Wkeno

Hvordan ta alvorlig sosial angst under kontroll

Først av alt, du er ikke alene om dette. Angst er en svært alvorlig medisinsk tilstand som krever medisinsk oppmerksomhet akkurat som alle andre sykdommer. Nei, det er ikke bare i hodet ditt. Det er en svært reell tilstand. Det er mange mennesker som lider med denne tilstanden, og det er hjelp der ute. Alvorlig sosial angst kan bringe på plutselige panikkanfall og til og med fobier. Når du har et panikkanfall, kan du oppleve en rask hjerterytme, svette håndflater, svimmelhet, søvnløshet, kvalme, og listen fortsetter. Det handler om kontroll og personen opplever angst føler han har mistet den. Angst er svært ødeleggende og kan ha en dyp effekt på noens liv. De kan unngå visse sosiale situasjoner for å unngå det. Men dette gjør bare det verre. Sannheten er, du kan ha din kontroll og livet tilbake. Denne tilstanden trenger ikke å styre livet ditt.

Trinn

Hvordan ta alvorlig sosial angst under kontroll. Du vil alltid føle en viss frykt så lenge du fortsetter å vokse som person.
Hvordan ta alvorlig sosial angst under kontroll. Du vil alltid føle en viss frykt så lenge du fortsetter å vokse som person.
 1. 1
  Du vil alltid føle en viss frykt så lenge du fortsetter å vokse som person. Dette er en av de første tingene du bør vite. Frykt er en del av å være menneske, hvis du forlate komfortsonen, vil du oppleve frykt. Dette er helt naturlig. Mens du er utenfor din komfortsone, har du en mulighet til å vokse.
 2. 2
  Lære så mye om sosial angst som du kan. Det er et bredt spekter av boken og nettstedet informasjon om denne tilstanden, som tilbyr mye informasjon. Men fordi du opplever angst i stor grad kan du mistenker at du har sosial angst, uten tilstrekkelig kunnskap om naturen av denne tilstanden, vil du ikke være i best posisjon til å avgjøre hvorvidt dette er noe som sannsynligvis gjelder for deg. Lær så mye du kan, før du bestemmer om ikke å gå til neste trinn.
 3. 3
  Se din lege. Hvis etter å ha fullført det siste trinnet har du bestemt det er svært sannsynlig at du lider av sosial angst i den utstrekning det er betydelig negativ innvirkning på livet ditt gå til legen din og dele med ham / henne alt du har lært. Derfra legen din bør være i stand til å gjøre en riktig diagnose og være villig til å diskutere med deg behandlingstilbud tilgjengelig for deg. De kan bestemme seg for å henvise deg til en psykolog, psykiater eller annen lege som kan hjelpe deg å takle tilstanden. Enten lege foreskriver medisiner, kognitiv terapi eller noen annen form for behandling, bør de være de du bør snakke med som et første kontaktpunkt.
 4. 4
  Omgi deg med et støttenettverk. Det kan være venner, familie eller noen du tror vil hjelpe og støtte deg. Du kan bli med i en støttegruppe. Gjør research på internett. Det er en skattekiste av informasjon. Å ha folk rundt som bryr seg hjelper mye.
 5. 5
  Omskolere hjernen din. Sett opp litt post-its der du kan se dem på veggen, kjøleskap, speil og bak døren. Skriv inspirerende meldinger som: "Jeg er en vakker person." "Jeg fortjener." "Jeg er lykkelig." "Jeg kan gjøre hva jeg sette meg til." Kognitiv atferdsterapi og positiv tenkning kan være svært gunstig.
 6. 6
  Ta små steg med en liten bit av eksponering og behandle deg selv når du har fullført målene dine. For eksempel, hvis du har en frykt for å ta busser, en dag få på en buss og bo på for en eller to stopp. Du sakte utsette deg selv for den situasjonen som du er redd for og sakte lære å erobre din frykt. Ikke begynn stor; starte i det små.
 7. 7
  Hold en angst dagbok. Få orden i kampen for å bli frisk. Holde en daglig dagbok av humøret time for time. Du kan begynne å se et mønster dukker opp noe som kan være svært nyttig for å identifisere mulige utløsende faktorer. Rangere hver dag av 10. 10 - du hadde en flott dag, følte deg trygg og glad. 1 - du hadde en forferdelig dag, følte du overvinne med din angst osv.
 8. 8
  Tror du kan få bedre. Det er mulig å overvinne angst uansett hva som forårsaker den. Aldri slutte å tro-du vil overvinne dette.

