Wkeno

Hvordan overvinne selektiv mutisme

Er du eller noen du elsker å bli berørt av selektiv mutisme? Selektiv mutisme er en relativ sjelden lidelse hos barn forårsaker manglende evne til å snakke under visse situasjoner (f.eks klasserommet) der snakker forventes, til tross for muligheten til å snakke normalt i andre situasjoner. Selektiv mutisme er anslått å påvirke 0,1 til 0,7% av befolkningen, men tilstanden er sannsynligvis underrapportert på grunn av dårlig forståelse av denne tilstanden av allmennheten. Symptomene begynner vanligvis mellom 2,7 og 4,2 år. Denne artikkelen vil gi noen tips om hvordan du kan overvinne selektiv mutisme og minimere dens skadevirkninger på den berørte enkeltes sosiale fungering.

Trinn

Hvordan overvinne selektiv mutisme. Sjekk om du, en venn eller elsket en, møte (r) kriteriene for å ha selektiv mutisme.
Hvordan overvinne selektiv mutisme. Sjekk om du, en venn eller elsket en, møte (r) kriteriene for å ha selektiv mutisme.
 1. 1
  Sjekk om du, en venn eller elsket en, møte (r) kriteriene for å ha selektiv mutisme:
  • Konsekvent manglende evne til å snakke i bestemte sosiale situasjoner (f.eks på skolen) der snakker forventes.
  • Evnen til å snakke og samhandle normalt ved andre situasjoner.
  • Manglende evne til å snakke under visse situasjoner er å ha en negativ innvirkning på sosiale og faglige funksjoner.
  • Symptomene varer lenger enn en måned, med unntak av den første måneden av skolen (tar tid å tilpasse seg nye omgivelser).
  • Symptomene kan ikke forklares med ukjent med talespråket under gitt sosial situasjon (dvs. en jente flytende i et annet språk som vet svært lite engelsk og er fortsatt rolig i situasjoner hvor engelsk er talt ikke har selektiv mutisme!)
  • Symptomene kan ikke gjøres rede for ved en annen forstyrrelse, for eksempel autisme, Aspergers syndrom, schizofreni, eller andre psykotiske forstyrrelser.
  • Manglende evne til å snakke er ikke ved valg, men heller av ekstrem angst hindrer den enkelte fra å tale.
 2. 2
  Gjenkjenne i hvilken grad selektiv mutisme påvirker din daglige fungering. For å overvinne selektiv mutisme, må du først erkjenne hvordan det påvirker deg. Finn ut de konkrete omstendighetene som du ikke er i stand til å snakke. For eksempel kan et barn snakke normalt med jevnaldrende, men ute av stand til å snakke med voksne. Et annet barn kan snakke og oppføre seg helt normalt hjemme, men er fortsatt helt stille på skolen. Ved å identifisere den spesifikke situasjonen hvor selektiv mutisme manifesterer, kan du hjelpe direkte din innsats for å overvinne selektiv mutisme under disse omstendigheter.
 3. 3
  prøve å overvinne selektiv mutisme gradvis med "Stimulus Fading teknikk": under et kontrollert miljø (der hjelp er lett tilgjengelig), samhandle med noen som du kan kommunisere med komfortabelt. Deretter gradvis innføre en annen person til å samhandle med for å delta i samtalen. Start med den mest komfortable person du kan snakke med og utvikle gradvis til den mest ubehagelig person for deg å snakke med. Ideen med denne teknikken er at angst forårsaket av de personene du føler deg ukomfortabel i samspill med vil "fade" bort når denne stimulansen er tilknyttet en annen person du føler veldig behagelig samspill med.
 4. 4
  t ry for å overvinne selektiv mutisme med "systematisk desensitivisering teknikk" t>
