Wkeno

Hvordan å behandle teppe brannskader

Teppe eller pledd brannskader er skrubbsår på huden forårsaket av friksjon mot en ru overflate. Teppe brannskader kan variere i alvorlighetsgrad fra beitet hud som er rosa i fargen til flere lag mangler hud, med rå rød hud utsatt. De fleste tilfeller av teppe brenne kan behandles hjemme, men hvis infeksjonen skal utvikle, eller om teppet brenne dekker et stort område av kroppen din, bør du oppsøke lege for behandling.

Trinn

Hvordan å behandle teppe brannskader. Vask hendene før behandling av teppet brenne.
Hvordan å behandle teppe brannskader. Vask hendene før behandling av teppet brenne.
 1. 1
  Vask hendene før behandling av teppet brenne. Det brenner har skadet hud, som er kroppens første forsvarslinje. Teppe brannsår og skrubbsår kan lett bli infisert.
 2. 2
  Rengjør det forbrente området. Vask den forsiktig med en ren vaskeklut med varmt vann og antibakteriell såpe. Pass på å fjerne synlig skitt eller rusk.
 3. 3
  Desinfiser såret med rubbing alkohol, jod eller hydrogen peroxide hvis det er tegn til smuss i slitasje, eller om noen blødende områder er dype. Fukt en bomullsdott i alkohol, jod eller peroxide og forsiktig DAB den på burn. Alle disse produktene kan gi noen smerte når du bruker dem.
 4. 4
  Påfør en over-the-counter antibakteriell krem til den skadde området.
 5. 5
  Dekk brenne med gasbind eller en selvklebende bandasje.
 6. 6
  Fjern bandasjen og sjekk brenne i 24 timer. Hvis overflaten av huden har begynt å danne en skorpe eller skorpe, vil brenningen helbrede best om igjen avdekket og utsettes for luft. Sette en ny bandasje på igjen for en annen 24 timer hvis huden er fremdeles rød og rå og skorpedannelse har ikke startet ennå.
 7. 7
  Prøv en naturlig hjemme bøte for å fremskynde helbredelsesprosessen. Mange planter og urter er kjent for å stimulere immunforsvaret og øke hastigheten helbredelse av skrubbsår.
  • Bruke noen av disse til rug brenne lokalt før du dekker området med en bandasje: honning, aloe vera, lavendel olje eller timian eterisk olje.
  • Lag en pasta ved å blande 1/4 av en teskje (1 ml) av gurkemeie pulver med en teskje (5 ml) av kakaosmør. Påfør lim til området tre ganger om dagen.
 8. 8
  Øke forbruket av vitamin C for å øke immunsystem. Spis mer sitrusfrukter, jordbær, brokkoli og tomater. Ta et daglig vitamin C supplement hvis kostholdet mangler.
 9. 9
  Spis mer mat med høyt vitamin E. Disse matvarer inneholder melk, egg, hele korn, spinat og asparges. Vitamin E er høy i antioksidanter, som hjelper kroppen å helbrede.
 10. 10
  Se den brenne for tegn på infeksjon og se legen din hvis infeksjonen utvikler seg. Tegn inkluderer økt rødhet og ømhet, puss siver fra såret, et rødt utslett utvikler som sprer seg fra såret, ømhet i armhulene eller lysken, eller feber.

Advarsler

 • Hud som er avskalling og helbredelse fra et teppe brenne er ofte kløende. Unngå å skrape den eller plukke på skorpene, noe som vil forsinke helbredelsesprosessen og kan forårsake infeksjon.
 • Disse produktene bør aldri brukes til å behandle et teppe burn: ice, baby olje, smør, lotion eller pudder.