Tips

 • Lær å slappe av med ulike pusteteknikker.
 • Når du føler angst kommer på, brette begge tomlene inni nevene. (Prøv det nå.) Dette hjelper deg puste, som hjelper deg å kontrollere utbruddet av angrepet. (Det fungerer også for astma og tett hoder. Det er rart, men det virkelig fungerer.)
 • Husk at hver gang du står overfor en sosial situasjon, vil disse følelsene bli bedre. Du vil føle deg bedre hver gang.
 • Tenk positivt og holde en optimistisk holdning - ikke la de små tingene få deg ned.
 • Hvis du har et panikkanfall, prøv å huske at panikkanfall er ikke skadelig, ingen rolle hvor fryktelige de kan gjøre at du føler. Lær å oppdage tegn på en forestående panikkanfall.
 • Unn deg selv. Ta deg tid til å skjemme bort deg selv. Gå på en natursti ved deg selv, ta et bad, gå vindu shopping, gjøre hva som føles bra.
 • "Tenk" Mindfulness ". Prøv å tenke mindre om deg selv og hvordan du føler akkurat dette øyeblikket, bruke sansene til å ta inn så mye informasjon om verden som er i din umiddelbare nærhet som er mulig. Hvilken farge er bakgrunnen i rommet? Hva lyder kan du høre og identifisere? Hvis dette føles rart eller vanskelig å gjøre, så prøv og forestill deg at du trenger denne informasjonen for en grunn, late som du er rørlegger eller snekker, hva ville ting i rommet de trenger å tenke på å gjøre arbeidet sitt? Øvelser som dette bidra til at du tenker mindre om hvor dårlig du kan føle om å være i en sosial situasjon.
 • Ikke lås deg løs fra resten av verden.
 • Bli lidenskapelig om noe... noe.
 • Ta dype puster. Pust inn og telle til ti i hodet og deretter pust ut. Dette kutter ned adrenalin som øker hjertefrekvensen.
 • Utøve. Det hjelper å holde tankene fokusert og avslappet.

Advarsler

 • Ganske ofte har folk med sosial angst sa at de har opplevd ensomhet og depresjon på grunn av deres mangel på venner. Vær forsiktig, hvis de sosiale angst forverres, selvmordstanker og kanskje ønsker å selvskading kan komme.
 • Følelsen engstelig, redd eller hindret i sosiale situasjoner betyr ikke at du er gal. Mange mennesker har sosial angst, men er i stand til å skjule det godt så kan du!
 • Vi har alle dårlige faser og kriser, men de er svært midlertidig. Sjenanse og depresjon er ikke permanent. Hvis du står fast og føler hindret i hverdagen av følelser eller tanker du bør prøve å kontakte noen som kan hjelpe deg. Et første skritt kan være å snakke med en venn eller en slektning som du stoler på.
 • Aldri noensinne synes at noe ikke fikses. For hvert problem finnes det en løsning. Leger, psykologer og psykiatere er der ute klar til å hjelpe deg å føle deg bedre.
 • Hvis du noen gang har selvmordstanker, kontakt din lokale selvmord hjelpetelefon, eller 1-800-SUICIDE umiddelbart. Hvis du eller et familiemedlem har planer om å drepe seg selv eller forsøker å, ringe 911 umiddelbart. Dette bør ikke tas lett på.