Wkeno

Hvordan å sove med en insulinpumpe

Iført en insulinpumpe 24/7 kan være en skremmende opplevelse på første, og kanskje den delen som ny pumpers frykter mest er iført det i sengen. Sove med en medisinsk enhet koblet til dere bringer sine utfordringer, spesielt hvis det er mer enn en av dere i sengen, men disse utfordringene er ikke så vanskelig å overvinne som de kan synes i første omgang. Med vissheten om at de iført en pumpe rapporterer færre episoder av nattlig hypoglykemi enn injeksjon brukere og noen gode tips om hvordan å bære eller plasser pumpen i sengen, snart nok vil du sannsynligvis finne deg selv å glemme at du er iført en insulinpumpe i det hele tatt.

Trinn

Hvordan å sove med en insulinpumpe. Prøv å glemme at du er iført en insulinpumpe.
Hvordan å sove med en insulinpumpe. Prøv å glemme at du er iført en insulinpumpe.
 1. 1
  Prøv å glemme at du er iført en insulinpumpe. Vanskeligheten som følger med å sove mens iført en er i hovedsak psykologisk: hvis du kan glemme at du har på deg i det hele tatt hele prosessen vil bli mye enklere. Bekymre hvor pumpen er hele tiden er ikke bidrar til god søvn. For å prøve og overvinne konstant "Jeg vet det er der" følelser eller la sin tilstedeværelse stall sovne, prøv distraherende selv ved å lese før søvn, tenker på andre ting, og ved hjelp av teknikker som hjelpemiddel sovne (flere ideer om dette kan finnes i hvordan å sovne). Også, skjønner at det vil trolig ta minst et par netter før du føler deg trygg på at å sove med pumpen ikke vil være en så stor endring i din vanlige søvn rutine som det kan virke i utgangspunktet.
  • Hvis du deler seng med barna, kan dette være et godt tidspunkt å ha barna sove i sine egne senger, i hvert fall inntil du er vant til å sove med pumpen. En urolig barn i følge med bekymre pumpen kan føre til en søvnløs natt.
  • Vær tålmodig - det tar tid å venne seg til noe nytt i livet ditt. De fleste pumpe wearers rapporterer ikke engang merke pumpen etter en tid, som det bare blir en del av den vanlige rutinen.
 2. 2
  Ikke vær redd for pumpen. Sjansen for at du vil rippe infusjon satt ut av huden din mens du sover er mye mindre enn du tror det er. Mange erfarne pumpers har bare opplevd dette et par ganger, og fordi du er mest sannsynlig sover når det skjer, har du sannsynligvis ikke vil selv føle noe smerte. Mens din våkne blodsukkeret vil trolig være høy hvis det skjer, er det ingenting en enkel korreksjonsbolus kan ikke sortere ut.
 3. 3
  Få komfortabel. Før bekymre pumpen når du etablerer deg i sengen, få deg komfortabel. Dette vil tillate deg å bedre evaluere alternativene for seg pumpen om natten.
 4. 4
  Vurdere alternativene. Ulike mennesker har ulike preferanser for seg en pumpe i sengen. Alternativene er:
  • La det henge løst. Bare plassere pumpen ved siden av deg på sengen. Dette er den enkleste og ofte mest vellykkede alternativet. Noen bekymrer seg at det er sannsynlig å bli trukket ut som de slår over natten, men det virkeligheten det vanligvis bare følger brukeren rundt sengen. Kanskje du har lyst til å plassere den i en sokk å stoppe den fra å bli svett eller opprette en hud inntrykk hvis du ligger på den. Også, hvis du har en tendens til å endre posisjoner ofte, anbefales det at du har en pumpe med lengre slange.
  • Plassere den under puta. Hvis slangelengde tillater det, vil dette tillate deg å vite nøyaktig hvor pumpen er hvis du våkner om natten. Det blir også kvitt problemet med å ligge på det. Men for de som har en kortere rør, kan du finne at denne metoden er ikke så lett.
  • Sett den i en lomme. Hvis nightclothes ikke har lommer, kan du sy noen på dem, enten på innsiden eller utsiden av brystet eller rundt midjen området. Dette alternativet er bra fordi det holder pumpen nær deg, men det kan også være ubehagelig hvis du ligger på pumpen i løpet av natten. Det er et godt alternativ for rygg sviller og, avhengig av hvor lommen ligger, for siden sviller også.
  • Fest den til bukselinningen. De fleste pumper er utstyrt med et klips som kan brukes for dette formål. Dette kommer med de samme fordelene og ulempene som forrige alternativ. Det fine med et klipp er at du kan plassere den hvor du er minst sannsynlig å lyve - foran, bak eller på siden.
  • Plassere den i et kosedyr. Dette er spesielt bra for yngre barn, og det gir demping. Mange pumpe selskaper leverer kosedyr med poser for dette formålet, eller du kan forbedre et eksisterende kosedyr hvis du har rimelig sy ferdigheter.
  • Henge den rundt sengestolpen. Du kan bruke en nakkestropp for å oppnå dette. Vær sikker på at slangen er lang nok, men da dette alternativet ikke gir mye fleksibilitet.
  • Bære den rundt halsen. Igjen, bruk nakkestropp som kommer med de fleste pumper. Et annet alternativ er å klippe det til halsbåndet av nattøy din.
  • Bruk det på et elastisk belte. Disse leveres med mange pumper, og gi en sikker og behagelig måte å bære din pumpe i sengen. De kan lett snudd rundt for å justere posisjonen etter behov.
  • Kvinner kan finne det behagelig å ha på en vest og brette pumpen inn i cleavage.
 5. 5
  Juster til du finner den perfekte kombinasjon som fungerer for deg. Selv om det er mulig å foreslå ulike måter å sove med pumpen, mye av suksessen av disse forslagene vil avhenge av dine personlige søvnvaner og hva kan du føler deg mest komfortabel. Ved å prøve ut ulike tilnærminger, vil det ikke være lenge før du finner en tilnærming eller en kombinasjon av måter som fungerer best for deg. Og ikke vær redd for å prøve muligheten til å bare la pumpen løs - mange nye brukere rapporterer å være for redd for å prøve dette, men på å prøve det senere, oppdager det er det beste alternativet for alle.
  • Hvis du trenger å få opp mye i løpet av natten på regelmessig basis, kan det være nyttig å velge alternativer som holder pumpen festet til kroppen din, for eksempel beltet eller festes på klærne. På den måten vil du ikke snuble i den i hvilemodus eller å rote om i det i mørket.

Tips

 • Hvis du har en tendens til å våkne opp før du endrer stillinger i sengen, bekymret pumpens posisjon eller bare fordi du er en lett sovende, kan du lider av søvnmangel. Det anbefales at du diskuterer dette spørsmålet med legen din om det er skaper søvnproblemer.
 • Spesielle nattøy som inkorporerer pumper kan kjøpes, men du kan enkelt forbedre din egen nattøy med grunnleggende sy ferdigheter, for eksempel legge lommer eller sy på en liten pose med en baby sokk eller lignende, etc. Hvis sy ferdigheter er ikke opp til det skjønt, be et familiemedlem eller en venn til å hjelpe ut - ikke bare vil skreddersy dine egne klær bli billigere, men det er en viss måte å få pumpen plassert akkurat der det er mest behagelig for deg.

Advarsler

 • Hvis du har en nysgjerrig pet som deler seng med deg, bare være forsiktig med kjæledyret interesse i å tygge eller dra på pumpen.