Wkeno

Hvordan å svelge en pille

Selv om det virker som en enkel oppgave, svelger en er noe som mange voksne så vel som barn har store problemer med å gjøre. Frykten for gagging årsaker halsen for å stramme opp slik at pillen forblir i munnen før du spytter den ut. Heldigvis er det ulike måter å nærme seg problemet, slik at du kan slappe av, overvinne frykten av å kveles, og bare la pillen lett gli ned. Det er som å sykle - når du først får taket på det, blir det andre natur.

Trinn

Hvordan å svelge en pille. Skjær en gummy bjørn som en hotdog bun, setter pille.
Hvordan å svelge en pille. Skjær en gummy bjørn som en hotdog bun, setter pille.
 1. 1
  Skjær en gummy bjørn som en hotdog bun, setter pille. Det fungerer hver gang! Du kan bruke brødskiver eller en bagel i stedet. Bare prøv å svelge den, så når den er i halsen raskt drikke vann. Så enkelt er det!
 2. 2
  Sett deg ned med et glass vann og slappe av. Gjør alt du kan for å lette eventuelle angst, for eksempel å finne et rolig sted, lytte til musikk som beroliger deg, eller meditere. Dette vil bidra til å berolige nervene og bryte foreningen av pillen tiden stressende, slik at kroppen vil være mindre sannsynlig å kneble. Gagging er en naturlig reaksjon på frykten for kvelning med mindre du har dysfagi. Se advarsler nedenfor.
 3. 3
  Bruk visualiseringsteknikker (e. G. Tenke deg å svelge en pille uten problem) og / eller mantraer (f.eks "Jeg kan svelge en pille enkelt.") for å overvinne psykologiske hindringer for å svelge en pille.
 4. 4
  Sikle. Hvis du finner munnen bli tørr, vil dette ikke hjelpe deg svelge pillen. Du kan sikle ved å forestille deg å spise din favoritt mat, tar en slurk vann eller gni tungen raskt fra side til side mellom frontal underleppen og tennene. Noen mennesker synes det er nyttig å drikke en slurk av vann like før du setter den pille inn i munnen deres.
 5. 5
  Ta et dypt åndedrag. Dette kan bidra til å undertrykke brekningsrefleksen. I det minste, vil det hjelpe deg å slappe av.
  • Pass på at du plasserer den i midten i stedet for til høyre eller venstre, spesielt hvis du kommer til å svelge en oval pille (for eksempel et vitamin). En oval pille bør plasseres slik at lengden er parallell til halsen din. Ellers kan pillen gå inn i halsen "sideveis" og skape ubehag.
 6. 6
  Umiddelbart ta en slurk vann og vaske pille direkte inn i halsen din. Ta noen ekstra slurker etter at pillen er i halsen for å hjelpe den bevege seg ned.
  • Vannet bør være kjølig, men ikke kaldt.
  • Du kan også bruke juice eller drue drikke, men sjekk for å være sikker på at juicen ikke vil komme i konflikt med medisiner du tar. Drikker en kullsyreholdig drikke rett fra flasken kan også vise seg nyttig, muligens fordi boblene gjøre p-pillen ikke så lett å oppdage og bevegelsen til å kaste hodet bakover når man drikker fra flasken kan hjelpe pillen gå ned.
  • Et alternativ er å bruke denne teknikken med mat i stedet for væske. Bare tygge maten, deretter plassere pille i munnen (i mat) og svelge. Som med juice, må du kontrollere at maten ikke vil komme i konflikt med medisiner du tar. Noen medisiner må tas på tom mage.
  • For noen mennesker, ved hjelp av et sugerør å drikke vann eller drikke hjelper fordi sug brukes til å trekke væsken gjennom sugerør gjør det enklere å svelge pillen.
 7. 7
  Sett haken til brystet, løfte haken opp og ser i taket mens svelge vil åpne luftrøret (vinden pipe) og lukke spiserøret, som er det motsatte av hva du ønsker å gjøre. Dette bidrar også kvele brekningsrefleksen. Ser ned mens du holder pusten fungerer enda bedre!
 8. 8
  Følg opp med mat. Forutsatt at medisinen ikke må tas på tom mage, kan du spise umiddelbart etter svelge pillen for å hjelpe den gå ned.
 9. 9
  Gjenta til du føler deg komfortabel med prosessen. Deretter flytte opp til neste størrelse med godteri til du føler deg komfortabel med det. Øv hver dag i ca 10 minutter før du svelger et stykke godteri som er samme størrelse og form av p-piller du må ta.
 10. 10
  Drikk mye vann først og deretter sette inn p-piller. Tenk deg at det er ingen pille i munnen og svelg. Hvis det blir sittende fast, prøv å gjøre i motsatt vei ved å sette pille i munnen først så drikke mye vann.
 11. 11
  Ta en liten slurk vann. Bare drikke litt vann når du svelger p-piller, gjør denne pillen gå ned raskere og enklere.
 12. 12
  For noen medisiner, prøver å knuse eller klippe pillen i små biter og svelge dem en om gangen. Ikke alle medisiner bør knuses eller deles. Ikke knus kuttet opp p-piller hvis det er en tid-release pillen.

