Wkeno

Hvordan kajakk

Kajakkpadling er en ekstrem, populær vannsport. Før du begynner kajakkpadling, trenger du riktig veiledning, eller annet du vil ende opp med å snu opp ned! Her er en how-to artikkel om hvordan du kajakk.

Trinn

Hvordan kajakk. Se etter et godt område å komme inn i kajakken.
Hvordan kajakk. Se etter et godt område å komme inn i kajakken.

Komme inn i kajakken

 1. 1
  Se etter et godt område å komme inn i kajakken. Du må finne et bra sted hvor du skal gå ut i vannet. Finn et område der vannet er rolig og hvor det ikke er noen steiner, og er på grunt vann.
 2. 2
  Sett kajakk i vannet. Skyv kajakk i vannet med baugen (Fronten) først, plasserer hånden fast på hekken (Baksiden) gripestropp og posisjon kajakken slik at cockpit-området er på grunt nok vann til å stå i.
 3. 3
  Nærme kajakken. Har du padle i den ene hånden og gå langs siden av kajakken opp til cockpiten.
 4. 4
  Sørg for å sikre kajakken før du får i. Begynn med å plassere padle vinkelrett på båten rett bak setet i kajakken og opp mot cockpit rim. Sett din nærmeste hånden over kajakk og på padle med din nærmeste hånd på padle og fingrene holder på cockpit felgen., Deretter jevn kajakken.
 5. 5
  Begynner å komme inn i kajakken. Plasser benet i kajakk og på plass, skift vekten og rumpe over kajakken mens du holder den andre foten på bakken.
 6. 6
  Gå videre og sitte på i kajakken. På dette punktet bør du likevel få hånden holder på padle. Grab på padle med den andre hånden for å stabilisere kameraet og sette baken tilbake av kajakk og sitte ned på baksiden av cockpiten.
 7. 7
  Ta andre beinet inn i kajakken. Bruk padle for å stabilisere kameraet med hendene griper dem på begge sider av kroppen, lene deg tilbake på baken, og holde foten på gulvet av kajakken. Ta andre beinet inn i kajakken.
 8. 8
  Skyv ned i kajakken. Sørg for at balansen er god og du har begge føttene godt plantet på gulvet i din kajakk og hendene gripende padle, nå glir inn i kajakken.

Holder din kajakk padler

 1. 1
  Kjenner strukturen i kajakk padle. I motsetning til en kano padle, har en kajakk padle to blader festet til akselen på racketen. Skaftet er den delen av padle at du holder og knivene er den delen som du bruker til å trekke deg og kajakken gjennom vannet.
 2. 2
  Har padle møte i riktig retning. Det er en vanlig feil for nybegynnere å holde sine årer bakover første gang de starter kajakkpadling. Som en nybegynner, kan det ikke ser ut til å gjøre en forskjell hvilken vei du padle står overfor, men det har en stor endring på din kraft stryke. Har den delen av årebladet som er konkav eller glatt mot deg, er forsiden av padle den delen du ønsker å trekke gjennom vannet.
 3. 3
  Har du padle riktig side opp. Mange kajakk padleårer er asymmetriske betyr at det er en topp og en bunn til årebladet. Det er viktig at du holder åren som det er utformet, er det toppen av padle mer horisontal enn bunnen og bunnen har mer av en konisk effekt. Noen ganger er det enda horisontal skriften på padle, holde skrivingen oppreist og ikke opp ned, og dette vil hjelpe deg å huske å holde padle riktig.
 4. 4
  Kjenn din kontroll grep. Hvis du er høyrehendt, vil grepskontroll være med høyre hånd, og hvis du er venstrehendt din kontroll grep vil være med venstre hånd. Når du tar en kajakk slag, la padle å rotere og flytte i "løs hånd" for å sørge for at hver padle alltid entrer vannet jevnt. Kontrollen grep endrer ikke posisjon når den er på padle.
 5. 5
  Ta tak padle og hold den. Grab din padle og sørg for å plassere grepskontroll på padle først. Ha hendene er sentrert på padle og avstanden mellom hendene bør være bare litt over skulderbreddes avstand.

Tar en forward hjerneslag

 1. 1
  Hold padle riktig.
 2. 2
  Sørg for å ha riktig holdning i kajakk. Sitt oppreist med bena trygt i låret bukseseler og de ballene dine føtter mot benstøtter.
 3. 3
  Rotere kroppen din. Rotere kroppen din mens utvide og trekke armene. For eksempel, hvis du ønsker å ta et slag på høyre side, vri overkroppen mot klokken mens utvide din høyre arm og trekke din venstre arm.
 4. 4
  Ta hjerneslag. Legg høyre side av årebladet i vannet nær føttene og rotere overkroppen så du drar bladet gjennom vannet langs siden av båten, dra din høyre arm, mens på samme tid utvide din venstre arm.
 5. 5
  Oppsett for neste slag og rotere grep. Så snart du er ferdig med slag på høyre side av kajakken, bør du padle være oppsett for neste slag på venstre side av båten. Neste å rotere grep, må du bøye håndleddet på grepskontroll hånd. La padle å rotere i den andre hånden (Den løse hånd) til årebladet er foret opp å gå i vannet i riktig vinkel og ta tak i padle med "løs hånd."
 6. 6
  Ta det neste slag. Når du har rotert grep, plasser venstre årebladet i vannet nær føttene og rotere overkroppen mens du trekker bladet gjennom vannet langs venstre side av båten mens trekke din venstre arm og utvide din høyre arm.

Komme ut av kajakken

 1. 1
  Fest kajakk med et slips linje. Dette er ikke et obligatorisk trinn, men hvis du får avslag på en dock, er det svært anbefales.
 2. 2
  Bruk padle til jevn kajakken. Siden kajakken er i vann, kan man ut av balanse øyeblikk sende deg svømming.
 3. 3
  Crouch. Dette får deg klar til å følge de neste trinnene.
  • Hvis du kommer til å komme seg ut på en dock
   • Sving bunnen ut av kajakken inn på dekk.
   • Svinge ut bena, på dekk.
  • Hvis du får ut på land (grunt vann, ikke på en dock, men bakken.)
   • Sett det ene beinet på land.
   • Stå opp, sette det meste av vekten din på foten som er på land.
   • Sett det andre benet på land.
 4. 4
  Du er nå ute av kajakken din! (Forhåpentligvis uten å bli altfor våt!)

Tips

 • Hvis du ikke føler deg komfortabel inn i kajakken i vannet, kan du skrive det på land. Bare få din kajakk og se etter en plan stein eller flekk på bakken for å plassere din kajakk, få tak i, og presse deg ut i vannet eller har noen andre presse deg. Sørg for å holde padle på dekk eller i den ene hånden mens du gjør dette.