Wkeno

Hvordan å behandle en Stingray brodd

På den 4 september 2006 Steve Irwin (aka "The Crocodile Hunter") døde tragisk når en Stingray brodd stakk ham i hjertet. Steve var veldig uheldig siden stingray stikk er sjelden dødelig. Denne artikkelen gir tips om hvordan å behandle en mindre stingray svi når profesjonell legehjelp er ikke mulig.

Trinn

Hvordan å behandle en Stingray brodd. Bløtlegg berørte lem i det varmeste vannet utholdelig i to timer.
Hvordan å behandle en Stingray brodd. Bløtlegg berørte lem i det varmeste vannet utholdelig i to timer.
 1. 1
  Slapp helt av. Stingray stikk er sjelden dødelig. Når det er sagt, bør du søke profesjonell medisinsk hjelp hvis mulig. Stingray stikk er forårsaket av skarpe brodd som overfører et protein-baserte gift. Denne giften fører til ekstrem smerte som vil pigg og avta over de neste flere timer, og ofte lar kutt og skrubbsår på stikket området. Smerten er mest ekstreme i løpet av de første 30-90 minutter etter stikket, skyter av og på i løpet av denne gangen også. Det er vanlig for en brodd å blø en god bit og svelle. Ikke over reagere fordi dette kan føre til at du føler deg mer smerte og muligens dø. Dette er svært alvorlig, og du bør søke medisinsk hjelp umiddelbart.
  • Hvis du opplever noen kvalme, oppkast, muskel kramper eller frysninger, gå til nærmeste legevakten umiddelbart, da dette kan være et tegn på en allergisk reaksjon eller overdose av giften. Hvis du begynner å føle deg følgende: tetthet i brystet, hevelse hvor som helst i ansiktet, pustevansker, renner: (elveblest) hvor som helst på kroppen og kvalme du har en allergisk reaksjon! Du trenger å komme til en ER umiddelbart. Noen unormal reaksjon (foruten sporadisk kløe, mindre hevelse på stikket området eller repeterte smerte) bør rapporteres til lege med en gang. Er du i tvil, alltid oppsøke lege, spesielt hvis såret blir betent, eller infeksjon ikke avtar i løpet av noen dager med hjemme-behandling.
 2. 2
  Bløtlegg berørte lem i det varmeste vannet utholdelig i to timer. Andre varmekilder som for eksempel en høy effekt spotlight, motor manifold dekket med et fuktig håndkle eller varm bil hette dekket med et fuktig håndkle kan også brukes med forsiktighet. En umiddelbar varme pakke som den typen som brukes i hanske pulsvarmere kan være en god ting å holde på hånden i førstehjelp kit når venturing i Stingray territorium. Åpen flamme av noe slag er trolig for farlig å bruke på grunn av risikoen for å brenne huden, men kan vurderes dersom stor forsiktighet er tatt for å unngå forbrenning og ingenting annet er tilgjengelig. * Fordi rokke venoms er sammensatt av varme-labile proteiner, vil gjøre dette endre den tertiære strukturen av polypeptidet proteinmolekylet ved denaturering og dermed utkobling av giften. Til syvende og sist betyr dette at giften vil ha mindre effekt. Ikke bare hjelper det varme vannet med giften, men på samme tid vil det i betydelig grad redusere mengden av smerte offeret opplever. Strand badevakter noen ganger holde bøtter med varmt vann rundt stasjonen på travle sommerdager - du kan be om å bruke den. Giften vil ofte bli gel eller gelé-aktig og slam fra det åpne såret - dette er ønskelig.
 3. 3
  Pakk såret i en provisorisk bandasje fra alle tilgjengelige ren, lofri klut fuktet med varmt vann når såret har sluttet oser.
 4. 4
  Bruk en aktuell antibiotika for å redusere sjansen for infeksjon og lindre smerte. Hvis såret viser tegn på infeksjon, for eksempel rødhet, langvarig hevelse eller puss, kontakt lege umiddelbart. Aktuelle antibiotika er ikke en erstatning for riktig medisinsk behandling. Ubehandlede infeksjoner kan resultere i tap av lemmer eller død.

