Wkeno

Hvordan å behandle en solbrenthet

Glem å bruke solkrem før du gikk utenfor, og nå er du rød som en hummer? Her er noen teknikker for å berolige og behandle en solbrenthet.

Trinn

Hvordan å behandle en solbrenthet. Ta en over-the-counter smertestillende.
Hvordan å behandle en solbrenthet. Ta en over-the-counter smertestillende.

Rask smertelindring

 1. 1
  Ta en over-the-counter smertestillende. Ibuprofen og aspirin er populære alternativer. Disse kan bidra til å redusere betennelse rundt solbrenthet din, samt redusere smerte.
  • Ikke gi aspirin til barn. I stedet velger noe som er spesielt markedsført som et barns dose av paracetamol. Men vær oppmerksom på at paracetamol (Paracet, panadol, etc.) ikke har en anti-inflammatorisk effekt, men kan lindre smerte.
 2. 2
  Bruk en anti-inflammatorisk lime. Egnede aktuelle programmer inkluderer aloe vera, kortison krem, eller andre beroligende middel spesifisert som egnet for irritert og solbrent hud (se avsnittet nedenfor). Hvis du ikke har noen av disse, kan du lage en anti-inflammatorisk pasta av aspirin. Bare knuse opp noen piller til et pulver som er like fin som du klarer, deretter tilsett vann, noen dråper om gangen, inntil det blir en goopy lime. Gjelde for de berørte områdene.

Kjøling lettelse

 1. 1
  Ha en kjølig bad eller en veldig mild dusj.
  • Bad: Sett vannet til en kjølig temperatur som er like under lunkent (dvs. ikke tenner chattering kaldt), og slapp av i 10 til 20 minutter. Temperaturen vil lindre smerten, og vannet vil stoppe huden din fra å bli så irritert. Gjenta så ofte du vil.
  • Dusj: Igjen, holde temperaturen like under lunkent, og bruker også en svært forsiktig flyt eller bare en sprinkling av vann. Hvis det tordner ut, vil huden skade.
  • Unngå å bruke såpe, badeoljer, eller andre vaskemidler som du bade eller dusj. Alle slike produkter vil irritere huden din og muligens gjøre effekten av solbrenthet føles enda verre.
  • Hvis du har blærer på huden din, ta et bad i stedet for dusjing. Trykket fra dusjen kan dukke dine blemmer.
  • Når du kommer ut, ikke gni huden tørr med et håndkle. I stedet la deg lufttørke, eller klapp håndkle over huden i små, myke bevegelser.
 2. 2
  Påfør kalde kompresser på huden din. Hvis du ikke er i en situasjon hvor du kan bade, eller ville du bare foretrekker å ikke, kan du i stedet bruke kalde, våte omslag til huden din. Fukt en vaskeklut eller annet stykke stoff med kaldt vann, og legg den over det berørte området i 20 til 30 minutter. Re-våt det så ofte du vil.

Aktuelle programmer for lindring

 1. 1
  Bruk aloe vera til brent hud. Du kan kjøpe gel eller lotion som inneholder aloe vera på de fleste butikker, eller du kan klippe ut en del av selve anlegget hvis du har en tilgjengelig.
  • Med pads av fingrene, forsiktig bruke aloe for solbrenthet din.
  • Ikke "gni det inn" hele veien, som du kan med en vanlig fuktighetskrem. La den stå litt goopy og fuktig på toppen av brenne, da dette bidrar til å hindre at huden tørker ut og blir mer irritert.
  • Påfør så ofte som nødvendig.
 2. 2
  Behandle betennelse med kortison krem. Kortison kremer inneholder en liten dose av steroider som kan arbeide for å redusere betennelse til solbrenthet din. Du kan finne lavdose, over-the-counter rør hos din lokale stoffet butikk eller supermarked. Se etter hydrokortison eller noe lignende.
  • Ikke bruk kortison krem ​​på små barn. Spør på apoteket om råd hvis du er i tvil angående bruken av denne kremen.

Holde hydrert

 1. 1
  Drikk rikelig med vann. Solbrenthet kan dehydrerende, så det er viktig å motvirke dette ved å drikke mye vann mens du gjenopprette. Målet for 8 glass som inneholder åtte ounces/236ml vann hver dag (eller enda litt mer).

Beskytte solbrent hud

 1. 1
  Beskytt solbrent hud hvis du kommer utenfor. Ideelt sett bør du henge ut i skyggen eller slitasje klær over berørte områder hvis du kommer tilbake ut i solskinnet. Hvis du ikke kan unngå å utsette huden din, men påfør et tynt lag med aloe vera på brenne, deretter sette SPF 45 solkrem på toppen for å hindre ytterligere skade.
 2. 2
  Påfør uparfymert fuktighetskrem til huden din som det begynner å gro over. Når du ikke lenger har åpne blemmer, eller rødhet i solbrenthet har sunket litt, behandle skadet hud til noen TLC. Liberalt bruke en kremet, uparfymert fuktighetskrem til solbrente områder i løpet av de neste dagene eller ukene for å unngå peeling og irritasjon.