Tips

 • Vurder å bruke en vannflaske å svelge piller. Trykket skapes ved klemming av flasken kan skape strømning som bærer pillen sammen med sin slagkraft.
 • Gå til speilet og si "ahhhhh", legg merke til hvor bred hals er, helt klart en pille kan passe. Ofte folk som tror de er å sette pillen på baksiden av tungen er faktisk å plassere den i midten. For å hjelpe, vise tungen i speilet og virkelig sette den så langt tilbake som mulig, vil dette føre til at du gag, men fortsette å prøve til du kan plassere den uten gagging. Nå bare svelge eller lukke munnen og pillen vil gå ned av seg selv. Drikk vann etterpå for å sikre at det gikk helt ned. Ikke la gagging skremme deg fra prøver på nytt.
  • Tar en pille kan være en helt mentalt problem. Putting pillen i mat kan virkelig hjelpe lure hjernen til å tenke at det er bare en del av maten. En idé er å lage en quesadilla, deretter plassere pillen i quesadilla, tar et par biter og svelge dem uten for mye å tygge å forberede deg, så ta en matbit med p-piller i det, tygge maten rundt der pillen er og deretter svelge det hele sammen. Denne prosessen kan også utføres med brød, en banan skive, eller andre faste matvarer som er myke. Etter å ha tatt pillen som dette for en stund, bør halsen bli vant til følelsen av p-piller gå ned og til slutt kan du ta trening hjul av og ta det utelukkende med vann.
  • Fyll et glass med enten vanlig melk eller sjokolademelk. Ta en slurk, og deretter plassere pillen inn i munnen din. Visualiser deg selv slurping ned resten av en skål med iskrem, og p-piller er bare en sjokolade chip.
  • Fyll en brusflaske omtrent halvveis. Når du vipper brus flaske opp, kan det hjelpe på tre måter. Først: vannet følger banen til tyngdekraften. Second: det kan rette munnen / halsen for å lage en "klar bane". Tredje: Det gir deg en sunn tilførsel av vann for å sørge for at det går hele veien ned.
  • Snakke deg ut av hva som kan skremme deg. Du spiser hele biter av annen mat uten å bekymre kveles. Fortell deg selv du drikker et glass vann og late pillen ikke er der. Chug-a-slepe drikke og hvis pillen (e) go (es) bare halvveis holde drikke selv om du svelger luft.
  • Fyll munnen opp med væske, holde hodet bakover og åpne munnen og slippe pille i munnen med væske fortsatt i den. Deretter lukker munnen, bringe hodet tilbake til normal posisjon og svelge, og dette vil være som å drikke en drikke. Nesten alle størrelser pillen lett kan svelges med dette trikset. Når du gjør dette trikset, kan det hjelpe å presse nesen. Ikke prøv å svelge med hodet ditt tilbake. Fysisk, kan spiserøret ikke utføre den jobben for å svelge i den posisjonen. Du ville gjøre det bedre med ansiktet ditt i normal posisjon eller haken litt ned.
  • Ta en brødskive, tygge det grundig i munnen til det blir en myk masse, og bare dytter pillen i den myke brød masse. Siden du ikke har noen problemer med å svelge tygget brød, og pillen aldri kommer i kontakt med munnen i det hele tatt, er det veldig lett å svelge hele myk masse med pillen inni det som om du var bare svelge noen tygget brød. Selvfølgelig mange andre matvarer fungerer så bra.
  • Sett pille i munnen, ta en stor slurk av hva væsken du bruker, virvel pillen rundt i væsken for å eliminere tørre flekker som kan holde seg til halsen din, og deretter svelge. Alltid følge opp med mer væske.
  • Noen mennesker opplever også at et slags ritual-lignende krysse fingrene, puste inn før du svelger, eller bare blinker hjelpe dem svelge pillen. Det kan være lurt å vurdere å finne ditt eget ritual å gjøre før eller i løpet av tiden når du svelge pillen.
  • Ta en slurk av en kullsyreholdig drikke etter å sette pille i munnen. Den karbonatisering flyter p-piller, og du kan lett svelge det, fordi munnen og halsen ikke engang vet den er der.
  • Ta en mini-marshmallow, rive den i to og pakk det rundt pillen. Stikke den i munnen for et sekund eller to for å få det fuktig. Det bør være meget lett å svelge.
