Wkeno

Hvordan holde barna pusser tennene

Begynne å lære barn å pusse tennene i svært ung alder. På denne måten vil de lære viktigheten av god tannhygiene og vil fortsette å holde pusser tennene som de vokser inn i voksenlivet.

Trinn

Hvordan holde barna pusser tennene. Sørg for at barnet kan nå vasken.
Hvordan holde barna pusser tennene. Sørg for at barnet kan nå vasken.
 1. 1
  Sørg for at barnet kan nå vasken. Har en liten fot krakk tilgjengelig, om nødvendig.
 2. 2
  Gi mindre barn interessante eller morsomme børster. Hva med en med deres favoritt karakter på den, som Barbie, Scooby Doo, Bugs Bunny, Hello Kitty, Tommy Pickles eller Spongebob Squarepants?
 3. 3
  Kjøp din barnet eller barna sin egen lille tube med tannkrem i en velsmakende smak, pluss sin egen lille tanntråd, i en smak av sine valg. Også ta dette med en karakter. Deres omsorg for sine tenner i dag vil reflektere i morgen. Pass på å vise dem hvordan å børste og floss.
 4. 4
  Gjør synes det lønner seg for dem å børste, for eksempel å få til å plukke en ekstra historie å lese før sengetid, eller spille deres favoritt brettspill. Barn svare på belønninger, men ikke overdriv det, siden tennene børsting er bare noe som må gjøres, og det ville være vanskelig å gi belønning hver gang.
 5. 5
  Husk etter børsting, spør dem om deres tennene føles ren og ha dem "double check" med tungen sin. Hvis ikke, pusse igjen.

Tips

 • Kjøp spiselig tannkrem i stedet for de med fluor. Små barn under 3 kanskje ikke vet å spytte.
 • De viktigste tingene er å kompliment barnet eller barna når de gjør en god jobb på å pusse tennene. Fortell dem hvor fint tennene ser og hva en god jobb de gjør.
 • Det kan hjelpe å selv få dem sin egen tannbørste holderen og en kopp eller lite glass for å skylle munnen. Ting som kan være interessant for et barn er elementer som en tegneseriefigur, eller favoritt actionhelt.
 • Sørg for at barnet besøker tannlegen regelmessig, starter så snart som mulig etter at de får tenner. Ring din tannlege for å se hvilken alder de anbefaler.
 • Hvis du er en arbeidende forelder som jobber lange dager, kan det være vanskelig å sørge for at barnet eller barna pusser tennene. Men hvis de lærer å nyte tannpleie, bør det ikke være et problem, så bli en god lærer ved å vise dem veien.
 • Sørg for at barnet eller barna får nok kalsium i sitt daglige kosthold, som for eksempel å drikke melk. Tilsett litt sjokolade til det, slik som kakao eller sjokolade sirup om nødvendig, og holder rundt sin favoritt frokostblanding. Kalsium fremmer gode sterke tenner og gode bein.

Advarsler

 • De fleste tannleger anbefaler å unngå fluortannkrem med barn til de er gamle nok til å forstå at de må spytte tannkrem ut (vanligvis en gang etter 3 år). Svelger for mye fluor kan være farlig for barns helse. Sjekk etiketten på tannkrem. Det vil si helt klart om den gjør det eller ikke inneholder fluor.
 • Får ikke en voksen tannkrem for små barn som det kan brenne munnen.