Varm sand

 1. 1
  Hvis du er på stranden og sanden er varm, begrave foten i varm sand. Dette hjelper med smerte og hevelse. Badevakter gir samme råd. Som en lege som har behandlet mange Stingray og ulke stikk, er den mest verdifulle råd dette: venoms av disse sjødyr er varmelabil, og soaking den berørte delen, vanligvis en hånd eller fot, i varmt vann gjør ikke bare vondt å gå unna, men ødelegger giften. Hvor lang tid til å suge enkelt bedømmes ved å fjerne ekstremitet fra vannet. Hvis det fortsatt gjør vondt, legge den tilbake i!

Bryst og buk sår ville ha nytte av å IKKE fjerne penetrerende gjenstand, uansett hva det er, som du kan øke blødning internt når du fjerner det.

Tips

 • Varmt vann fungerer egentlig. Smerten forbundet med stikket er helt uutholdelig. Hvis du tar vare på noen som bare fikk amerikanske, hvis det ikke allerede er i varmt vann, slutte å lese, gå suge den i varmt vann.
 • Når du svømmer, spesielt i tropiske farvann, alltid være forsiktig. Stingrays, haier og andre farlige livet i havet kan være rundt. Også, se opp for folk rundt deg som kanskje trenger hjelp.
 • Eddik, appelsinjuice, ki-ora, brus eller andre sure væsker, foruten nesten-varmt vann i tillegg, vil ikke være effektiv mot stingray gift som de er sure. (Syrer kan imidlertid lette maneter og brann maur stikk). Dish væske, bar såpe (PH 9.5) eller ammoniakk (PH 11-12) vil hjelpe nøytralisere giften som de er alkalisk. Stingray gift er syre (pH 4,2)
 • Dra eller shuffle føttene når du går i vannet, slik at du kommer borti stingrays i stedet for å tråkke på toppen av dem.
 • 110 ° F (37 ° C) er vanntemperaturen Southern California badevakter bruke til å behandle Stingray skader, da det ikke vil skålde huden og er utholdelig av de fleste. Generelt vil vann i en bøtte avkjølt med en hastighet på 1 ° C pr minutt, så endre vann ut hvert 10. minutt eller så.
 • Hvis stukket i hånden, sørg for og fjerne eventuelle ringene slik at noen hevelse ikke vil føre til tap av sifre.
 • Når du først bli stukket, ikke prøv å stoppe blodet, men la det strømme ut til å få så mye av giften (og eventuelle bakterier) ut som du kan. Når det slutter å blø presse nær såret slik at det blør mer (dette fungerer også for steinbit).
 • Under eller etter varmt vann suge, utføre effleurage med olje på leggen og foten (for å unngå brodd stedet) i retning av hjertet. Jeg fant dette hatt en dramatisk effekt på å minske smerten når den hadde sunket til det punktet at det ikke lenger var uutholdelig.
 • Ikke få panikk!

Advarsler

 • Er du i tvil, alltid oppsøke lege, spesielt hvis såret blir betent, eller infeksjon ikke avtar i løpet av noen dager med hjemme-behandling.
 • Hvis du begynner å føle deg følgende: tetthet i brystet, hevelse hvor som helst i ansiktet, pustevansker, renner: (elveblest) hvor som helst på kroppen og kvalme du har en allergisk reaksjon! Du trenger å komme til en ER umiddelbart. Allergiske reaksjoner kan være mindre til alvorlig. Så noen unormale reaksjoner (foruten sporadisk kløe, mindre hevelse på stikket området eller smerte) bør rapporteres til lege med en gang.
 • Personer med nedsatt immunforsvar som diabetikere eller de med HIV / AIDS bør forfølge umiddelbar og aggressiv medisinsk behandling.

Ting du trenger

 • OTC Antibiotika som Neosporin eller Bactine
 • Lofri klut eller en del av en gammel bomull T-skjorte
 • Varmt, friskt vann på den varmeste temperaturen som den skadde personen kan tolerere.