Wkeno

Hvordan unngå forstoppelse

Millioner av mennesker lider av denne ubehagelig lidelse. Hvis du ikke føler deg komfortabel å diskutere det vi har tatt noen enkle løsninger for deg å prøve. Her er noen ideer for å redusere dine forstoppelse symptomer og forbedre din diett for langsiktig fordøyelsesenzymer helse.

Trinn

Hvordan unngå forstoppelse. Velg frokostblandinger med ideell rundt 10 gram fiber per 100 gram.
Hvordan unngå forstoppelse. Velg frokostblandinger med ideell rundt 10 gram fiber per 100 gram.
 1. 1
  Spis en diett høy i fiber. Fiber gir tarmen og også akselererer bevegelsen av mat gjennom mage-tarmkanalen. Både uløselig og løselig fiber vil gagne forstoppelse.
 2. 2
  Velg frokostblandinger med ideell rundt 10 gram fiber per 100 gram. Men se frokostblanding saltinnhold.
 3. 3
  Introdusere flere belgfrukter (bønner, linser), frø, nøtter og grønne bladgrønnsaker i kostholdet ditt på en daglig basis. De er rike på fiber og næringsstoffer, inkludert magnesium, som er bra for forstoppelse.
 4. 4
  Bytt raffinerte karbohydrater som hvitt brød, for hel-måltid eller hele korn varianter. Dette gjelder for pasta og ris, så vel. Hele korn har mer fiber og mer næringsstoffer. De ikke bare bidra til å beskytte mot forstoppelse, men kan også bidra til å forhindre insulin overspenning og redusere risikoen for diabetes.
 5. 5
  Målet for rundt fem porsjoner frukt eller grønnsaker per dag. Varier valg fordi forskjellige frukter og grønnsaker gir forskjellige typer fibre. Et utvalg av frukt og grønnsaker øker også kroppens evne til å bekjempe frie radikaler ved å tilby en rekke ulike antioksidanter med forskjellige roller å spille i kroppen. Husk at de tørket og hermetisert teller også.
 6. 6
  Utøve. Sett deg et oppnåelig mål som for eksempel en 30-minutters spasertur hver dag og hold deg til den. Å være mer aktive vil øke generelle helse og bør gjøre tarmen arbeide mer effektivt. Studier viser at trening øker nitrogenoksid nivåer, noe som kan lindre forstoppelse. Lave nitrogenoksid nivåer kan forklare både forstoppelse og hypertensjon hos gravide kvinner og eldre.
 7. 7
  Drikk rikelig med vann. Åtte glass per dag er ideelt. Forstoppelse oppstår når for mye fuktighet reabsorberes fra avføring.
 8. 8
  Kutt ned på koffein og alkohol. Begge er vanndrivende som dehydrerer deg. Prøv å bytte til koffeinfri kaffe.
 9. 9
  Ikke overspise. Mindre måltider er lettere å fordøye, og kan ha nytte GI helse mer enn større måltider. Du kan prøve å spise mer enn tre måltider om dagen og se hvordan du føler deg. Unngå å spise sent på kvelden fordi kroppen har mer problemer med å fordøye mat mens du sover.
 10. 10
  Hvis du fortsatt har forstoppelse etter å ha prøvd denne generelle helse-forbedre råd, prøve naturlig middel for å bekjempe forstoppelse. Svisker eller urtete er et alternativ, og er høy i fiber.
 11. 11
  Bruk over-the-counter rettsmidler med forsiktighet. Hvis du prøver dem, og de fungerer, men forstoppelse avkastning, ikke fortsette å bruke dem som en langsiktig løsning. Konsultere familien din lege først.
 12. 12
  Besøk din lokale vitamin eller helsekostbutikk for enzymatiske behandlinger for å bidra til å balansere de gode og dårlige bakterier i fordøyelsessystemet. De aktive kulturer i yoghurt kan også hjelpe lindre forstoppelse og selv redusere risikoen for tykktarmskreft. Hvis du er magnesium-mangel, kan du vurdere å se inn i en magnesium supplement i tillegg.

Tips

 • Ikke vær flau for å snakke med familien din lege om problemet. Han eller hun er kvalifisert til å hjelpe deg.
 • Vær matter-of-fakta om problemet, de har hørt det mange ganger før.
 • Høye protein dietter er vanskelig på fordøyelsessystemet. Forstoppelse kan være hyppig i de på Atkins eller andre høye protein dietter. Dietter som begrenser karbohydrater, som Atkins, kan være mangelfull i fiber og andre næringsstoffer. Hvis du følger Atkins diett, for eksempel, sørg for å inkludere lav-karbohydrat matvarer som fortsatt er høy i fiber, som for eksempel brokkoli.
 • Hvis problemet er kronisk, bør du snakke med legen din eller se en spesialist med en gang. Forstoppelse er et symptom på mange mer alvorlige medisinske problemer, inkludert tarm hindringer, tykktarmskreft og endetarmskreft.
 • Noen yoghurt som selges i meieri-delen av dagligvarebutikker har flere enzymer for å hjelpe til med fordøyelsen.
 • Smertestillende ofte føre til forstoppelse ved å bremse bevegelsen av mat gjennom tarmen. Tenk loperamide, en agent som motvirker diaré gjennom dens virkninger på bevegelsen av mat gjennom GI effekt. Det fungerer gjennom handlinger som ligner på opioider, men fungerer bare på tarmen. Sørg for at du har en høy-fiber inntaket når du tar smertestillende. Hvis problemet vedvarer, må du kanskje prøve en krakk mykner.
 • Hvis du er flau, kan du også søke behandling fra en lege fra samme kjønn som deg.
 • Spis banan regelmessig dette vil hjelpe deg til å forbedre fordøyelsen og kan hjelpe deg ut i forstoppelse.

Advarsler

 • Du kan drikke for mye vann også. I de mest ekstreme tilfeller kan drikke for mye vann føre til hyponatremi (en mangel på natrium i blodet) og kan til og med død. Ikke overstig ti glass per dag, og unngå å drikke isotoniske sportsdrikke i store mengder.
 • Vær forsiktig når du begynner å introdusere mer mosjon. Begynn sakte og igjen snakke med en lege om eventuelle helsemessige bekymringer på forhånd.
 • Hvis forstoppelse veksler med diaré, vedvarer over lengre tid, eller blod er gått med avføring, vet at det er definitivt tid for en prat med legen.
 • Unngå sterke avføringsmidler, spesielt når de brukes på lang sikt. Selv om betydningen av å hindre forstoppelse kan ikke overvurderes, kan langvarig bruk av laksativer skade tarmen og fører til avhengighet. Du kan ta fiber og magnesium tilskudd hele livet ditt hvis du ikke er å skaffe nok av disse næringsstoffene fra kosten din.
 • En diett høy i fiber er sunt for gut (og kanskje til og med bukspyttkjertelen og hjerte), men du kan ha for mye. For mye fiber kan redusere absorpsjonen av næringsstoffer fra maten ved å binde seg til dem i mage-tarmkanalen. Hvis du tar vitaminer og fiber kosttilskudd, kan det være lurt å ta fibertilskudd på et annet tidspunkt for å øke effektiviteten av vitaminer.