Wkeno

Hvordan å holde en ren tannbørste

Ifølge Centers for Disease Control, "Selv etter å ha blitt synlig skylles ren, kan tannbørster forbli forurenset med sykdomsfremkallende organismer." Æsj! Her er hvordan du får din tannbørste rengjøre.

Etter skylling tannbørsten grundig under varmt rennende vann, omrøre og suge hodet i en oppløsning av 1/2 hydrogenperoksyd (3%) og 1/2 vann i 1 minutt. Rist kraftig tørke så mye som mulig. Lufttørke på et godt ventilert sted, helst ikke i nærheten av et toalett der mikroskopiske vanndråper spray luften med hver flush.

Trinn

Hvordan å holde en ren tannbørste. Den europeiske dental foreningen gir en detaljert oversikt over ren tannbørste etikette.
Hvordan å holde en ren tannbørste. Den europeiske dental foreningen gir en detaljert oversikt over ren tannbørste etikette.
 1. 1
  Den europeiske dental foreningen gir en detaljert oversikt over ren tannbørste etikette. Nedenfor er en kort oppsummering av ADA anbefalinger, men å sikre beste tannbørste etikette, er det sterkt anbefalt at koblingen ovenfor følges.
 2. 2
  Til tross for tradisjonell visdom, bør ADA sier at det å holde tannbørsten i et skap eller bruke en tannbørste beskytter faktisk øker bakterier og derfor aldri bli ferdig hvis det er mulig. Ikke holde massevis av børster i en kopp. De vil gni sammen og spre bakterier.
 3. 3
  Vask hendene før du håndterer tannbørsten. Det virker ganske opplagt, men altfor ofte folk kommer rett for tannkrem tube før du vasker hendene.
 4. 4
  Vask tannbørsten før og etter hver bruk. Dette utgjør holde den under rennende vann og gni tommelen over den med makt. Gjør dette i fem til ti sekunder.
 5. 5
  Dype rense det av og til, ved å plassere den på øverste hylle av en oppvaskmaskin og kjører den med vanlig oppvaskmaskin såpe (aldri bruke vanlig flytende oppvaskmiddel i en oppvaskmaskin eller vil du ha såpeskum spilling ut av fronten på din kjøkkengulvet).
 6. 6
  Bytt tannbørste hver tredje til fjerde måned. Hvis det er elektrisk, erstatte hodet hver tredje til fjerde måned.
 7. 7
  Bruk alltid tannkrem. Dette vil også bidra til å holde den ren.

Tips

 • Hvis du legger merke til endene av busten bøyd, så er det på tide å bytte ut tannbørsten.
 • Hvis noen i ditt hjem får en smittsom sykdom, kaster sin pensel - og noen annen børste den kom i kontakt med - unna. Deres sykdom kan spre seg langs tannbørste og over på andre.
 • Du kan også helle litt munnvann (som Listerine) som inneholder alkohol inn i en liten kopp og rør det med stritter slutten av børsten din i tretti sekunder. Alkoholen vil drepe de fleste bakteriene.
 • Bakterier kan også bli drept ved varme. Kok vann og fylle et krus, plasserer tannbørsten i vannet i minst 3 til 5 minutter. Skyll av tannbørsten ved å gni den bust med rene fingre under rennende vann. Det er en liten mulighet for at busten vil smelte, de fleste merker ikke. Hvis du desinfisering mer enn en tannbørste bruke separate krus eller skyll ut og vasker koppen før desinfisering den neste.
 • Noen kilder som avisene sitert i eksterne lenker under sterkt foreslå å holde tannbørsten så langt borte fra toalettet som mulig. Og rett og slett sette ned lokket før du skyller kutter ned de luftbårne bakterier fra avfall saken av enorme mengder. Andre kilder, slik som TV-show Mythbusters, hevder at fekal bakterier er like utbredt i resten av huset som ved siden av et åpent toalett.
 • Ved å lagre tannbørsten i en 3% hydrogenperoksid (H 2 0 2) løsning (skiftes daglig, så det blir til vann i løpet av noen timer) kan du holde din tannbørste desinfisert.
 • Vurdere å bruke ca 15€ 0,00 på en UV tannbørste renere. Det er trygt og den slås av automatisk.

Advarsler

 • Hvis du holder tannbørsten i en tannbørste beskytter, at den er tørr før du bruker tannbørsten beskytter. Unnlatelse av å gjøre dette kan føre til utvikling av mold på bust. Bruk en tannbørste holder som har hull. Dette vil hjelpe til med ventilasjon for å hindre mugg.
 • Avhengig av hvilken type plast som brukes til å lage din børsten, setter den i oppvaskmaskinen kan smelte den. Alltid plassere i øverste hylle og om mulig sikre den der.
 • Bor i en altfor sterilt miljø i lange perioder kan redusere immunitet. Dette betyr ikke at det å holde tannbørsten ren vil redusere immunitet, betyr det at det å holde alt sterilt kan føre til en nedgang i immunitet.