Wkeno

Hvordan å behandle en kald sår eller feber blemmer

Herpes Simplex, også kjent som forkjølelsessår eller munnherpes, er smertefulle lesjoner som vanligvis danner på lepper, hake, kinn, eller nesebor. Den blemmer vanligvis slå til gul-crusted sår og deretter forsvinne i løpet av et par uker. Dessverre, folk som får forkjølelsessår, som er forårsaket av herpes simplex virus (vanligvis type 1), vanligvis får utbrudd igjen og igjen, og de er svært smittsom. Mens det er ingen kur eller vaksine på denne tiden, er det ting du kan gjøre for å lindre smerten av forkjølelsessår, fremskynde healing, og stoppe dem fra å spre seg.

Trinn

Hvordan å behandle en kald sår eller feber blemmer. Kontroller at du har en kald sår.
Hvordan å behandle en kald sår eller feber blemmer. Kontroller at du har en kald sår.
 1. 1
  Kontroller at du har en kald sår. En kald sår er det samme som en blemme feber, men det er ikke det samme som en canker sår. Canker sår er forekomme at inne i munnen. Mens forkjølelsessår kan noen ganger utvikler seg inni munnen, de er vanligvis mindre enn canker sår, og de starter som blemmer. Canker sår er ikke smittsom, og de er ikke forårsaket av et virus, skiller slik behandling fra at for forkjølelsessår. Sjekk med din, som kan avgjøre hvilket problem du har enten ved å se på det eller å utføre en test.
 2. 2
  Gjenkjenne tegn på en forestående utbrudd. Før du kan faktisk se en kald sår, vil du sannsynligvis være i stand til å føle en liten kribling eller brennende sted rundt munnen hvor den kalde sår vil bryte ut. Du kan også være i stand til å føle en liten kul eller hardhet i huden på dette punktet. Jo tidligere du kan oppdage et utbrudd, jo raskere kan iverksette tiltak for å fremskynde din utvinning. Andre tidlige symptomer inkluderer:
  • Kløe på leppene eller huden rundt munnen
  • Sår hals, hovne kjertler, og smerter ved svelging
  • Feber
 3. 3
  Karantene dine sår ved første tegn på et utbrudd. Den herpes simplex virus er svært smittsomt, så unngå eller andre munn-til-kropp aktiviteter når som helst under et utbrudd. Også unngå å dele bestikk, kopper, eller sugerør med andre mennesker, og vaske og kjøkkenutstyr grundig med desinfiserende såpe. Forsiktig vaske blemmer med såpe og vann kan også bidra til å hindre spredning av utbruddet.
  • Vask hendene ofte, og prøv å unngå å berøre sår. Hvis du berører den kalde sår, kan du deretter spre den til andre mennesker eller til andre steder på din egen kropp, som for eksempel og kjønnsorganer.
 4. 4
  Ta en muntlig antiviral medisiner. Noen reseptbelagte antivirale medisiner, for eksempel Penciclovir, Acyclovir, og Famciclovir, har blitt godkjent for behandling av herpes utbrudd. Disse medikamentene ikke vaksinen herpes, og de har ikke vist seg å være effektive i å forebygge utbrudd, men de kan fremskynde tilheling og redusere alvorlighetsgraden av et utbrudd. De er generelt mest effektivt hvis du begynner å bruke dem så snart du merker de første tegn på en forestående utbrudd.
  • Hvis du har veldig hyppige utbrudd, kan forskrive disse medikamentene tas daglig, selv i fravær av symptomer, for å undertrykke fremtidige utbrudd. Undertrykkelse terapi kan være effektive for noen mennesker, men kliniske studier har ikke vist utbredt suksess.
