Wkeno

Hvordan fortelle om en kalv muskel er ødelagt

Idrettsutøvere eller utendørs entusiaster kan skade sine ben på et tidspunkt i løpet av sine aktiviteter. Disse skadene er ofte mindre og klare opp i et par dager, men det er skader som kan ta lenger tid å helbrede. En mer alvorlig skade er en kalv ruptur. Et brudd er alvorlighetsgraden er kategorisert i tre nivåer. Denne artikkelen vil gi deg en veiledning om hvordan du kan fortelle om en kalv muskel er sprukket.

Trinn

Hvordan fortelle om en kalv muskel er ødelagt. Føler twinges på baksiden av leggen.
Hvordan fortelle om en kalv muskel er ødelagt. Føler twinges på baksiden av leggen.

Symptomer på en grad 1 ruptur

 1. 1
  Føler twinges på baksiden av leggen. Du har kanskje ferdig med spillet eller fottur uten mye nød. Denne karakteren av skaden innebærer vanligvis bare 10% eller mindre av muskelen din.
  • Kalv muskler kan være tett og verkende for to-til-fem dager etter skaden. Tetthet og smerte kan økes noe ved å gå.

Symptomer på en grad 2 ruptur

 1. 1
  Føler skarp smerte i baksiden av leggen like etter skaden inntraff. Du vil sannsynligvis føle betydelig smerte mens du går.
 2. 2
  Se hevelse og blåmerker i leggen. Begge symptomene er observerbare, men det er ingen alvorlig misfarging eller hevelser. Smerte kan også bli verre når foten peker bort fra kroppen.
  • Gjenværende tetthet og sårhet etter at hevelsen går ned kan vare i en uke eller mer. En revet leggmuskelen i denne klasse innebærer 15-90% av muskelens fibre.

Symptomer på en grad 3 ruptur

 1. 1
  Opplev ekstrem plutselige smerter i leggen. Du kan ikke være i stand til å trekke sammen musklene i leggen din.
  • Smerte kan være sentralisert omtrent halvveis opp kalv din der musklene kontakt med akillessenen. En dratt muskel i denne kategorien er vanligvis definert som en "full" ruptur.
 2. 2
  Legg merke til alvorlig hevelse og blåmerker i leggen. Du kan se en bule mot toppen av kalv eller rett under kneet i tilfeller av en full tåre.

Tips

 • En sprukket leggmuskelen er kjent under flere navn, inkludert en kalv belastning. Du bør begynne å behandle skaden umiddelbart.

Advarsler

 • Se en lege umiddelbart hvis du opplever alvorlige leggen smerte. Selv om du kan være sikker på at det er en kalv belastning, livstruende tilstander som dyp venetrombose (blodpropp) kan også føre til denne typen smerte.