Wkeno

Hvordan forstå fotball strategi

Mens forutsetningen for fotball (kjent utenfor Nord-Europa som fútbol eller bare fotball) virker enkelt - å sparke ballen i motstanderlagets mål - strategier er uendelige. Bare ved å forstå kompleksiteten i spillet kan du virkelig setter pris på en god kamp. Her er hvordan du kan forbedre din forståelse av dette vakre spillet.

Trinn

Hvordan forstå fotball strategi. Vær oppmerksom på de diagonale løp bak forsvaret.
Hvordan forstå fotball strategi. Vær oppmerksom på de diagonale løp bak forsvaret.
 1. 1
  Vær oppmerksom på de diagonale løp bak forsvaret. En midtspiss lage en vinklet løp rett bak en annen forsvarer, sier en 10 yard sprint, i akkurat rett øyeblikk, kan være klar til å motta ballen. Er opposisjonen spille sone-forsvar og bestått offensiv spiller til en annen forsvarer? Er spilleren som fremsetter pass under press?
 2. 2
  Se etter hvordan en tredje mann kjører åpner opp spillet. En midtbanespiller og fremover kan utveksle noen går på siden og deretter en forsvarer (en tredje spiller) vil bryte mot mål bak til å motta ballen - nesten ut av ingenting.
 3. 3
  Se hvor raskt gi-og-goes, både statiske og bevegelige, åpne opp forsvaret. En spiller kan spille en vegg-pass (en gi og gå) bare for å få mer tid på ballen hvis han blir stengt ned (statisk), eller kan spille ballen og deretter sprint inn mot bakrommet til å motta ballen. Holde ballen beveger avlaster press og åpner opp plass. Raske pasninger (ballen beveger seg mye raskere enn noen andre) bryter ned et forsvar.
 4. 4
  Oppdag hvordan du slår på banen gir spillerne mer tid og rom. To eller tre gjennomkjøringer på den ene siden av feltet og plutselig er det ingen plass, har Forsvaret stengt det angripende laget ned, og det er når de ser etter en lang bryteren til forsvarer eller midtbanespiller på den andre siden. I fotball gjelder det heter, "short short lang" eller "bytte play '- noen korte pasninger og deretter en lang pasning. Til tider, denne bryteren, når det gjøres smart, kan overraske det andre laget, som er opptatt av på den ene siden, og resulterer i en sjanse for et mål eller et kors.
 5. 5
  Lær hvordan kontringer kan føre til mål scoring muligheter. Et lag kan bare Hunker ned og pakke sine spillere inn i deres mål boksen og la en spiller høyt opp, venter på å bryte ned i feltet når de vinner omgangen.
 6. 6
  Kom å omfavne en lang pasning i fotball. Ikke slå en lang pasning (no pun intended). Se hvordan et team kan plukke ut sine fremover med en lang ball. Fremover vil få tak i ballen og gjør resten av teamet hans for å komme seg opp i feltet. Eller kan man langpasning føre til en perfekt permittere eller bla til en on rushing spiller for et mål.
 7. 7
  Observere hvordan "overlapper" skape muligheter for kors. Et bredt forsvarer kan gjøre en kjøre rundt utsiden midtbanespiller, som har kuttet innsiden, og bli med på angrepet. En effektiv kryss skaper et mål scoring sjanse.
 8. 8
  Se hvordan en "ta over" (når spillerne interchange stillinger) åpner opp plass eller en tid og et vindu med plass til et skudd eller pasning. En spiller kanskje dribble rett på en annen spiller og utveksling ballen, den andre spilleren screening forsvareren for et øyeblikk.
 9. 9
  Nyte den blinde pass. Se etter en subtil tilbake hæl til en usett spiller, ser i en retning, men å spille ballen den andre, dribling til høyre, men serverer en lang diagonal pasning til venstre side (du vet at spilleren er der). Se etter at en mer pass som nesten ikke synes nødvendig, men resultatene i en kran i mål.
 10. 10
  Nyt det mest spennende spillet i fotball, når noen tar på en annen spiller på dribling. Se hvordan de endrer tempo når de har gjort et trekk, et kutt eller en finte eller en step-over eller ti. Noen ganger er det en falsk skudd, en subtil skulder dukkert og deretter et utbrudd av fart.

Tips

 • Begynn å spille (mer) fotball selv! Å være (eller rettere sagt, løping og sparker) i spillerens sko vil hjelpe deg å se feltet fra deres perspektiv og forstå hvorfor de gjør visse trekk.
 • Gå til en bar eller restaurant for å se kampen, for å fange opp mer av atmosfæren og spenningen i spillet.