  • Antivirale medisiner for herpes virus arbeid ved å forstyrre virusets replikering rate. Jo mer DNA replikering av viruset er forstyrret, jo mer tid immunsystemet ditt vil ha bekjempe utbruddet.
 5. 5
  Ta en aktuell antivirale medisiner. Aktuelle medisiner, for eksempel docosanol og Tromantadine kan tas for å dempe utbruddet. Selv om legene ikke vet nøyaktig hvordan docosanol kamper herpes simplex, de vet at det inn i cytoplasma av celler. Tromantadine virker ved å endre sammensetningen av overflaten hudceller.
  • Tea Tree olje kan også brukes som en effektiv topisk antiviral. Løs opp litt av tea tree olje i to eller tre ganger så mye vann og bruke den midlertidig til området før den kalde sår har dannet i flere timer. Dette kan bidra til å forhindre lesjon fra forming.
 6. 6
  Behandle. Som navnet munnherpes antyder, er forkjølelsessår noen ganger ledsaget av feber, særlig hos yngre barn. Hvis feberen er tilstede, bruke febernedsettende medisiner som paracetamol, og overvåke feber nøye.
  • Bekjempe feber med lunkent bad, kalde omslag på innsiden av lårene, føtter, armer og nakke, varm te, popsicles, og tilstrekkelig søvn.
 7. 7
  Lindre smerten. Over-the-counter forkjølelsessår kremer kan bidra til å lindre smerten av forkjølelsessår, som i mai smertestillende som aspirin, paracetamol og ibuprofen. Det er viktig å merke seg, siden forkjølelsessår ofte påvirker unge, bør det aspirin vanligvis ikke gis til små barn på grunn av risikoen for Reyes syndrom, en sjelden, men potensielt dødelig sykdom.
  • Ice sår for en effektiv midlertidig smertestillende. Bruk en ispose, snarere enn å berøre isen direkte til sår, og være i bevegelse isen rundt. Ikke is i mer enn 10-15 minutter om gangen. Bruk av varme til sår kan også gi lindring.
  • Hvis den kalde sår er inne i munnen, gurgle med kaldt vann. En annen strategi for effektiv smertelindring ville være å gurgle med saltvann.
 8. 8
  Vær tålmodig. Hvis venstre ubehandlet, kan en kald sår vare fra åtte til ti dager. Inntil da, er det ikke mye du kan gjøre. Unngå å klemme eller plukke på et sår, da dette bare vil forsinke healing.
 9. 9
  Oppsøk lege hvis du har et svekket immunforsvar eller hvis du opplever en spesielt alvorlig utbrudd, en feber som ikke vil gå ned, et utbrudd som varer mer enn to uker, eller irritasjon av øynene. Noen utbrudd kan være alvorlige.
  • Personer med allerede svekket er spesielt utsatt for langsiktige komplikasjoner eller død fra en herpes utbrudd.
  • Herpes infeksjoner i øynene er en av de viktigste årsakene til blindhet i mange land, så vær veldig forsiktig for ikke å spre smitte til øynene dine, og hvis du har noen irritasjon i øynene, bør du oppsøke lege med en gang.
 10. 10
  Forhindre forkjølelsessår utbrudd med en rekke ulike metoder. Selv om herpes simplex er fortsatt uhelbredelig, kan du hindre utbrudd før de skjer ved:
  • Iført solkrem på leppene og andre sårbare områder. Sinkoksid kan bidra til å forhindre utbrudd hos mennesker som har utbrudd er utløst av soleksponering.
  • Vaske håndklær, kluter og sengetøy i kokende vann etter hver bruk.
  • Ikke å ha oral sex hvis du har oral herpes. Dette kan spre herpes på kjønnsorganene, selv om blemmer eller lesjoner ikke er til stede.