  Først forestille deg selv i situasjonen der du ikke kan snakke, så tenk å snakke, og deretter prøve å samhandle med personer i det scenarioet indirekte, for eksempel via brev, e-post, direktemeldinger, online chat, etc.
  Deretter videre til mer samhandling, for eksempel via telefon, deretter samhandle på avstand, og til slutt til mer direkte interaksjon. Denne metode er også meget effektive for en rekke andre angstforstyrrelser, slik som spesifikke fobier. Ideen med denne metoden er å overvinne angst forårsaker manglende evne til å snakke med gradvis eksponering for økende nivåer av angst-provoserende stimuli, til slutt blir ufølsomme nok til å overvinne den faktiske situasjonen.
 5. 5
  Praksis som er nødvendig med alle typer kommunikasjon, blitt komfortabel å få oppmerksomhet, heve hånden, nikker / rister på hodet, peker, skriving, gjør noen øyekontakt, etc.
  Innføre snakke litt om gangen, og gradvis snakke litt mer. Gradvis øke komforten. På grunn av ekstrem angst, er det avgjørende å få så mye hjelp og oppmuntring fra andre som mulig.
  Prøv lydopptak av ens egen stemme, og avspilling av tale å utvikle comfort med å snakke - denne teknikken er kjent som Shaping Practice hvisker på et offentlig sted som på et kontor eller klasserom med en venn / forelder eller lærer, og praksis gradvis økende. volumet til en talende nivå.
 6. 6
  Beredskap ledelse Beredskap>.
 7. 7
  Fokus på positiv tenkning for å bidra til å overvinne angst. I stedet for å tenke "Jeg kan ikke snakke..." tenker "jeg kan prøve å snakke og gjøre det mulig hvis jeg jobber på det!"
 8. 8
  Innse at sommerfugler (nervøsitet eller skjelvinger) er vanlig i visse situasjoner, derfor bør du starte med mindre grupper. Man kan dra nytte av offentlige taler klasser for å lære å gjøre presentasjoner, og selv for små arenaer som jobbintervjuer. Underholdere og andre offentlige høyttalere blir vant til å ha det stress når du snakker eller synger for et stort publikum. Men noen ganger, selv godt erfarne artister slå til narkotika for å forsøke å kontrollere disse stressende følelser, for å slappe av på scenen. Senere i ens karriere samtidig er naturlig avslappet, kan man ønske å føle den gamle spenning, da det er sjelden følt det hele tatt. Ofte kan på hodet bord eller på scenen en ser på hverandre for å tilby støtte og for å få et smil eller et nikk av takknemlighet.
  Det er betydelig stress relatert til nye sosiale situasjoner, så vel som i større arenaer med folkemengdene.
 9. 9
  For alvorlig selektiv mutisme, kan de ovennevnte teknikkene ikke fungerer tilfredsstillende å overvinne funksjonshemming. I så fall bør du søke profesjonell hjelp og kan kreve bruk av medisiner for å takle selektiv mutisme. Vanlige medisiner foreskrevet for å bidra til å redusere angst for å tillate taler og samhandling omfatter fluoksetin (Prozac) og andre selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI). Bruk av medisiner bør kombineres med gjentatt praktisering av de ovennevnte teknikker og angst-reduksjon teknikker for størst sannsynlighet for å overvinne selektiv mutisme.

Tips

 • Selektiv mutisme kan være en svært invalidiserende og vanskelig tilstand å overvinne. Teknikkene som er skissert ovenfor kan ikke fungere for alle, spesielt de mer alvorlig rammede. Ikke bli motløs, men fortsette å prøve å overvinne og bruke så mye støtte som mulig.

