Wkeno

Hvordan spille biljard som en matematiker

Spiller du basseng så dårlig som du golf? Har du endelig fikk det til et punkt hvor du kan gjøre det skuddet det er ikke rett i, men signalet ballen går i også? Vel, vil denne siden lære deg noen grunnleggende om kinematikk som forhåpentligvis vil gjøre deg i stand til å slå barnet / foreldre for en gang i livet (Ikke sats for mye på det selv).

Trinn

Hvordan spille biljard som en matematiker. Lære at på et biljardbord, energi er alltid bevart.
Hvordan spille biljard som en matematiker. Lære at på et biljardbord, energi er alltid bevart.
 1. 1
  Lære at på et biljardbord, energi er alltid bevart. Dette er en god ting hvis du er fra min del av universet. En annen god ting er at kinetisk energi er stort sett bevart (kinetisk beveger energi, mer nøyaktig KE = halvparten av massen ganger hastigheten kvadrat eller 1/2mv ^ 2). Dette betyr at når du treffer køballen, går det å fortsette å bevege seg med en konstant rate for en god stund med mindre den treffer noe, i så fall den kule ting skjer.
 2. 2
  Legg merke til at friksjonen skjer litt, noe som betyr at hvis du treffer køballen veldig lett, vil den stoppe før noe godt (eller dårlig) som skjer. Men husker sin rullende friksjon, er mu-k om 0,002 for deg matematiske buffs der ute. Hvis du gir ballen en god solid wack, vil det fortsette å gå på en god klipp for en god bit.
 3. 3
  Husk at kollisjoner mellom ballene er nesten perfekt elastisk (e = 0,99). Dette er nyttig på den rette i skuddet, sikte dødpunkt på køballen, linje opp signalet med målet ballen, og gi køballen en god skarp trykk. Køen vil bli gitt en impuls som gjør det flytte rett mot målet ball. Når dens kolliderer med sa ball, alle av sin slagkraft vil bli overført, forårsaker målet ballen å slippe pent inn i lommen, mens køballen kommer til en fullstendig stopp rett på stedet av kollisjonen, og du trenger ikke klø.
 4. 4
  Vet at alle kollisjoner unntatt de døde på de oppstår ved 90 graders vinkler. Så hvis køballen treffer målet ballen litt til venstre for midten, vil målet ballen gå suse av litt til høyre, og den hvite kulen vil fortsette litt mer til venstre, med vinkelen mellom dem 90 grader. Dette betyr at du kan gjøre en masse ikke-rett i skudd lett, men hvis du ikke er forsiktig kan du ende opp synker både målet ballen og køballen.
 5. 5
  Finne ut nøyaktig hvor du trenger å treffe målet ballen slik at den går i en bestemt retning. Likningen er: vtarget = (n * vcue) n, der n er enhetsnormalvektoren mellom sentrene av ballene når de berører (n = Ptarget-Pcue) / | | Ptarget-Pcue | |) og '*' er vektoren dot produkt. Legg merke til at v og n er vektor-mengder.

Tips

 • Prøv å stille opp bildene dine, slik at når du gjør en, er du i en god posisjon til å gjøre en annen.
 • Du kan spille skuddet hjelp CueTable billiard diagram verktøy. Det er gratis.
 • Ballene kommer av hverandre i rett vinkel hvis og bare hvis de er den samme massen (som de ikke er på mange mynt opererte bord) og den hvite kulen er ikke "rulle fremover eller bakover" (gal spinn) på tidspunktet for kontakten.

Advarsler

 • Hvis noen du ikke kjenner mister det første spillet, og utfordrer deg til en andre spill, denne gangen for høye innsatser, ikke spille (for innsatsen). Denne personen er en pool hai.
 • Mennesker og cue baller kolliderer spektakulært godt elastisk, la det eksperimentet til fagfolk.