Wkeno

Hvordan å skifte gir på sykkel med 10 eller flere tannhjul

De fleste sykler i dag kommer med alt 10-27 tannhjul. Velge riktig utstyr og vite når man skal skifte vil la deg kjøre fortere, lengre, og uten bekymring for "den store hill".

Trinn

Hvordan å skifte gir på sykkel med 10 eller flere tannhjul. Se på sykkelen din før du begynner å bevege seg.
Hvordan å skifte gir på sykkel med 10 eller flere tannhjul. Se på sykkelen din før du begynner å bevege seg.
 1. 1
  Se på sykkelen din før du begynner å bevege seg. Identifiser girene, de toothed ringer som bærer kjeden. Også identifisere girene, looper som bærer kjedet fram og tilbake mellom ringene.
  • Hvis du ønsker å se tannhjul skift eller praksis skiftende før du rir, sette sykkelen på et stativ eller har en venn holde bakhjulet opp fra bakken. Slå pedalene fremover med den ene hånden mens du arbeider girspaken eller knott (vanligvis på styret eller ned rør) med den andre hånden.
  • Sjekk ut dine tannhjul mens du ikke rir. Mens du rir, alltid se hvor du skal.
 2. 2
  Begynn på et lavt gir når du bare begynne. Et lavt gear er en med en liten forskjell mellom de fremre og bakre redskap størrelse. Din laveste giret (kalt bunnredskaper, eller noen ganger bestemor-gear) har kjedet så langt til venstre som mulig. Det vil si, den minste foran giret, og den største bakre gear.
 3. 3
  Øk bakre giret (flytte den til høyre, eller "opp") som du raskere. Du ønsker å opprettholde en behagelig syklet hastighet, kalles en "cadence", ikke for fort og ikke for sakte (ca 80-90 rpm).
  • Pedal forsiktig og jevnt mens du skifter gir.
 4. 4
  Når du er omtrent en tredjedel av veien gjennom den bakre giret set (vanligvis tredje gir på en syv og ni giret bak sett) øke din foran utstyret i stedet for ryggen din.
 5. 5
  Fortsette å øke de bakre tannhjul som du går raskere, til du kommer til den siste tredjedelen av girene, deretter øke foran utstyret på nytt.
 6. 6
  Når bremse ned eller nærmer seg en oppoverbakke, gear ned.
 7. 7
  Gir opp for høye hastigheter og nedoverbakker.

Tips

 • Mest rettet sykler har to sett med tannhjul. Front sett (koblet til dine pedaler) har to eller tre ringer, vanligvis endret av venstre side velgeren. Den bakre settet har alt 5-10 tannhjul, og er valgt ut av din høyre hånd.
 • Skifte gir for en bakke tidlig. Du ønsker ikke å gå ned tannhjul i et travelt når du har begynt å gå opp bakken.
 • For at kjeden for å skifte gir, må du være syklet. Vær forsiktig når du går ned tannhjul når du nærmer deg en stopp. Hvis du ikke pedal et par ganger for å la kjeden skifte gir, vil du bli starter ut i en mye vanskeligere utstyr enn du planla.
 • Til tross for at en 27 speed sykkel er annonsert med 27 gir, bør du egentlig bare bruke 11 eller så av disse gir kombinasjoner (lavest foran utstyr med bakre tannhjul 1-3, midt foran ring med bakre tannhjul 3-7, topp foran ring med bakre tannhjul 7-9). Kjedet skal kjøre i utgangspunktet rett, hvis det har å bøye mye (for eksempel ved hjelp venstre mest bakre giret med den rette mest foran utstyr) vil du slite ut kjedet raskere samt øke sjansen for kjeden å skli på en annen utstyr eller falle helt av.
 • Forskjellen i størrelse mellom den valgte foran gear og bakre giret avgjør hvor hardt du må tråkke for å flytte sykkelen, og hvor fort du går. Hvis de to tannhjul er nesten den samme størrelse da for hver rotasjon av pedalene, vil det bakre hjulet roterer en gang. Hvis du har en stor giret valgt opp foran og liten en i ryggen, kan bakhjulet rotere tre eller flere ganger for hvert pedaltråkk. Dette tillater deg å reise mye raskere, men tar mye mer innsats for å akselerere.
 • Når man kjører inn i en sterk vind, sykle i ett gir lavere enn normalt. Du vil ri litt tregere, men det vil være i stand til å ri lenger.
 • Når en sykkel er annonsert som 21-hastighet (eller et annet nummer) det kalles det fordi det tre ringer opp foran, og sju i ryggen. Og fordi du kan ha kjeden satt til hvilken som helst kombinasjon det av, siden det er 21 mulige kombinasjoner, kalles det 21 hastighet.

Advarsler

 • Når man kjører opp en bakke, spille det trygt og tur i et gir som er for lavt. Spinning bena fort, men med litt innsats er slitsomt, men bedre for deg enn å drive gjennom klatre. Også, vil det la deg klatre lengre bakker.
 • Ikke sitte i for høyt gir. Presser hardt kan skade knærne. De fleste finner mellom 75 og 90 omdreininger i minuttet for å være best (din pedal bør foreta en full rotasjon i bare kortere tid enn det tar deg å si "en tusen"