Wkeno

Slik å behandle en bakterieinfeksjon

Kroppen vert for tusenvis av bakterier som spiller en viktig rolle i å opprettholde din helse. En bakteriell infeksjon er eminente når disse bakteriene formerer seg ut av kontroll og invadere andre deler av kroppen, eller når skadelige bakterier blir introdusert til systemet. Bakterielle infeksjoner kan være mild eller alvorlig. Du må vite hvilken type bakterier i kroppen din for å kunne behandle en bakteriell infeksjon. Bruk informasjonen i denne artikkelen for å finne det beste løpet av behandling for din bestemt type bakteriell infeksjon og hvordan du bruker forholdsregler for å unngå skadelige bakterier som kan forårsake infeksjoner i fremtiden.

Trinn

Slik å behandle en bakterieinfeksjon. Bestemme de spesifikke bakterier gjennom en blodprøve, urin kultur eller vattpinne av det infiserte området.
Slik å behandle en bakterieinfeksjon. Bestemme de spesifikke bakterier gjennom en blodprøve, urin kultur eller vattpinne av det infiserte området.

Finne den typen bakterier ansvarlig for smitte

 1. 1
  Bestemme de spesifikke bakterier gjennom en blodprøve, urin kultur eller vattpinne av det infiserte området.
 2. 2
  Vite at ulike typer bakterier forårsaker ulike plager som varierer i alvorlighetsgrad.
  • Stafylokokker, oftere referert til som "staph," er gram-positive kokker i klynger (henviser til gramfarging mønster og form av bakterien når sett under mikroskopet) som invaderer vanligvis i kroppen gjennom et kutt eller såret.
  • Streptokokker, oftere referert til som "strep," er gram-positive kokker i kjeder og en vanlig type bakterier som forårsaker strep hals, lungebetennelse, cellulitt, impetigo, skarlagensfeber, revmatisk feber, akutt glomerulonefritt, meningitt, mellomørebetennelse, og bihulebetennelse.
  • E. coli, en gram-negativ stav, er funnet i avfallsmaterialet hos dyr og mennesker, og kan føre til alvorlig diaré og oppkast.
  • Rå eller kokt fjærfe, kjøtt og egg kan inneholde Salmonella, en gram-negative stang og et potensielt alvorlige bakterier som forstyrrer fordøyelseskanalen og kan forårsake alvorlig sykdom, vanligvis krever langvarig antibiotika behandling.
  • Bacillus anthracis, en gram-positiv sporedannende stang, kan overføre gjennom forurenset ull ("Woolsorter sykdom") som kan forårsake hud miltbrann (dannelse av svart eschar) og pulmonal anthrax (influensalignende sykdom raskt framover til feber, blødning inne i lungene, og støt).
  • Haemophilus influenzae, gramnegative staver, overføres via aerosol (og dermed svært smittsomt), og kan føre til epiglottis, meningitt, mellomørebetennelse, og lungebetennelse.

Ta antibakterielle antibiotika for å behandle en bakterieinfeksjon

 1. 1
  Velg den typen antibakterielle antibiotika som virker best mot de spesifikke bakterier som har forårsaket infeksjonen. Legen din kan hjelpe deg å velge riktig antibiotika.
  • Bredspektrede antibiotika bekjempe mange typer bakterier. Tetracyclin og Ciprofloxacin er eksempler på bredspektret antibiotika.
  • Medium-spektrum antibiotika målrette en gruppe bakterier, penicillin og bactracin er populære medium-spektrum antibiotika.
  • Smalspektrede antibiotika er laget for å behandle en bestemt type bakterier. Polymixins faller inn i denne lille kategorien av antibiotika.

Unngå bakterier som kan forårsake infeksjon

 1. 1
  Følg instruksjonene når du forberede rå matvarer for å sikre at du koker dem skikkelig og på riktig temperatur.
 2. 2
  Vask rå frukt og grønnsaker og overflater som kommer i kontakt med rå mat av alle typer å drepe potensielt farlige bakterier.
  • Bruk forskjellige skjærebrett for frukt og grønnsaker og rått kjøtt for å unngå kryss-smitte.
 3. 3
  Hold hendene rene. Vask med såpe og vann i 20 sekunder eller bruke en antibakteriell rengjøringsmiddel etter at du kommer i kontakt med personer som er syke eller offentlige steder generelt.
 4. 4
  Rene kutt og andre hud sår med såpe og vann og bruke en antibakteriell salve. Dekk til såret for å holde det trygt fra invaderende bakterier.

Tips

 • Hvis du er allergisk mot en bestemt type antibiotika, bære et armbånd eller bære et kort som avslører din allergi i tilfelle du ikke kan kommunisere denne informasjonen i en nødsituasjon.

Advarsler

 • Alltid fullføre et kurs av antibiotika som foreskrevet av legen din for å sikre at du behandle en bakteriell infeksjon tilstrekkelig.
 • Se etter tegn på en allergisk reaksjon når du tar antibiotika medisiner. Du kan utvikle en reaksjon i alle aldre uavhengig av tidligere eksponering for en bestemt antibiotika. Tegn på en reaksjon inkluderer utslett og kortpustethet. Ring legen din dersom du tror du har en reaksjon og slutter å ta antibiotika.