Blister behandling

 1. 1
  Behandle gnagsår. Hvis solbrenthet er alvorlig, kan det hende blemmer begynner å danne. Her er hva du skal gjøre med det:
  • De fleste blemmer fortjener ikke dukker. Spratt dem for tidlig kan være smertefull, samt muligens føre til infeksjon og arrdannelse. De bør ikke henge rundt i mer enn noen få dager, så løse for å bite tennene og håndtere det i mellomtiden.
  • Men hvis du har en stor blemme som må dreneres, pop det hygienisk. Steriliser en nål med isopropanol og vann, og lage et lite hull på kanten av blemme. Etter at du har tømt all væsken, klapp området tørt med rent gasbind. Hvis du føler deg kvalm eller usikker om du gjør dette, bør du oppsøke lege.
  • Vask hendene med såpe og vann før du berører blemmer. Igjen, dette er for å hindre smitte.
 2. 2
  Bruk aktuelle agenter på vabler. Noen forslag er:
  • Bruk aloe vera, som i avsnittet ovenfor.
  • Vurder å bruke antibiotika salve (for eksempel polymyxin B eller bacitracin) på blemmer hvis du har mistanke om infeksjon. Infeksjon kan manifestere seg som en stygg lukt, gult puss, eller ekstra rødhet og irritasjon rundt huden. (Merk at noen mennesker er allergiske mot disse salver, så gjør en "patch test" på et upåvirket område først, og sørg for at du ikke har en dårlig reaksjon.)
 3. 3
  Ikke rive av flaps av huden leftover fra ødelagte blemmer. Du vil kaste dem fort nok, ikke risiko irriterende huden din enda mer nå.
 4. 4
  Dekk blemmer i en løst innpakket gasbind bandasje. Når du har brukt aloe vera eller salve til området, sette en bandasje over det å unngå gnaging mot klærne eller noe annet. Løst bruke en steril stykke gasbind over området, men det brukes medisinsk tape for å feste.
  • Endre bandasje en gang hver dag, eller etter at den blir våt eller skitten.
 5. 5
  Løstsittende bomull klær over solbrente områder. Baggy t-skjorter og løs bomull pyjamas bukser er ideelle klær å ha på mens du gjenoppretter fra en solbrenthet. Hvis du ikke kan bruke vide klær, i det minste sørge for at plaggene er bomull (dette stoffet gjør huden din til å "puste") og så løs som mulig.

Svare på mulige infeksjoner raskt

 1. 1
  Hvis du opplever følgende symptomer, kan huden din bli smittet. Behandlingen kan kreve bruk av en antibiotisk krem ​​(se trinn 6) eller medisinsk behandling:
  • Økt smerte, hevelse, rødhet eller varme rundt blemme
  • Røde striper som strekker seg bort fra blemme
  • Drenering av puss fra blemme
  • Hovne lymfeknuter i halsen, armhulen eller lysken
  • Feber.
 2. 2
  Vit når du trenger å se en lege. Hvis du opplever følgende symptomer i forhold til solbrenthet din, kontakt lege umiddelbart:
  • Følelse av å besvime eller svimmel
  • Rask puls eller rask pust
  • Ekstrem tørste, ingen urinmengde, eller innsunkne øyne
  • Blek, klam, eller kjølig hud
  • Kvalme, feber, frysninger, eller utslett
  • Øynene vondt og er følsomme for lys
  • Alvorlige, smertefulle blemmer.

Ubekreftede hjem rettsmidler

De virkemidlene som er oppført i trinnene nedenfor har ikke blitt vitenskapelig bekreftet, men noen mennesker sverger de fungerer. Bruk dem på eget ansvar, og bemerker at The Mayo Clinic advarer mot å bruke hjemmelagde løsninger som ikke er verifisert, slik som eggehviter (potensial for bakteriell overføring), peanøttsmør eller petroleum gelé, da disse rettsmidler kan forsinke healing.

