Wkeno

Hvordan forstå noen med kroniske smerter

Kronisk smerte forandrer mange ting i livet, de fleste er usynlig. Mange folk ikke synes å forstå kronisk smerte og dets virkninger. Mange mennesker synes ikke å forstå at kroniske smerter lider har forsøkt mange alternative behandlingsformer og vet hva behandling har virket eller ikke virket for dem. Noen mennesker har blitt feilinformert eller bare misforstå.

I ånden av å informere de som ønsker å forstå: Dette er noen ting som kan hjelpe deg til å forstå, og hjelpe, folk som lider ofte ødeleggende, kroniske smerter.

Trinn

Hvordan forstå noen med kroniske smerter. Husk at det å være syk ikke betyr at den lidende er ikke lenger et menneske.
Hvordan forstå noen med kroniske smerter. Husk at det å være syk ikke betyr at den lidende er ikke lenger et menneske.
 1. 1
  Husk at det å være syk ikke betyr at den lidende er ikke lenger et menneske. Kroniske smerter lider tilbringe mesteparten av dagen sin i betydelig smerte. Hvis man besøker eller bor sammen med en kronisk smerte lidende, kan kronisk smerte lidende være ute av stand til å nyte ting de pleide å nyte. Den kroniske smerter lidende forblir klar, og ønsker å gjøre hva de brukes til å utføre. Den kroniske smerter lidende føles som om de blir sittende fast inni en kropp de har liten eller ingen kontroll. De ønsker å nyte arbeid, familie, venner og fritidsaktiviteter.
 2. 2
  Lær koden. Kroniske smerter lider ofte vil snakke annerledes enn folk uten konstant smerte. En numerisk smerte skala brukes som et kvantitativt mål for identifisering av intensiteten for smerten slik at legene kan måle effekten av behandlinger. Beskrivelse av smerte på en skala å måle fra 1 til 10, er det en «ingen smerte i det hele tatt, føler flott", og 10 er den «verste smerte følt". Ikke anta at kronisk smerte lidende ikke opplever smerte når de sier at de er fine. Den kroniske smerter lidende forsøker å skjule smerte på grunn av mangel på forståelse i andre. Akseptere at ord kan være utilstrekkelig for å beskrive hvordan den lidende føler. Huske en gang du opplevde smerte, deretter multiplisere intensiteten og forsøk å forestille seg smerten stede tjuefire timer hver dag uten lettelse. Det er vanskelig å finne ord for den slags smerte.
 3. 3
  Kjenne forskjellen mellom "lykke" og "sunn". Når du har influensa, har du sannsynligvis har følt elendig. Kroniske smerter lider har opplevd smerte fra seks måneder til mange år. Pain har fått dem til å vedta mestringsstrategier som ikke nødvendigvis gjenspeiler den virkelige nivået av smerte de føler.
  • Respekter at personen som hadde det vondt prøver sitt beste. Når kronisk smerte lidende sier de er i smerte - de er! De er bare mestring, lyder glad og prøver å være vanlig.
  • Se etter tegn på smerte: griner, rastløshet, irritabilitet, humørsvingninger, vred av hender, stønn, søvnforstyrrelser, tenner sliping, dårlig konsentrasjon, redusert aktivitet, og kanskje til og med skrive ned selvmordstanker eller språk.
 4. 4
  Hør. De to foregående trinn gjorde det klart at kroniske smerter lider kan snakke i kode eller lage lys av deres smerte enn det som er virkeligheten. Den nest beste tingen du kan gjøre er å lytte til dem på riktig måte, og for å gjøre det klart at dere begge ønsker å høre hva de har å si, og at du virkelig har hørt det. Bruk dine lytte ferdigheter til å dekode hva de skjuler eller bagatellisere.
  • Les Hvordan være en god lytter for mer informasjon om å være en god lytter.
 5. 5
