Wkeno

Hvordan overvinne angst naturlig med mat

Selv om du arbeider med en fullverdig angstlidelse vanligvis krever behandling og / eller medikamenter, mildere tilfeller av angst kan behandles med livsstilsendringer, inkludert kosten forbedringer. For å overvinne angst med mat, kan du prøve følgende tips.

Trinn

Hvordan overvinne angst naturlig med mat. Kutte ned på omega-6 fettsyrer og øke inntaket av omega-3 fettsyrer.
Hvordan overvinne angst naturlig med mat. Kutte ned på omega-6 fettsyrer og øke inntaket av omega-3 fettsyrer.
 1. 1
  Kutte ned på omega-6 fettsyrer og øke inntaket av omega-3 fettsyrer. Omega-6 fettsyrer, som vi i stor grad komme fra vegetabilske oljer, kan øke betennelse i hjernen og har blitt koblet med humør ubalanser. Omega-3 fettsyrer, på den annen side beskytter mot inflammasjon og har vist seg å forbedre folks generelle humør, evne til å takle stress, og evnen til å sparke substans-misbruk vaner. Omega-3 fettsyrer er spesielt utbredt i fet fisk.
 2. 2
  Drikk kamille te. Nyere studier har vist at kamille kan redusere symptomer på angst.
 3. 3
  Spis mat som er høy i tryptofan. Denne aminosyren kan redusere angst ved å fremme bedre søvn. Eksempler inkluderer ost, kylling, soya produkter, egg, tofu, fisk, melk, kalkun, nøtter, peanøtter og peanøttsmør, gresskarfrø og sesamfrø.
  • For å gjøre tryptofan-laden måltider mer effektiv, gjøre dem høy i komplekse karbohydrater, men middels til lite protein. Karbohydrater gjør tryptofan mer tilgjengelig i hjernen, men protein har motsatt effekt.
 4. 4
  Spis komplekse karbohydrater. Disse antas å øke nivået av serotonin i hjernen, som har en beroligende effekt. Selv om komplekse karbohydrater som de som finnes i hele korn ha en positiv effekt på kroppen, unngå enkle karbohydrater som sukkerholdige matvarer.
 5. 5
  Unngå alkohol. Til tross for sin umiddelbare beroligende effekt, kan prosessen med å fordøye alkohol faktisk føle deg irritabel og påvirke din evne til å sove.
 6. 6
  Innlemme flere B-vitaminer i kostholdet ditt. B-vitaminer er antatt å bekjempe angst ved å påvirke hjernen din produksjon av signalstoffer. Noen naturlige kilder til B-vitaminer inneholder:
  • B-6: korn, belgfrukter, grønne grønnsaker
  • B-12: laks, ost, egg
  • Niacin: kjøtt, hvete, sopp
  • Thiamin: frø, nøtter, svinekjøtt
  • Riboflavin: yoghurt, cottage cheese, lever
  • Pantotensyre: belgfrukter, egg, gjær
  • Biotin: blomkål, peanøtter, sopp
  • Folat: sitrus, grønne blader, frø
 7. 7
  Ta kava rot. Studier har antydet at kava kan ha en avslappende effekt. Imidlertid har det også knyttet kava til leverproblemer, så pass på å ikke ta det hvis du har en svak lever eller drikke alkohol på en daglig basis.
 8. 8
  Inkludere protein i frokosten din. Å gjøre en frokost mer energigivende kan bidra til å bekjempe effektene av angst i løpet av dagen.
 9. 9
  Hold deg hydrert. Selv mild dehydrering kan ha negativ innvirkning på humøret.
 10. 10
  Ta Valerian rot. Noen studier har indikert at valerianhas en beroligende effekt, og det er derfor det er ofte brukt som en søvn hjelpemiddel.
 11. 11
  Unngå koffein. I tillegg til å høyne angst ved at du føler nervøs, kan den stimulerende effekten av koffein ta opptil åtte timer å slites av og påvirke din evne til å hvile.
 12. 12
  Drikk en kopp te eller tinktur av oatstraw. Selv mild, er oatstraw en av de mest populære nervines (dvs. stoffer som brukes til å roe nervene) og antas å være en stemning stabilisator. Som en bonus, det har ingen kjente bivirkninger eller legemiddelinteraksjoner.

Advarsler

 • Det er fullt mulig å være engstelig uten vitamin mangel. Hvis dette er tilfelle, vil endre kosthold gjøre lite (hvis noe) for å lindre angst.