Wkeno

Hvordan bruke rubbing alkohol

Bruk rubbing alkohol for førstehjelp for mindre kutt og skrubbsår. Hvis du opprettholde et mindre kutt eller slitasje, kan isopropanol være en billig og effektiv antiseptisk. For dype og alvorlige sår bør du få øyeblikkelig legehjelp, men rubbing alkohol er effektive for mindre sår.

Trinn

Hvordan bruke rubbing alkohol. Bruk 70% rubbing alkohol (isopropanol).
Hvordan bruke rubbing alkohol. Bruk 70% rubbing alkohol (isopropanol).
 1. 1
  Bruk 70% rubbing alkohol (isopropanol). Billigere, kan mindre konsentrerte løsninger også bli mindre effektive. Isopropanol er allerede ganske billig, så spytte i litt ekstra og få de riktige tingene. Du kan også kjøpe den i bulk til lavpris butikker hvis du må. Ha en liten tilførsel av bomull baller eller gasbind hendig for slike situasjoner.
 2. 2
  Rengjøre av synlig smuss fra såret med såpe og vann. Ved hjelp av en sterilt saltvann skyll er også effektiv og et alternativ hvis du har dette tilgjengelig. Du trenger ikke å fjerne huden under rengjøringen. Imidlertid, hvis den slitasje har innebygd vesentlige partikler inn i huden, kan en mer grundig rengjøring for å fjerne de fleste partikler skape en god seng av intakt hud for bedre sårheling.
 3. 3
  Hell tilstrekkelig isopropylalkohol på en ren bomullsdott eller stykke gasbind (elementet trenger ikke å være steril, men bør være ren). Forsiktig påføre et tynt lag av alkohol på såret og la det lufttørke. Det er best å bruke en konsentrisk sirkulær bevegelse når man steriliserer et område, fra midten av såret utover og ikke gjentas med den samme bomullsdott. Du kan gjøre dette på to eller tre ganger med ferske alkohol gjennomvåt baller før tilfreds med at huden har blitt godt preparert. Lufttørke vil ta ca 10-15 sekunder. Ikke blås på det som din spytt er ikke sterilt og vil trolig forurense området, bare slappe av og vente til det tørker. Air tørking er svært viktig som dette er det trinnet som dreper bakterier - dessication av bakterielle vegger med alkohol dreper dem.
 4. 4
  Bandasje med en steril bandasje. Bruk band-hjelpemidler for små kutt. Sterile bandasjer og gasbind vil være nødvendig for større områder.
 5. 5
  Endre dressing daglig, men du trenger ikke å bruke alkohol igjen. Faktisk bruker alkohol på allerede sterile sår kan tørke ut huden og forsinkelse healing. Daglig bruk av trippel-antibiotisk salve, vaselin, eller aloe vera for å holde såret fuktig er alle gode alternativer. Husk at såret må bli fuktig og intakt hud trenger å holde seg tørr for raskest healing. Leaving såret åpent til luft vil vanligvis leges også, men du kan ikke få så gode resultater.

Tips

 • Kle sterile såret daglig med sår salve og sterile bandasjer.
 • Har 70% isopropylalkohol, sterile bandasjer og sår salve på hånden.
 • Bruk en konsentrisk bevegelse i bruk alkohol til nettstedet.
 • Gi tilstrekkelig tid til å lufttørke før påkledning.

Advarsler

 • Gjelder ikke for dypt gjennomtrengende sår.
 • Må ikke svelges isopropyl.