Wkeno

Hvordan å fiske en dråpe skudd rigg

Drop-shot rigg er en finesse teknikk som har tatt bass fiske verden med storm. En drop-shot rigg vil ofte få fisk når reaksjonen agn ikke vil gjøre utslaget.

Trinn

Hvordan å fiske en dråpe skudd rigg. Drop-shotting er en finesse teknikk som krever lys linje, så bruk en spinnende antrekk kø opp med 6 - til 10-kilos-test linje.
Hvordan å fiske en dråpe skudd rigg. Drop-shotting er en finesse teknikk som krever lys linje, så bruk en spinnende antrekk kø opp med 6 - til 10-kilos-test linje.
 1. 1
  Drop-shotting er en finesse teknikk som krever lys linje, så bruk en spinnende antrekk kø opp med 6 - til 10-kilos-test linje.
 2. 2
  Ved hjelp av en palomar knute, knytte en liten drop-shot krok på linjen, ca 18 inches opp fra slutten. Knyt slik at kroken skiller seg ut vinkelrett fra linjen.
 3. 3
  På tag slutten av linjen, ca 18 inches fra kroken, knyte en drop-shot vekt.
 4. 4
  Sette en liten finesse agn på kroken. Fire-tommers ormer, små rør og grubs er gode drop-shot agn. I California er det bass sportsfiskere begynner å bruke noen fluer, som streamere, på sine drop-shot rigger.
 5. 5
  Slipp riggen rett ned over siden av båten (ingen støping akkurat nå). Når linjen går slakt opp til linjen er stram og vekten er på bunnen.
 6. 6
  Med vekt på bunnen, riste stangen forsiktig. Du bare ønsker å vrikke lokke uten å løfte vekten.
 7. 7
  Et bitt kan være alt fra en slepebåt til en sidelengs bevegelse. Hvis krokene er god og skarp, alt du trenger å gjøre hjul hardt for å sette kroken.
 8. 8
  Ikke hest fisken i. Husker du har lys linje på.
 9. 9
  Etter landing en fisk, sjekk dine knop og krok og gå tilbake til det. På en god del av strukturen, kan det være flere gode Bass.

Tips

 • Fluorkarbon linje koster mer, men siden det er krystallklart og har ingen strekk, er det ideelt for drop-shotting.
 • Du trenger ikke å knytte en krok direkte på nettet. Du kan legge til en tønne svivel, og utvide et stykke over streken, og hekt ca 2-4 "fra svivelen.
 • Når du blir god på drop-shotting vertikalt, kan du begynne å eksperimentere med å kaste ut og dra riggen tilbake, og fiske den over knekklinjer og andre typer struktur.
 • Du kan lage din egen drop-shot vekter ved å knipe den ene enden av en tønne svivel i en split-shot. Svivelen bidrar til å redusere linjer vri.

Advarsler

 • Avstøpning en drop-shot rigg kan være farlig, så vær forsiktig, og ikke prøve det hvis du ikke har nok av fiskeopplevelsen. Siden vekten og krok er separert, er det enkelt å koble din partner (eller deg selv) hvis du ikke ser ut.

Ting du trenger

 • Monofilament eller fluorkarbon linje i 6 - til 10-kilos-test.
 • Kroker (mange selskaper nå gjør kroker spesielt for drop-shotting.
 • Drop-shot vekter
 • Små myk plast agn som ormer, Yamamoto Senkos, grubs, rør, etc.