Wkeno

Hvordan fjerne noe som sitter fast i et barns øre

Barna har blitt kjent for å sette fremmedlegemer i ørene. Fordi de aktivt leke ute er det også en sjanse til å ha feil eller andre rariteter i øret. Hold lesing for et tips for å fjerne fremmedlegemer og for å vite når du skal søke råd hos lege.

Trinn

Hvordan fjerne noe som sitter fast i et barns øre. Se om du kan finne ut hva som er i øret.
Hvordan fjerne noe som sitter fast i et barns øre. Se om du kan finne ut hva som er i øret.
 1. 1
  Se om du kan finne ut hva som er i øret. Bruk en lommelykt for å se, spør barnet eller andre barn som leker for å se om de kan bidra til å identifisere elementet.
 2. 2
  Vit når du skal få hjelp. Så dyrt som leger, øyeblikkelig hjelp sentre, barneleger og akuttmottaket turer du ikke kan la et objekt i øret i håp om det vil falle ut. Dette kan føre til infeksjon.
  • En fremmedlegeme i øret er svært forstyrrende, kan føre til kvalme, og kan gjøre pasienten elendig til den er fjernet.
  • Ta barnet til legevakten hvis du ikke kan få det ut eller er usikker på hva jeg skal gjøre. Dette er en vanlig prosedyre i ER og skjer ofte. ER leger vil være i stand til å få deg inn og ut raskt.
  • Hvis barnet ikke er i smerte, kan du vente og ta ham til hans egen lege eller kanskje få en henvisning for å se en øre, nese og hals spesialist. Vær oppmerksom på at irritasjon kan bli verre i løpet av natten, og planen må involvere ER.
 3. 3
  Berolige barnet fjerningen omfatter ikke skudd eller en smertefull prosedyre. De fleste barn blir skremt av otoskop (lys brukes til å se i ørene), hemostats (saks jakt verktøy som griper og ikke kutte), eller sprøyte brukes til å spyle vann i øregangen.
 4. 4
  Vær forsiktig når du prøver å fjerne et element slik at du ikke skyver det lenger inn i øret og gi varig skade. Hvis du ikke kan se varen du bør unngå å prøve å fjerne det med et verktøy.

Pinsetten metode

 1. 1
  Sørg for at du kan se elementet og ha god belysning.
 2. 2
  Har barnet lå flatt og forbli stille.
 3. 3
  Fjerne elementet med et par av sløv-spisser pinsett eller hemastat hvis du har et par tilgjengelig.
 4. 4
  Vær forsiktig så du ikke skyver elementet lenger inn i øret.
 5. 5
  Sørg for å få varen ut og det ikke knekke.
 6. 6
  Forutse noen øre irritasjon etter fjerning. Det kan være sår spesielt fra folk å trekke på øreflippen, barnets fingre i øret, det irritasjon fra elementet, osv.

Vann vanning metode

 1. 1
  Bruke håndklær for å beskytte gulvet eller noen møbler.
 2. 2
  Bruk en liten bolle eller bassenget for å hente vann.
 3. 3
  Har barnet lå flatt og forbli stille.
 4. 4
  Bøy hodet mot øret med fremmedlegemet er nærmere gulvet enn det andre øret. Tyngdekraften vil hjelpe spyle elementet ut og ikke dypere inn i kanalen.
 5. 5
  Bruk en sprøyte (uten nål).
  • Noen apotek vil la deg ha en sprøyte eller selge dem billig.
  • De blir ofte brukt til å medisinere barn og kjæledyr, slik at du kanskje allerede har en.
  • Du kan også bruke en ubrukt og ren sprøyte fra en marinading kit.
  • Bulb sprøyter kan også brukes til å suge opp vann og vanne øret.
 6. 6
  Trekke tilbake på stempelet og fyll sprøyten med mildt varmt vann. Du ønsker ikke å brenne det indre øret.
 7. 7
  Sprute varmt vann inn i kanalen.
 8. 8
  Fortsett å spyle vann inn i øret.
 9. 9
  Etter flere minutter, og du ikke ser et fremmedlegeme i bollen kan du prøve å visualisere elementet for utvinning av metodene ovenfor.
 10. 10
  Bruk en mild tilsetning for å drepe insekt. Hvis du mistenker at utenlandske elementet er en bug du kan legge til et snev av babyen såpe, Bactine, peroxide, eller utvannet balsam til vannet. Du må kanskje drepe bug å få det ut. De prøver ofte å gå dypere til de dør. Sørg for å skylle øret med rent vann.

Tips

 • Når du besøker en ER legen vil ofte sprute Lidokain inn i ørekanalen. Dette vil bidra til å dempe eventuelle irriterte områder og drepe et insekt.
 • Vær tålmodig hvis du bestemmer deg for å bruke legevakten. Mest sannsynlig er dette ikke livstruende og andre pasienter kan få prioritet.
 • Insekter vil ofte fly inn ørene på utendørs kveld sportsarrangementer med bug tiltrekker lys. Vurder å bruke øreplugger.
 • En bug flyr eller krypende inn et øre kan være surt for voksne og barn. Trinnene ovenfor kan anvendes for nesten alle aldersgrupper med unntak for spedbarn.
 • Ta et spedbarn til lege for fjerning av en gjenstand. Ørene er for følsom og delikat, og du ønsker ikke å forårsake ytterligere skade.

Advarsler

 • Hvis du ikke kan se objektet, vær forsiktig før du prøver å fjerne det selv. Du kan tvinge det lenger tilbake eller forårsake annen skade. Det vil vanligvis være tryggere å ha en lege gjør det.
 • Du må kanskje prøve flere trinn og fortsatt ikke være i stand til å trekke ut elementet. Ikke gå glipp av legens kontortid prøver å få det ut selv.
 • Holde små elementer som perler, ødelagte leketøy stykker, små steiner, etc. utilgjengelig for små barn, spesielt de som har en tendens til å sette inn elementer i ørene.

Ting du trenger

 • pinsett eller hemastats
 • bomullspinner
 • Vannløselig skole lim (Elmer, osv. Ikke bruk noe som kan stikke og ikke ta lett med vann.)
 • Håndholdt vakuum (en med mild sug)
 • Sprøyte eller pære sprøyte
 • Bolle eller bøtte med mildt varmt vann