Wkeno

Hvordan spyd en fisk

Spearfishing krever omfattende tålmodighet, men når mestret, kan det holde deg og din familie spiser alltid. Det er en kombinasjon av kunst og teknikk, og krever mye konsentrasjon på din del.

Trinn

Hvordan spyd en fisk. Være i klart vann med passende utstyr.
Hvordan spyd en fisk. Være i klart vann med passende utstyr.
 1. 1
  Være i klart vann med passende utstyr. Pass på at det er fisk rundt, og du vet hvilke som er gode å spise. Finn en som er meandrerende, kanskje spise litt tang, ikke ennå opptatt med ditt nærvær.
 2. 2
  Aktiver sikkerhet på speargun din så pikken din spyd. Pust dypt, Inverter kroppen, bena opp i luften, og la vekt presse deg mot bunnen. Hvis du er iført en våtdrakt trenger du en vekt belte. Pass på å ikke sparke bena mens ikke helt under vann, og da bare ikke> gjøre små bevegelser for ikke å skremme byttet ditt.
 3. 3
  Nå bunnen og krype sakte mot fisken, med den ledige hånden til å trekke deg langs bunnen. Sparke bena bare veldig lett, og ideelt når du sitter bak en stein som fisken ikke kan se forbi.
 4. 4
  Forlenge armen halvveis ut, slik at det er noen plass til å forlenge rekkevidden på den siste tiden for angrep. Når du har slått fast at fisken er innenfor rekkevidden til den fullt ut spyd, forlenge armen og slippe spydet i en jevn bevegelse, med sikte på hodet av fisken.
 5. 5
  Spear byttet ditt, sparke deg raskt til fisken, ta tak i det, eller utstikkende spissen av spydet til å sikre denne flagrende trussel, og gjøre for overflaten, når på overflaten utsendelse av fisken humant.
 6. 6
  Det er også mulig å spearfish fra overflaten, med samme utstyr, men sjelden dykking, og bruke snorkel å puste. Dette kalles overflaten Spearing, og er en god måte å bli kjent med sporten, uten "hoppe inn" med en gang.

Tips

 • Forskjellen mellom tre og metall spearguns er preferanse, men mer erfarne jegere igjen oftere velger mot å ha en tre pistol, fordi det absorberer rekyl, gjør mindre støy, og fungerer som en dupp.
 • Sørg for at utstyret ikke har noen bobler i det. Hvis våtdrakt eller snorkle slipper ut en boble til feil tid, kunne en potensiell kill bli skremt bort.
 • Den type speargun du trenger vil variere avhengig av steinbrudd din. Hvis du er på jakt etter mindre fisk, Hawaiian stropper og pol spyd vil være mer enn tilstrekkelig. Selv om de mer erfarne jegeren søker etter større byttedyr vil kanskje en større, kraftigere pistol med en rekke makt band.

Advarsler

 • Sjekk alltid lokale regler og forskrifter om Spearing av fisk. Noen land tillater bare Fridykking / visse typer utstyr for å ta av fisk ved spyd.
 • Spearfishing er en farlig aktivitet. Man bør ikke forsøke det uten å ha erfaring, eller en erfaren dykking partner. Mest spearfishing gjøres ved fridykking, noe som kan føre til SWB (grunt vann blackout), eller rett og slett drukner. Dykkere kan bli overkjørt av båter, innviklede i sine linjer, dratt under av en fisk, drept av en farlig marine dyr, fanget under isen, eller noen annen rekke farlige situasjoner. Sikkerhet er et første og et must når det kommer til fridykking.

Ting du trenger

 • ansiktsmaske
 • svømmeføtter (Fridykking finnene er foretrukket, men ikke et must)
 • snorkel
 • spyd
 • flyte med dykk flagg