Wkeno

Hvordan forbedre mental klarhet


Ditt sinn er et kraftig verktøy. Men med mangel på søvn og travle hverdag mange sinn ikke presterer på sitt beste. Disse enkle trinnene vil hjelpe deg å maksimere din mentale klarhet:

Trinn

Hvordan forbedre mental klarhet. Oppnå en god kvalitet og kvantitet på søvn.
Hvordan forbedre mental klarhet. Oppnå en god kvalitet og kvantitet på søvn.
 1. 1
  Oppnå en god kvalitet og kvantitet på søvn. The National Sleep Foundation anbefaler syv til ni timer søvn per natt for optimal helse og ytelse. De fleste bommer på dette på grunn av en hektisk hverdag eller en manglende evne til å falle i søvn. I løpet av tiden på søvn, er minner og informasjon blir behandlet og organisert i hjernen din.
 2. 2
  Får regelmessig mosjon. Prøv lys aerobic trening, for eksempel rask gange, svømming eller uformell sykling for å øke sirkulasjonen av oksygen og glukose.
 3. 3
  Tren hjernen din til å stimulere og styrke hjernen din.
  • Prøv Sudoku, quiz puslespill, tegning og matematikk. Disse skape og opprettholde viktige nevrale forbindelser kritiske til kognitive evner.
  • Prøv å skrive med motsatt hånd. Det kan være vanskelig i utgangspunktet, men med litt øvelse og noen nevrale forbindelser, vil du få taket på det.
 4. 4
  Oppretthold et sunt blodsukker. Akkurat som bensin drivstoff en bil, blodsukker drivstoff en hjerne.
  • Forbruker godt balansert, lite sukker og del-kontrollerte måltider hver 4-5 timer i løpet av dagen.
  • Legg små karbohydrat snacks mellom måltidene, for eksempel skiver frukt og grønnsaker.
 5. 5
  Gi de riktige næringsstoffene. Når det kommer til hjernen, er ikke all mat skapt like. Hjernen krever spesiell ernæring for optimal ytelse.
  • Inkluder flerumettet og omega-3 fettsyrer i kostholdet ditt. Unngå mettet, trans og hydrogenert fett som disse kan faktisk ha en negativ innvirkning på mental klarhet.
  • Ta vitaminer og mineraler, slik som vitamin C, vitamin E, B-vitaminer, magnesium og sink. Disse spiller en viktig rolle i energiproduksjon, celle beskyttelse og den generelle helsen til dine organer. De er involvert i nervesystemet og immunsystemet.
  • Visse aminosyrer, slik som taurin og tyrosin, spiller en viktig rolle i nevrotransmisjon. De kan raskt tømt i tider med stress, tretthet, søvnmangel, utmattelse eller med en sub-optimal.
  • Prøv anlegg og urteekstrakter, som bacopa monniera, Rhodiola rosea, ginkgo biloba og Huperzia serrata. Disse forynge nervesystemet og beskytte mot neurodegeneration. De vil hjelpe deg til å føle deg mer våken ved å optimalisere neurotransmission.