  • Prøv å bruke en skje med syltetøy eller gelé for å hjelpe deg å svelge pillen. Få en skje med syltetøy eller gelé, sette pille i det, og svelge hele greia. Siden det er søtt, det vil maskere dårlig smak, og gelé er slimete og går rett ned. Du kan også bruke pudding.
  • Praksis å ha en drink med smuler av kjeks i munnen - som om du bare vaske maten ned.
  • Late som om du ikke har en tablett i munnen og bare ta en drink som du ville gjort normalt.
  • Plasser tabletten inne i halsen av en flaske halvfull soda. Når du drikker fra flasken, bør pillen gå ned med vann.
  • Svelge en pille med eplemos er også en god måte å svelge den.
 • Minimere tiden at pillen tilbringer sitter på tungen. Når du trener med godteri, bør du ikke gi munnen tid til å faktisk smake det fordi når du til slutt flytte opp til en reell pille, kan den ubehagelige smaken gjør deg gag. Komme i vane med å sette pillen på tungen og drikker vann i en rask, jevn bevegelse.
 • Prøv å kjøpe piller som er belagt. De glir ned lettere og er mindre sannsynlig å smake dårlig hvis de sitter på tungen din lenger enn de burde.
 • Mange synes disse alternative metodene nyttig:
  • Bruk din naturlige svelge syklus. Med et tomt munnen, prøv å unngå å svelge så mye som mulig, og du vil merke at du ikke kan unngå å svelge for mer enn ca 10 sekunder. Prøv å unngå å svelge og føler tiden like før du skal til å svelge. Lær å plassere pille på tungen rett før du skal til å svelge. Dette trinnet er viktig fordi det vil redusere tiden pillen forblir i munnen og redusere muligheten for at pillen flytte fra tungen. Dessuten vil munnen fluider hjelp pillen glir lett. Nå bare ta en vanlig slurk vann og p-piller bør gå ned jevnt.
 • Ta en slurk vann før du svelger pillen. Den ekstra fuktighet i munnen hindrer pille fester seg til tungen.
 • Fortell barna til å "flyte" pillen som en båt i munnen og så fortelle dem til å svelge.
 • Svelge er en naturlig prosess, gjør du det hver gang du drikker eller spiser. Dette er ikke annerledes. Du må bare overbevise hjernen din at det er greit å svelge.
 • Meieriprodukter kan anbefales for noen medisiner, men noe mer væske kan gjøre svelge raskere.
 • Sjekk etiketten. Noen piller er ment å tygges. Disse er vanligvis større de med spesiell smakstilsetning. Dette kan være en mild skritt for å introdusere barna til piller.
 • Prøv å drikke den med en avkjølt brus eller noe med smaken. Det skjuler smaken av p-piller. Selv med noen medisinske piller, kan de ikke tas med brus eller saft. Spør legen din hvis du har noen bekymringer.
 • Prøv å bli vant til å svelge kokt makaroni i mac og ost. Hvis du ikke kan få det ned i starten, tygge det en gang eller to ganger. Til slutt, arbeide opp til å svelge en eller to hele makaroni (fortsatt tilberedes, selvfølgelig), så prøv for de små drops. Dette vil få deg vant til følelsen av at noe kan gå ned.
 • Du kan prøve å bruke yoghurt i stedet for vann. Fastheten av yoghurt skyver pille rett ned.
 • Forklar barna at det å ta en pille smaker bedre enn å svelge en sirup eller flytende versjon av et medikament.
 • Å bli vant til å svelge ting, prøv å svelge jello. Det er nesten umulig å kvele på så lenge du ikke puster inn når du svelger. Selv om du tar en veldig stor del det er fortsatt ganske lett å svelge.
 • Lukk øynene med selvtillit!
 • Hvis du virkelig ikke kan svelge pillen deretter prøve å knuse den opp og sette den i en vannflaske, drikke pulver, eller bland det inn pudding og spise det. Ikke gjør dette hvis det er en resept. Disse pillene er målt ned til korn av pulver (i kapsler), og du må ha hver siste bit av det som kan være lett savnet i en drink.
 • Siden kapsler (i motsetning til faste piller) flyte, tipper hodet ned å svelge dem arbeider med oppdrift til å bære den ned i halsen. Tunge solide piller kan svelges med haken opp, men ikke slenge hodet bakover, forsiktig vippe den. Innen du tar jafs av vann som er allerede i munnen, vil p-piller har gått ned først.
 • En banan, litt tygget opp i munnen kan fungere som en erstatning for vann.