  Forstå og respektere den kroniske smerte lidende fysiske begrensninger. Å kunne stå opp i ti minutter ikke nødvendigvis betyr at den lidende kan stå opp i tjue minutter, eller en time, eller gi deg en reprise når som helst. Bare fordi personen klarte å stå opp for tretti minutter i går betyr ikke at de vil være i stand til å gjøre det samme i dag. Med en rekke sykdommer, kan en person viser tydelige tegn på immobilitet, for eksempel lammelser, eller total immobilisering på grunn av svakhet, osv. Med kroniske smerter er det imidlertid forvirrende for både den lidende og tilskuer, og deres evne til å takle bevegelse kan være som en yo-yo. Den lidende kanskje ikke vet, fra dag til dag, hvordan de kommer til å føle når de våkner opp og hver dag må tas som det kommer. I mange tilfeller har de ikke kjenner fra minutt til minutt. Det er en av de vanskeligste og mest frustrerende komponenter av kronisk smerte.
  • Sett "sitter", "walking", "tenker", "konsentrere", "å være sosial" og så videre, til dette trinnet, som avkorting på en lidende evne til å være lydhør gjelder alt som du forventer en person i god helse til å være i stand til å gjøre. Det er det kroniske smerter gjør med sine lider.
 6. 6
  Legg igjen din "pep talk" modus for dine barn og dine gym kamerater. Innser at kroniske smerter er variabel, husk at pep-talk kan skjerpende og demoraliserende for kronisk smerte lidende. Som allerede nevnt, er det fullt mulig (for mange, er det vanlig) at en dag de er i stand til å gå til parken og tilbake, mens den neste dagen de vil ha problemer med å komme til neste rom. Derfor er det viktig at du ikke faller i fellen med å si: "Men du gjorde det før!" eller "Å, kom igjen, jeg vet du kan gjøre dette!" Hvis du vil at de skal gjøre noe, så spør om de kan og respektere deres svar.
  • Kom over behovet for å gi plattheter om verdien av å trene og frisk luft. For en kronisk smerte lidende, "komme ut og gjøre ting" ikke gjøre vondt forsvinne og kan ofte forverre problemene. Husk at du ikke vet hva de går gjennom eller hvordan de lider i sin egen private tid. Fortelle dem at de må, eller gjøre noen ting for å "få tankene bort av det", kan frustrere dem til tårer, og er ikke riktig råd, spesielt hvis du ikke er medisinsk utdannet, og har ikke fått en anelse. Hvis de var i stand til å gjøre noen ting noen eller alle av tiden, ville de.
  • Husk at kroniske smerter lider arbeider kontinuerlig med leger og streber etter å forbedre og gjøre de riktige tingene for sin sykdom. En annen uttalelse som skader er, "Du trenger bare å presse deg selv mer, prøve hardere". Selvfølgelig, kroniske smerter kan håndtere hele kroppen, eller være lokalisert til bestemte områder. Noen ganger delta i en enkel aktivitet for en kort eller en lang periode kan føre til mer skade og fysisk smerte, for ikke å nevne utvinning tid, noe som kan være intens. Du kan ikke alltid lese det på ansiktet deres eller i deres kroppsspråk. Dessuten forårsaker kronisk smerte sekundær (ville ikke du bli deprimert og ned om du hadde vondt bestandig, i månedsvis eller år?), Men det er ikke skapt av depresjon.
 7. 7
  Bruk aldri kast linjer. Forutsatt at du vet best ved å gjøre slike uttalelser som "Ah vel, det er livet, du må bare takle det", eller "du kommer over det etter hvert. Inntil da, vil du bare nødt til å gjøre ditt beste", eller verst av alt, "Vel, du ser godt nok", osv., er linjer som kan gjøre at du føler gjort og støvet med emnet, men de er begge en form for distansere deg fra den personen og gjøre den lidende føler verre og ut av håp. Psykolog Mark Grant antyder at du kaster lifelines snarere enn kast linjer, ved å si noe sånt som: "Så hvordan har du overlevd"
  • Innrømme det når du ikke har svar. Ikke mer papir enn din uvitenhet med plattheter eller dristige påstander som ikke er basert på fakta. Det er ingen skade i å si "Jeg vet ikke", og deretter tilbyr å finne ut ting.
 8. 8
