men lese om andres historier.
 3. 3
  Bli kjent med syklusene dine og dine episoder. Hvis du er en type II (depresjon og hypomani), da syklusene dine kan være lengre, og episoder kortere og mindre alvorlige. Hvis du er en type I (depresjon og mani eller bare mani), kan det hende at episoder være mer alvorlig, lengre og oftere.
 4. 4
  Hold en journal eller noen form for "log" som kan hjelpe deg å finne ut akkurat når du kan være i stand til å regne med å skifte. Hvis du holder en journal, se spesielt for endringer i humør, aktiviteter og tenkning / tankeprosesser ((Kraepelin 1921)) Det vil hjelpe deg med å administrere lidelse hvis du skjønner mønstre i din atferd / tenkning forbundet med oppturer og nedturer. Så ting kan begynne å være mer fornuftig.
 5. 5
  I dagboken din, noter ned for disse endringene som skjer når du begynner å bli syk. Merk dem ned og finne de som er pålitelige. Også ta opp de endringene som skjer når du får virkelig syk. Disse vil bli skilt for a) begynner å bli syk, b) når du trenger en "redning"
 6. 6
  Lag en plan for å dekke alle følgende:
  1. utløser
  2. humør, aktivitet og tenkning endringer: tidlig og sent i sykdommen
  3. strategier for å stoppe sykdommen tidlig eller trygg sent på sykdommen
  4. planer for å beskytte arbeid, penger, utdanning, relasjoner og dine barn, hvis noen.
  5. opprettholde en ganske streng daglig rutine for å våkne, sove og spise. Dette er fordi kroppen din klokke er skjør på grunn av sykdommen.
  6. fra erfaring, finne ut når stimulans nivåer får for høyt, og lage noen strategier for å redusere virkningen på deg.
 7. 7
  Fokus på livet ditt i mainstream om du arbeider, frivillig, foreldre eller hva. Ikke bli fanget i psykiske lidelser ghetto! Finne en lykkelig medium - ikke bare med medisiner, men også med livet generelt. Finn venner som ikke vil gjøre at du føler deg verre, og prøve å lage din plass (rom eller leilighet) beroligende og fredelig. Det bør gjøre at du føler deg trygg, og hvis du trenger å "skjule", så det bør gjemme deg.
 8. 8
  For alle som har sykdommen eller kjenner noen med det - Det er viktig at du leser opp på den medisinske informasjon der ute på det, fordi det forklarer så mye! Hvis du noen gang spørsmål ved hvorfor de (bipolar person) gjør eller sier eller føler noe fordi du ikke kan forstå, er dette faktisk kan svare på noen av disse spørsmålene!
 9. 9
  Til slutt er det bedre hvis du kan akseptere at du har bipolar lidelse og at dette er noe du har å forholde seg til. Men går nesten alle eksperimenter og / eller off meds - det er vår måte å teste denne lidelsen, og komme til enighet med det. Det er ikke morsomt... men å vite, godta og elske deg selv uansett hva som vil gjøre livet litt lysere.
 10. 10
  Til de av dere nær en bipolar person, er det beste du kan gjøre for å prøve å ri sine bølger som best du kan mens du får på med ditt eget liv! Hvis de ønsker å være alene, la dem være. Behandle dem som den voksne de er. Ikke klandre lidelse for alt de gjør. Prøv å gjøre dem komfortable, behandle dem som du ville alle andre, og noen ganger er det best å distrahere dem fra deres sinn. Hvis personen med bipolar oppfører seg upassende eller på annen måte skremmende måte, behandle dem som om den bipolare er ikke der. Be dem om å forlate, for eksempel. Du vil gjøre dem en tjeneste som de lærer fra tilbakemeldingene fra ditt svar til dem.
 11. 11
  Et nettbasert kurs på å leve godt med bipolar vil være tilgjengelig i januar 2010 at beatbipolar.

Tips

 • Fortell venner og familie du har denne lidelsen. Noen ganger hjelper det deg til å føle litt mindre "gal".
 • Stress utløser ofte denne lidelsen, så lære å håndtere stress bidrar også til å behandle denne lidelsen.
 • Ikke dvele ved fortiden, nåtiden eller mulig fremtidige situasjoner!
 • Finn ting du liker å gjøre som kan ta tankene bort fra... tankene dine! Det vil også føle deg bedre om deg selv.
 • Hold deg til din doc råd. Diskuter dine spørsmål med ham / henne. Riktig etterlevelse er et must for tilfredsstillende styring.
 • Bli med eller danne en støttegruppe, hvis mulig.
 • Le av deg selv, og på situasjoner. Du vil etter hvert se at det ikke er så ille som du en gang trodde.
 • Ubehagelig bipolare medisiner bivirkninger som vektøkning eller tretthet er ofte kortvarig, og burde ikke være en grunn til å avvikle bruken av bipolar medisin.
 • Ta vare på deg selv og ta det en dag av gangen. Ta på håndterbare oppgaver å føle seg bedre, som rengjøring et lite område, går ut for å ta en tur eller bare ta litt tid til å puste. Det tok lang tid for alt å bygge opp til et punkt og bli diagnostisert, så det vil ta tid å komme ut av det.

Advarsler

 • Denne artikkelen skal ikke tolkes som profesjonell medisinsk hjelp.
 • De med bipolar lidelse har en høy risiko for avhengighet. Selvmedisinering er ikke medisiner i det hele tatt!
 • Hvis legen foreslår SSRI for behandling, være klar over den alvorlige fare for maniske episoder utløst av deres effekter på hjernens kjemi. Dette er et vanlig problem som kan bli oversett av legene vant til å behandle "vanlig" depresjon eller angst.