Advarsler

 • Hold alle pillene utilgjengelig for barn. Mange spesielle smaker har blitt opprettet for å gjøre piller smake bedre (frukt flavored vitaminer, sukker belegg på Advil, osv.) Barn kan ofte oppsøke disse smaker, forbruker dem for en utilsiktet overdose. Aldri fortell barna at piller er godteri.
 • Ikke ta en pille når du ligger nede. Sitt eller stå opp.
 • Ikke ta reelle piller for praksis eller for moro skyld.
 • Noen piller krever at du ikke lener deg tilbake når du svelger. Sjekk med apoteket om alt!
 • Kaster hodet bakover gir også en rett skutt til "luftrør". Det er tryggere å holde hodet rett eller tippe det frem til å blokkere luftveiene.
 • Hvis du har en tendens til å kvele på væsker, er det smakløst fortykningsmidler tilgjengelig (på din stoffet butikken), som du kan bruke til å tykne væsker litt eller til honning tykkelse. Hvis du føler at du trenger det fortykningsmiddel, bør du sjekke med legen din for å utelukke enhver tilstand som ville føre til at du har problemer med å svelge.
 • Noen piller er spesielt belegg for tiden utgivelse. Bryte en av disse kan føre til at pillen å slippe sin konsentrasjon raskere. Du bør være spesielt forsiktig aldri å splitte eller knuse en time-release pillen.
 • Ikke kutt eller bryte pillen i to for å gjøre den mindre. Dette kan avbryte veien pillen er ment å løse opp i magen. Det kan også gjøre p-pillen smaker enda verre, og de spisse kanter kan skrape halsen. Men det finnes noen medisiner ment å bli halvert. Snakk med legen din
 • Sjekk alltid med lege eller apotek om å svelge en pille med noe annet enn vann. Det er mange medisiner som mister sin effektivitet (eller til og med lage ubehagelige bivirkninger) når det blandes med visse drikkevarer eller mat. Enkelte antibiotika, for eksempel, ikke bør blandes med meieriprodukter.
 • Hvis du fortsatt har alvorlige problemer med å svelge piller, kan du ha dysfagi, en svelge lidelse. Spør legen din om det. Det er viktig å huske, men personer med dysfagi også ha problemer med å svelge mat, ikke bare piller.