Wkeno

Hvordan begynne å overvinne klaustrofobi

Klaustrofobi er en ekstrem frykt for lukkede rom. Det er en angstlidelse og kan føre til panikkanfall. Frykten er ofte behandlet som irrasjonelt, men til den personen som lider klaustrofobi, er det svært reell og smertefull. Personer som lider ofte føre en person til å unngå å ta del i mange arrangementer der de vet det vil bli overfylt. Dette fører også til å unngå offentlig transport. Nivåer av claustrophobia variere, er det viktig å finne graden av den sykdom som angir behandling.

Trinn

Hvordan begynne å overvinne klaustrofobi. Akseptere at frykt og angst er en del av livet.
Hvordan begynne å overvinne klaustrofobi. Akseptere at frykt og angst er en del av livet.
 1. 1
  Akseptere at frykt og angst er en del av livet. Alle er redd eller engstelig for noe på et tidspunkt i livet.
 2. 2
  Vit når du skal søke medisinsk hjelp. Ubehag i lukkede rom er ikke alltid et tegn på at du trenger å se en profesjonell. Likevel, hvis frykt for lukkede rom begynner å forstyrre din faglige og sosiale liv, bør du vurdere å få hjelp.
 3. 3
  Rådfør deg med fastlegen av psykiater. Legen kan utføre en evaluering og utelukke andre mulige årsaker til angst din. Vær klar til å beskrive dine symptomer med legen din, sammen med hvor ofte de oppstår og hva som forårsaker dem. Siden fysiske lidelser kan sammenfalle med angstlidelser som klaustrofobi, regner med å gjennomgå en fysisk eksamen.
 4. 4
  Har en MR (magnetisk reasonance imaging) for å se om du har en frykt for kvelning, frykt for innesperring, eller en kombinasjon av begge. Noen ganger vil bli plassert i en lang smal sylinder. Dette vil blusse dine symptomer, og som vil vise på skanningen. Slapp av.
 5. 5
  Fyll ut et questionnare og fylle det ut sannferdig, er de basere svarene på et nivå av klaustrofobi som du vil trenge behandling på.
 6. 6
  Prøv kognitiv behandling én form for behandling er kognitiv vil bli plassert i et stort mørkt rom. Veggene er lydisolerte slik roping er ikke et alternativ. Deretter blir du plassert i et mindre rom. Høye nivåer av angst kan oppleves, men i de fleste tilfeller en 72% reduksjon av frykt vil merkes.
 7. 7
  Ta en selv effektivitet test. I 8-10 økter, vil du bli plassert i tre innstillinger. Den første innstillingen er en liten hage eller balkong måler 2x5. Den andre innstillingen er en 4x5 rom med en dør og et stort vindu som kan åpnes og lukkes. Den tredje og siste rommet er et 3x3 firkantet rom med ingen møbler eller vinduer. Det er en dør som kan låses dersom pasienten ønsker. Som hver økt passerer, er symptomer på klaustrofobi reduseres dramatisk.

Tips

 • Forstår at når du er under stress, symptomene dine vil blusse opp.
 • Hvis du ikke har råd til en god terapeut. Ring rundt for å se hva psykologer tilbyr gratis eller lave kostnader kognitiv atferdsterapi. Også noen lisensierte sosialarbeidere som spesialiserer seg på CBT kan være mindre penger. Generisk rådgivning vil ikke fungere!

Advarsler

 • Unngå folk som ønsker å prøve ekstreme "kurer" på deg som binde deg inn i badekar. Dette vil mest sannsynlig gjøre har du et panikkanfall og forverre symptomene dine.