  Sjekk din egen tålmodighet. Hvis du er utålmodig og vil ha dem til å "bare komme videre med det", risikerer du å legge en skyldfølelse tur på den personen som lider av smerte og undergrave deres vilje til å takle. De sannsynligvis ha vilje til å etterkomme dine forespørsler om å gå ut og om med dem, men har verken styrke eller coping kapasitet som følge av smertene.
  • En kronisk smerte lidende kan måtte kansellerer en viktig avtale i siste minutt. Hvis dette skjer, må du ikke ta det personlig. Hvis du klarer det, forsøk alltid å huske hvor heldig du er, å være fysisk i stand til å gjøre alle de tingene du kan gjøre.
  • Være veldig forståelse hvis kroniske smerter lidende sier de må sette seg ned, legge seg ned, holde sengen, eller ta disse pillene akkurat nå. Det betyr trolig at de har noe annet valg enn å gjøre det akkurat nå, og det kan ikke bli skremt eller glemt bare fordi de tilfeldigvis er et sted, eller de er rett i midten av å gjøre noe. Kronisk smerte tilgir ikke, og den venter ikke på noen.
 9. 9
  Vær følsom når foreslå medisiner eller alternative treaments. Reseptbelagte legemidler, over-the-counter medisiner og alternative terapier kan ha bivirkninger og utilsiktede konsekvenser. Noen kan ikke sette pris på forslag, og det er ikke fordi de ikke ønsker å bli frisk. De har kanskje hørt om det eller prøvd det allerede, eller noen kan ikke være klar til å takle ny behandling som kan skape en ekstra byrde på deres allerede over-tynget liv. Behandlinger som ikke har jobbet bære den følelsesmessige smerten av svikt, noe som i seg selv kan gjøre at personen føler seg enda lavere. Selvfølgelig, hvis det var noe som kurerte, eller hjalp folk med en spesiell form for kroniske smerter, så de bør bli gjort oppmerksom på det. Det er et verdensomspennende nettverk (både på og utenfor Internett) mellom folk med kronisk smerte. De kan være gode ressurser. Være sensitive i hvordan du tar det opp.
  • På den annen side, aldri være redd for å spørre dem om hvor fornøyd de er med deres behandling. Mark Grant sier at det er viktig å spørre nyttige spørsmål om hvorvidt kronisk lidende mener deres behandling er tilfredsstillende eller om de tror deres smerte er utholdelig. Han antyder at folk sjelden spør disse som ville hjelpe kronisk lidende å åpne opp og virkelig snakke.
 10. 10
  Ikke bli skremt hvis kronisk smerte lidende synes nærtagende. Hvis det er utseende, er det sannsynligvis fordi de er. Det er ikke hvordan de prøver å være. Som et spørsmål om faktum, de prøver veldig hardt å være normal. Bare prøv å forstå. De har gått gjennom mye. Kronisk smerte er vanskelig å forstå med mindre du har hatt det. Det tærer på både kroppen og sinnet. Det sliter en ut. Nesten hele tiden, de gjør sitt beste for å takle dette, og lever sine liv etter beste evne. Bare godta dem som de er.
 11. 11
  Være nyttig. Den kroniske smerter lidende avhenger mye på folk som ikke er syke til å støtte dem hjemme eller besøke dem når de er for syke til å gå ut. Noen ganger de trenger hjelp med shopping, matlaging, eller rengjøring. Andre kan trenge hjelp med barna sine. De kan trenge hjelp til å komme til legen, eller til butikken. Du kan være deres kobling til "normalitet" i livet. Du kan hjelpe dem å holde kontakt med de delene av livet som de savner og ønsker desperat å gjennomføre igjen.
 12. 12
  Balansere karriere ansvar. Hvis du lever med en kronisk smerte lidende eller støtte en slik person på en jevnlig basis, må du opprettholde balanse i livet ditt. Hvis du ikke tar vare på dine egne behov, helse og work-life balance, være rundt kronisk smerte lidende kan bringe deg ned selv om du sannsynligvis prøver hardt å ikke være. Unngå lidelse fra omsorgsperson utbrenthet ved å få andre mennesker til å hjelpe, ta seg tid, og begrense dine skyld turer. Omsorg for denne personen så mye som du klarer, men også ta vare på deg selv.