 1. 1
  Bruk Noxzema ansiktsrens. Noxzema ble opprinnelig utviklet for å gi lindring fra solbrenthet. Her er hva du skal gjøre:
  • Kjøp en 334ml beholder (ikke pumpe) av Noxzema Original kald fløte. Det spesielle formelen er mye mer effektive enn de andre.
  • Start søker Noxzema så snart du kommer hjem og mistenker et brannsår. Ikke vente å se om den blir rød.
  • Påfør et tykt lag med Noxzema til det berørte området. Du bør være i stand til å se et lag med hvit. La den sitte.
  • Når det meste av fuktigheten har blitt absorbert av den skadede hud, bruke mer Noxzema på toppen. Ikke skyll av, ettersom dette vil bare tørke ut huden.
  • Fortsett å påføre Noxzema hver 2 til 8 timer avhengig av alvorlighetsgraden av brenne.
 2. 2
  Prøv te metoden:
  • Brygge 3 eller 4 teposer i en mugge varmt vann. Når te er nesten svart, fjerne teposer og la væsken avkjøles til romtemperatur.
  • Forsiktig DAB på solbrenthet med en klut dyppet i te. Påfør så mye du vil, men ikke vaske det av. Jo flere jo bedre. Hvis det brenner er virkelig ille, kan du bare DAB med teposer.
  • Prøv å gjøre dette ved sengetid slik at den kan gjøre det ting over natten. Dusje det av neste morgen, og du vil se og føle en stor forskjell.
  • Vær forsiktig med klær, som te flytende flekker.
 3. 3
  Bruk en kald klut fuktet med skummet melk. Hviler på de brente flekker. Svalende tar ut den første brannen, og melk skaper et protein film som bidrar til å lette den påfølgende ubehag.
 4. 4
  Hvis det brenner er svært nylig (fortsatt rødt og ikke peeling), bruke saften av en tomat til huden din. Tomatjuice er surt, men det gjør ikke vondt og hjelper rødhet. Legg merke til at å spise tomater er trolig mer effektivt mot å bli solbrent enn å bruke dem i ettertid.
 5. 5
  Prøv calendula salve. Calendula salve anses av noen å være spesielt bra for alvorlige brannskader med blemmer. Du kan finne den på en naturopathic butikken, spør forhandleren eller naturlege for råd. Vær oppmerksom på at ingen urte behandling er hensiktsmessig for behandling av alvorlige skader, hvis du har alvorlige brannskader eller blemmer som ikke vil gro, se en lege umiddelbart.
 6. 6
  Påfør trollhassel lotion. Det er en god aloe alternativ for lindrende smerte. Påfør forsiktig til det berørte området og la.
 7. 7
  Prøv eddik. Denne metoden er kun egnet for huden uten brudd av noe slag, det er ikke egnet hvis du har skrubbsår på huden din. Eplecider anses å være best.
  • Bland eddik i en 50-50 fortynning med kaldt vann.
  • Sug håndklær i løsningen (eller plass i en sprayflaske).
  • Drapere håndklær over brannskader eller spray over forbrente området. Legg merke til at lukten nesten helt forsvinner fra huden din etter ca en time.
 8. 8
  Legg ½ kopp natron eller litt havregryn til et bad. Dette vil bidra til å redusere hevelse og hvis det er noen kløe stede, kan disse ingrediensene redusere den.
 9. 9
  Prøv aprikos metoden.
  • Skrell og mos 3-4 aprikoser.
  • Påfør blandingen på brenne og la på i 15 minutter.
  • Vask av med lunkent vann.

Tips

 • Ikke sette noen varme på solbrenthet, for eksempel en varme komprimere. Dette vil ytterligere forsterke smertene.
 • Vanligvis gjør solbrenthet krever ikke en lege omsorg. Men hvis du kjører en feber, se en lege, som det ville indikere mulig heteslag.
 • Unngå iført ull eller syntetiske stoffer over en solbrenthet. Du vil være mest komfortabel med ingen eller løse klær på det berørte området.
 • Det er en god idé å kjøpe en vanntett solkrem og bruke den liberalt om du tror du skal gå i vannet eller ikke.
 • Ikke la noen touch eller klapse solbrenthet. Dette kan ende opp med å skade alvorlig.
 • Prøv å unngå å gå utenfor uten rett type solkrem. Bruk solfaktor 45 solkrem hvis du kommer utenfor.
 • Ta et hyggelig bad med havregryn før du sovner eller etter en lang dag ute.

Advarsler

 • Bruk løse klær for å unngå ytterligere irritasjon i brannsåret.
 • Ikke ta en varm dusj når du har en solbrenthet.
 • Unngå å bruke kremer som inneholder benzocaine, lidokain, eller petroleum (som vaselin).
 • Ikke plukk, poke, scratch eller skrelle solbrenthet din. Dette vil føre til enda mer irritasjon. Ved å plukke ut laget av solbrent hud, vil du ikke finne en brunfarge, eller vil du gjøre det "peeling" prosessen gå raskere, hva det kan gjøre selv, er introdusere smitte. La huden leges seg skikkelig, det vil, gitt tid og tålmodighet.
 • Mens solbrenthet er knyttet til melanom (den mest dødelige formen for hudkreft), regelmessig soleksponering som ikke resulterer i brennende fortsatt forårsaker hudskader og kan øke risikoen for andre typer hudkreft.
 • Ikke legg is på en solbrenthet. Dette kan føles som å få en "ice burn", som kan være nesten like smertefullt som solbrenthet. Dessuten kjøler den bare ned områdene rundt brannskaden.
 • Ikke bruk eddik til åpne kutt eller til områder som nylig er blitt barbert. Eddik vil "brenne" hvis de brukes på disse områdene.
 • Siden solbrenthet er ikke de eneste problemene solen kan forårsake, også se etter symptomer på heteslag.
 • Det er mulig, men sjelden å få tredje grads forbrenninger fra solen. Hvis du mistenker at dette kan ha skjedd, se en lege umiddelbart.
 • Følg nøye med på eventuelle medisiner (inkludert naturmidler og eteriske oljer) den listen en økt følsomhet for sollys som en bivirkning. Aldri stole på urte rettsmidler for å kurere alvorlig skade.