Wkeno

Hvordan gjøre en wheelie

En wheelie er en sykkel triks der du sykkel med forhjulet i luften og bakhjulet på bakken. I utgangspunktet er det sykling på ett hjul. Her er hvordan du gjør det.

Trinn

Hvordan gjøre en wheelie. Slå utstyret ditt til en svært lav gear, som 1-1, 1-2 eller 1-3, hvor du kan holde deg i bevegelse fremover, men veldig sakte.
Hvordan gjøre en wheelie. Slå utstyret ditt til en svært lav gear, som 1-1, 1-2 eller 1-3, hvor du kan holde deg i bevegelse fremover, men veldig sakte.
 1. 1
  Slå utstyret ditt til en svært lav gear, som 1-1, 1-2 eller 1-3, hvor du kan holde deg i bevegelse fremover, men veldig sakte.
 2. 2
  Få nok fart slik at du bare kan knapt balansere. Dette gjør at du kan gå tregere under wheelie din og opprettholde wheelie lenger, fordi det er mye vanskeligere å ri en wheelie når du starter ut raskt.
 3. 3
  Som du rir, er den første tingen å gjøre presse ned styret og trekk opp og bakover nesten umiddelbart, slik at du kan i utgangspunktet "pisk" deg selv bakover.
 4. 4
  Få dine pedaler til ca 11:00 og 5:00, og skyv ned på 11:00 pedal og trekke tilbake på styret litt, løfte forhjulet opp fra bakken.
 5. 5
  Fortsett å pedal.
 6. 6
  Len deg tilbake (ikke så langt) og pedal veldig hardt. Hvis du gjør det bra, vil du finne deg selv å ri på bakhjulet. Når tyngdepunktet er over bakhjulet, kommer du til et punkt der du kan balansere. Opprettholde den vinkelen.
 7. 7
  Uten å øke hastigheten, holde konstant trykk på pedalene. Du vil kjenne når tyngdepunkt skift. Juster pedaltrykket tilsvarende. Hvis tyngdepunktet går for langt, vil du tippe bakover. Når du føler dette, redusere pedal press.
 8. 8
  Også når du føler behov for å gå bakover, trekk i de bakre bremser litt. Hvis du ender opp med å gå bakover, og du kan ikke lagre wheelie, må du hoppe på baksiden av sykkelen din slik at du ikke faller på Gluteus Maximus. Kjøre med sykkelen din før du kan komme tilbake på.
 9. 9
  Ikke trykk på forbremsen når landing, eller du kan falle fremover.

Tips

 • Det tar en stund å gjøre en virkelig god og imponerende wheelie, så tror ikke det er enkle ting. Når du prøver disse trinnene, kan du prøve å vri dem litt og se om kanskje gjør det litt annerledes vil gjøre utslaget.
 • Hvis din på et tannhjul sykkel, prøv det laveste giret innstillingen, og deretter forsøke høye gir en etter en.
 • Før du går og prøve det ut, praktisere dette slik at du vet hva du skal gjøre hvis du går for langt bakover:
 • Hold fingrene på bremsene slik at hvis du føler at vekten flyttes for langt bakover du kan trekke den tilbake brems som vil smelle ned forhjulet før du snur bakover.
 • Har en lett sykkel. Fjern de fremre pinnene fra sykkelen for en lettere grensesnitt.
 • Hvis du tipper på enten venstre eller høyre side, slår styret i motsatt retning, hele veien hvis det er nødvendig.
 • Det er godt å gjøre wheelies på en flat vei eller opp en liten, men ikke veldig bratt stigende bakken (haug på veien).
 • Ikke gjør wheelies med clip-in pedaler. Hvis du faller bakover, er du toast.
 • Eksperimenter med å sitte på setet, stående i pedalene, heving og senking av styret, og ved hjelp av ulike sete nivåer.
 • Med mindre du har rikelig med ekstra slanger liggende, prøv å ikke smelle forhjulet på bakken hvis du føler at du går for langt bakover.