Tips

 • Ikke glem, de er fortsatt like "normal" som deg, selv om de har forskjellige kamper. De ønsker å bli sett og nytes for hvem de er.
 • Når de blir spurt om deres smerte nivå, kan kroniske smerter lider ikke gi deg deres faktiske nivået av smerte. Fordi deres smerte er kronisk, brukes de til en viss grad av smerte, og kan bare i dette som normal eller ingen smerte. De kan bare gi deg en riktig smerte nivå når de har noen form for akutt smerte, deres "normalt" nivå av smerte at de lever med daglige endringer, de opplever smerter som nå føles annerledes (Dvs, "skyte" i stedet for "verkende", "brennende" i stedet for bankende "), eller de blir spurt direkte om deres nåværende nivåer av både akutte og kroniske smerter.
 • Smerte er en vanskelig ting å beskrive til en annen person. Det føles personlig og det er basert på både psykiske og fysiske delene av oss. Det beste du kan gjøre er å aldri anta at du vet hvordan det føles for den personen. Jada, vet du hvordan det føles for deg, men hver enkelt av oss er forskjellig og det er umulig å få rett inni en persons hud og føle deres smerte.
 • Husker smerte eller ubehag, og muligheten for en kronisk smerte lidende kan variere sterkt selv innenfor span av en dag.
 • Bare fordi noen ofte ikke kan gjøre visse aktiviteter, eller har avbrutt før, at du enten ikke bør be dem om å bli med deg eller skjule at du har planer fra dem! Det kan være noen dager da at aktiviteten er overkommelig og tenke på hvordan skade du vil føle å bli utelatt hele tiden. Kronisk smerte er å isolere nok!

Advarsler

 • Trøste de med kroniske smerter, og la dem vite at du er der for dem. Være i smerte kan være en svært ensom, isolere ting. En lojal venn er en life saver!
 • Unngå å være fordømmende om narkotikabruk forfulgt av kroniske smerter lider. Hvis medisinsk marihuana bedrer deres liv, hvorfor debase at frist med moralsk uptightness?
 • Kroniske smerter lider ikke gjør det og er ikke hypokondere.
 • Depresjon kan også føre folk å vise mer følelser (gråt og tårevått, engstelig, irritabel, trist, ensom, håpløshet, frykt for fremtiden, lett irriterte, sinte, frustrerte, hyper / over snakkesalig grunn meds. / Trenger å lufte / mangel søvn). Dette, som deres smerte nivå, kan også variere dag til dag, time til time, minutt for minutt. En av de verste tingene du kan gjøre er forlate noen med kroniske smerter. Som bare gir dem en grunn til å være deprimert, føle seg ensom, og ikke være veldig positive.
 • Videre til poenget om hypokondere, ble det også påpekt på en ryggsmerter selvfølgelig at folk som "Imagine" de lider av invalidiserende smerter er sannsynligvis føle så mye smerte.
 • Depresjon fører folk til å vise mindre følelser, som igjen kan maskere smerte fordi den lidende opphører å gjøre det kjent. Alltid være på utkikk etter tegn på depresjon og ikke bland dette med at det foreligger noen mindre smerter.