Tips

 • Det er også antatt at stress kan forårsake utbrudd hos noen mennesker, og så praktisere avslapping teknikker til nivåer kan avverge utbrudd for disse menneskene.
 • Noen kvinner opplever forkjølelsessår utbrudd under eller like før menstruasjon.
 • Så snart du føler den brennende, kriblende følelse som forteller deg om en forestående utbrudd, dyppe en Q-tip i rensevæske eller tea tree olje og bruke den til den kriblende stedet føles "hot". Gjør dette 2-3 ganger per dag eller mer kan undertrykke eller hindre utbrudd. (Dersom sår er direkte på leppene, være svært forsiktig for ikke å få alkohol i munnen - det smaker forferdelig.) I tillegg trenger alt du kan for å unngå irriterende eller berører stedet for å hindre forverring av avslapnings, bremse helingsprosessen eller spredning av viruset.
 • En svekket immunsystem trolig gjør utbrudd generelt, så det er en god idé å prøve å bli så frisk som mulig ved å spise riktig, trene, og unngå allergener, narkotika og høyt alkoholforbruk.
 • Noe forskning har koblet herpes utbrudd med aminosyren arginin, som finnes i matvarer som sjokolade, cola, erter, korn, peanøtter, gelatin, cashewnøtter og øl. Bevisene er ikke avgjørende på dette punktet, men hvis du har hyppige utbrudd, kan det være lurt å prøve å begrense inntaket av disse matvarene og eliminere forbruk under utbrudd.
 • Du kan også ha suksess med aktuelle salver som Abreva og Denavir. Begge er konstruert for å behandle virusinfeksjonen topisk og fremme hurtig helbredelse. Abreva er reseptfrie og er tilgjengelig over-the-counter.
 • For å midlertidig skjule en kald sår, påfør et lag av flytende bandasje for å dekke hele sår og la det tørke helt. Påfør et lag og la tørke igjen. Hva dette er dekke sår og gir en glatt overflate for anvendelse av leppe farge eller leppestift, og også beskytter sår fra videre smitte. Når du er helt tørr, bruk en leppe pensel (dette kan steriliseres ved å dyppe i kokende vann og blekemiddel) og bruke en mørk nok leppestift som vil dekke den kalde sår, og sterilisere børsten igjen etter bruk.
  • Bare sørge for den kalde sår er helt dekket med flytende bandasje før påføring leppe-farge fordi hvis ikke, kunne lip-color/lipstick irritere / forverre sår.
  • Sørg for å bruke en mørk nok leppestift for å skjule sår.
  • Hvis du vil fjerne, vask av forsiktig og sørg for å tørke den kalde sår så mye som mulig med alkohol.
  • Ikke bruk denne eller noen metode som "sel" den kalde sår for ofte, da det vil forstyrre healing og tørkeprosessen.
 • En billig løsning for å lette smertene er bruken av muntlige bedøvelse som Chloraseptic. Det kan brukes flere ganger daglig ved bruk av en Q-tips.
 • Dersom sår utbrot på leppene, påfør lib balm flere ganger om dagen. Ved påføring fra starten av utbruddet dette kan stoppe blemme fra tildannelse til en skorpe og derfor redusere lengden av utbruddet. Vær forsiktig - hvis du trykker for hardt på sår du kan bryte den og få den til streikebryter. For å hindre at viruset sprer seg, er det viktig at du bruker fingertuppen eller en bomullspinne for å bruke leppepomade, og ikke la fingeren eller bomullspinne berøre leppepomade etter det rørte dine sår. Vask hendene umiddelbart etter påføring av leppepomade.
 • Det er mulig at aminosyren L-lysin (en essensiell aminosyre for friskt vev i munnen) kan bidra til å hindre utbrudd. Hvis du opplever hyppige utbrudd kan det være lurt å prøve å ta en lysin supplement daglig. Mens de vitenskapelige testene er fremdeles mangelfulle, ser det ut til å fungere for noen mennesker. Se etter etiketten L-lysin i hyllene, og det er vanligvis tilgjengelig i en 500mg tablett. Ofte slike kosttilskudd inneholder sink, også tenkt å hjelpe.
 • Hormonelle endringer kan noen ganger spørre et utbrudd. Ikke bli overrasket om visse former for prevensjon (for eksempel om morgenen etter pille) forårsake et utbrudd.
 • Noen mennesker bruker gel antiperspirant eller cologne til den kalde sår om natten for å tørke den ut. Den antiperspirant / alkohol komponent kan hjelpe tørke ut sår.
 • Noen opplever at den reseptbelagte medisinen Valtrex er den beste måten å bli kvitt en kald sår, se en lege hvis du ønsker å forfølge denne behandlingen retning.
 • Noen ganger, hvis det er svært lett skrapes med en nål, vil oljen inne i feber blemme komme ut, redusere smerte og helbredelse tid. Selv om dette kan være sant, feber blemme vil streikebryter opp for et par dager før det til slutt faller av.
 • En mud-maske produktet er utmerket for en oser kald sår. Bruk den til sår på natten for å hjelpe tørke den opp. Dersom sår er på leppene, kan du skjule gjørma i løpet av dagen ved å bruke en lip liner børste (som du forkaste eller desinfisere etter utbruddet) og blande litt leppestift med gjørma. Det vil dekke sår og holde den fra oser løpet av dagen, ofte en av de mest ubehagelige sidene ved å ha en kald sår.

Advarsler

 • Bruke alkohol eller neglelakkfjerner (som er sterkt anbefalt på hjem rette nettsider) på et sår som allerede har brutt overflaten, eller på en som ikke har, kan føre til (noen ganger veldig stygge) arr på eller rundt munnen fordi de er ganske harde stoffer.
 • Et utbrudd kan være smittsom selv etter alle sårene er leget. Etter 1 uke Herpes kan overføres uten noen tegn på et utbrudd er tilstede.
 • Denne artikkelen er en generell veiledning, og er ikke ment å erstatte profesjonell medisinsk hjelp. Herpes simplex 1 kan være en svært alvorlig tilstand, og det er viktig å rådføre seg med legen din om behandling.
 • Et Internett-søk for forkjølelsessår eller munnherpes vil slå opp en rekke hjem rettsmidler, fra vitamintilskudd til Poison Ivy! Som med hvilken som helst tilstand, kan naturopathic rettsmidler faktisk være effektive for noen mennesker, men de kan også tidvis være farlig. Bruk sunn fornuft, og ta kontakt med lege når du er i tvil.
 • Herpes simplex type 1 forårsaker de fleste tilfeller av forkjølelsessår, men herpes simplex type 2 (genital herpes) kan også føre dem på anledningen.