Wkeno

Hvordan du kan beskytte tennene fra syre slitasje

Overraskende, selv de på et sunt kosthold er utsatt for syre slitasje på tennene. Dessverre er syre-slitt tannemaljen blir sett mer og oftere av tannleger i sine unge pasienter, et bekymringsfullt økende trend. Syre slitasje kan gjøre tennene mer følsomme for temperaturer og gjør tennene mer utsatt for forfall. Denne artikkelen tar for seg noen av måtene å nærme beskytte deg selv fra muligheten for å få erosjon av tennene dine og de av familien din.

Trinn

Hvordan du kan beskytte tennene fra syre slitasje. Vær klar over årsakene.
Hvordan du kan beskytte tennene fra syre slitasje. Vær klar over årsakene.
 1. 1
  Vær klar over årsakene. Initiativtagerne syre slitasje på tennene er:
  • Regelmessig og langvarig inntak av vin, fruktjuice, brus / pop drinker og eddik -baserte salatdressinger.
  • Hyppig beite gjennom dagen på grønnsaker og frukt
  • Ubalanserte matvaner, for eksempel, ikke spise noe som counterbalances surheten i frukt, for eksempel, ved å spise frukt
  • Snack foods - mange av dem er sure.
 2. 2
  Kutt ned på sure drikker. Redusere eller eliminere din inntak av brus spretter og brus, fruktjuice og vin. Store mengder av disse drikker er ikke sunt for deg for mange grunner, så ikke bare tennene vil dra nytte av redusert forbruk, men også din status og kroppens generelle helse. Såkalte "sportsdrikke" særlig inneholder store mengder sitronsyre.
 3. 3
  Unngå beite gjennom dagen. Hvis du liker å nappe i mat hele dagen lang, kan du være til fare tennene. Den beste løsningen er å sikre at matvarer som du spiser er enten lav i surhet eller kombineres med matvarer i stand til å motvirke surhet og redusere behovet for syrlig mat. For eksempel kan konsumere nøtter med frukt eller med gulrøtter være en måte til å redusere virkningene av syre slitasje. Nøtter og melkeprodukter anses nyttig balancers til sure matvarer.
 4. 4
  Unngå å pusse tennene i en time etter inntak av syreholdig mat og drikke. Selv om dette kan virke bakvendt, syrlig mat og drikke myke opp tannemaljen og la den utsatt for skade fra børsting. Vent en time før børsting. Det er også svært viktig å ikke over pusser tennene som helst, for mye børsting er slitende og slites ned tennene. Stol på tanntråd og tannpirkere i mellom morgen og kveld børsting.
 5. 5
  Skyll munnen med natron. For å redusere surhetsgraden i munnen, skyll godt og gurgle med en skje med natron (natron) i vann.
 6. 6
  Bruk et sugerør. Redusere kontakten med juice og brus drinker med tennene ved å drikke gjennom et sugerør. Dette er bare en mindre hjelp, så ikke stole på det som en viktig løsning! Den beste tilnærmingen er å redusere det samlede forbruket av frukt juice og brus.

Tips

 • Andre kilder til tann erosjon omfatter de som lider av bulimi; konstant oppkast eller tilbakeløp forårsaker syrlig innholdet til å være i hyppig kontakt med tennene.
 • Vann med smakstilsetning bør også behandles med forsiktighet, de som inneholder sukker eller andre additiver kan være like sure som et leskedrikk.
 • De fleste av oss kjenner følelsen av svimmelheten på våre tenner etter inntak av cola. Hvorfor er dette? Det er fordi fosforsyre i cola har begynt å lett etse tennene. Dette er forsterket av det karbonsyre forårsaket av karbonatisering av mineralvann.
 • Appelsinjuice og andre sitrus juice inneholder naturlige syrer - sitronsyre og askorbinsyre. Det anbefales at du svelger og ikke tygge C-vitamin tabletter.
 • Baby tenner er svært sårbare for erosjon fordi tennene har mykere emalje enn voksne tennene.

Advarsler

 • Ikke overse skiltene på syre slitasje på tennene - økt følsomhet, ruhet, misfarging osv. Jo før at du kan ha dette sett til, jo bedre.

Ting du trenger

 • Tanntråd
 • Mer vann i ditt kosthold og dietter av dine barn
 • Nøytrale matvarer
 • Hold deg unna Sport Drinks
 • Se listen over ingredienser. Først på listen er mest konsentrert.