Personlighet betraktninger

 • Du bør begynne å bruke disse metodene for å overvinne selektiv mutisme så snart som mulig. Venter vil bare forsterke mistilpasset atferd og gjør det vanskeligere å overvinne senere.
 • Søke profesjonell hjelp tidlig dersom symptomene er alvorlige.
 • For en ungdom eller voksen, er det viktigere å fokusere på positiv tenkning og forbedre mellommenneskelige ferdigheter for å redusere angst i henhold til sosiale situasjoner. En god bok å lese er "Hvordan vinne venner og påvirke folk", av Dale Carnegie.
 • Introverte personligheter pleier å like å være sikker på hva jeg skal si, og deretter kan kondensere den til et avsnitt, setning eller bare en frase for å unngå å snakke uten å "tenke det gjennom." De kan lukke opp hvis utfordret.
  • Introverts kan distansere seg fra uenighet eller selv-avslørende kommentarer eller negativ oppmerksomhet.
  • Extroverts, på den annen side kan nyte tenke høyt og selv "STERKE MENINGER," holder oppmerksomhet så lenge som mulig og bruke teknikker for å komme og ringe oppmerksomhet til seg selv når andre ville vurdere det negativ oppmerksomhet.
 • Non-aggressivitet virker mer sannsynlig for introvert, men kan bli stilt ut ved passiv-aggressive hemmelighetsfull practical jokes, "trick or treat" aktivitet, siden det ikke kan medføre en direkte konfrontasjon som ingen kan vite hvem som gjorde den hemmelige oppførsel... Noen ganger kan en recessiv reaksjon (tilbaketrekking) kan synes å skyldes passiv-sinte eller paranoide følelser.
  • Noen introverts kan oppleve en mer alvorlig form for scenen-skrekk og kan reagere ved å være helt stille.
   • En utadvendt kan reagere ved å bli utfordrende, sint eller overdrevet utagering under omstendigheter som ville overvelde introvert.
  • kan være åpen og mer utadvendt når du spiller et spill som lar feil og dårskap, men søker å være mindre publikum og for å ikke bli lagt merke til når feilene vil bli rettet eller underlagt cut-downs.
 • For et lite barn, beredskaps-ledelse og forme en tendens til å fungere bedre, og har vist seg å holde tale ved 13 ukers oppfølging.
 • Tenk ambiversion (balansert interaktivitet), (Covertness, recessiveness) og (Overtness, selvsikkerhet) som grunnleggende personlighetstyper, men kjører et bredt omfang eller hele spekteret av varianter. De såkalte ambiverts vises merkbart godt avrundet, balansert og ikke ekstreme i begge hensyn (recessive eller selvsikker). Utadvendthet og innadvendthet kan vanligvis sett på som en enkelt kontinuum. Så, for å være høy på den ene er nødvendigvis å være lav på den andre: Extreme recessive egenskaper (inkludert stum reaksjoner i visse offentlige innstillinger) kan være ganske vanlig å en veldig innadvendt person liv, men kan virke selektiv - hvis vedkommende er ganske selvsikker og uttrykksfulle når de ikke føler seg usikker på visse steder eller ved blant betrodde kolleger, venner og familie.

Advarsler

 • Bruk av medisiner bør vurderes siste utvei, spesielt for selektiv mutisme. Alle legemidler har bivirkninger. Fluoksetin, spesielt, kan forårsake døsighet, søvnvansker, overdreven svetting, hodepine, gjesping kvalme, diaré, nervousnous, slapphet. Sjeldne, men alvorlige, bivirkninger kan være kløe, elveblest, ledd-og muskelsmerter, feber, frysninger, utslett og problemer med å puste. Sjeldne bivirkninger inkluderer neuroleptisk malignt syndrom, serotonergt syndrom, negativ interaksjon (f.eks når det tas samtidig med en monoaminooksidasehemmer, for eksempel phenelzine, Tranylcypromin, eller isokarboksazid, kan føre til serotonergt syndrom), hepatitt, erythema multiforme, beslag, hovne lymfeknuter noder, unormale leverfunksjonstester, allergiske reaksjoner, forårsaker lavt blodsukker, økt hyponatremi (lav mengde natrium i blodet), risikoen for blødning, overdreven munterhet og aktivitet, mild grad av mani, eller å ha tanker om selvmord.