Wkeno

Hvordan gå ned i vekt uten å gå sulten

Mange vet at de trenger å gå ned i vekt, men frykter tanken på å gå på en diett for å føle sult som vanligvis følger med å kutte ned på daglige matinntak. Men med litt ny kunnskap og innsats fra din side, kan du gå ned i vekt uten å føle sulten hele tiden.

Trinn

Hvordan gå ned i vekt uten å gå sulten. Gjør din kalorier teller.
Hvordan gå ned i vekt uten å gå sulten. Gjør din kalorier teller.

Lær hvordan vekttap fungerer

 1. 1
  Gjør din kalorier teller. Kalori telling er en viktig del av vektkontroll, men gjør ingenting for å hjelpe kroppen hvis kalorier er av ingen ernæringsmessig verdi. Gjør dine kalorier teller ved bare å spise næringsrik mat - på den måten du kan spise masse mens du fyller drivstoff kroppen din med de næringsstoffene den trenger for å holde seg frisk.
 2. 2
  Lær forskjellen mellom gode og dårlige karbohydrater. High-fiber (gode) karbohydrater bidra til å holde deg full og hindre sult. Karbohydrater som er høy i stivelse sende signaler til kroppen til å lagre fett. Høy stivelse (dårlig) karbohydrater bør unngås så mye som mulig hvis du ønsker å dempe toppene i appetitten.
 3. 3
  Unngå transfett. Trans fett har vært knyttet til flere helsemessige forhold mens naturlig fett er bra for kroppen og kan bidra til å fylle deg opp. Sunt fett finner du i nøtter, olivenolje, fjærkre og fisk. Gjøre noen undersøkelser og finne ut hva andre matvarer har naturlig, sunt fett.
 4. 4
  Forskning kalorifattig mat som er kjent for sine fylling kvaliteter. Lag en liste over alle de matvarer som du kan innlemme i din daglige diett. Tenk på hvordan du kan bruke disse matvarer for å endre noen av dine favoritt oppskrifter. Søk etter nye, sunne, lav-kalori oppskrifter på internett eller sjekke ut ditt lokale bibliotek for bøker om emnet.
 5. 5
  Vurdere å bytte til økologisk mat. Mat som er fri fra plantevernmidler, konserveringsmidler og kunstige smakstilsetninger kommer til å gi sunnere alternativer for din kropp og studier har også vist at fordi økologisk mat pakke flere næringsstoffer, de er faktisk mer mettende.

Starte friskt

 1. 1
  Fjern all junk food fra huset ditt. Hvis det ikke er tilgjengelig, vil du være mindre fristet.
 2. 2
  Lag en handleliste over bare friske elementer og prøver å unngå avvik fra den listen som du handler. Det kan være vanskelig når du er i butikken for å unngå impulskjøp med alle de deilige aromaer og visuelle fristelser assaulting deg. Gjør ditt beste for å holde fokus.
 3. 3
  Spis mer råvarer. Innarbeide dette i salater og som siden retter, prøv å inkludere noen i hvert måltid. Produser vil hjelpe berike din diett med viktige vitaminer og mineraler. Bruk ferske råvarer som går til snack i løpet av dagen for å bidra til å fylle deg opp mens du holder kaloriene nede.
 4. 4
  Se etter fullkorn å legge ekstra fiber til måltider for å bidra til å fylle deg opp raskere. Hele korn er nå tilgjengelig i ris, kjeks, brød, pasta og frokostblandinger samt mange andre pakket elementer.

Vet hvordan og hva du spiser

 1. 1
  Lær å spise i et bedagelig tempo. Spise sakte gir kroppen en sjanse til å innse at det blir matet. Langsom spising vil hjelpe deg å unngå å spise mer enn nødvendig for å føle deg mett. Ta deg tid til å sette pris på mat som du spiser. Du vil motta mer tilfredsstillelse ut av måltidet ved å smake det enn hvis du raskt skjerf det ned.
 2. 2
  Prøv å ha noen kilde til protein til hvert måltid eller mellommåltid for å bistå i å holde deg full for lengre perioder av gangen. Peanøttsmør, bønner, magert kjøtt og nøtter er effektive til dette formålet.
 3. 3
  Hold meieriprodukter på lav-fett side når det er mulig. Oftere enn ikke, vil du ikke engang merke forskjellen i smak og konsistens.
 4. 4
  Planlegg å endre ditt valg av drikke. Holde seg unna brus og sukkerholdige drikker. I stedet drikk rikelig med vann. Ofte hva du i utgangspunktet tolke som sult er kroppens måte å fortelle deg at du er dehydrert - drikke mye vann vil dempe disse følelsene og redusere sult betraktelig.
 5. 5
  Start hver morgen med en næringsrik frokost. Fyre deg riktig på begynnelsen av dagen sørger for at du ikke setter kroppen i sult modus ved lunsjtid. Sult-modus betyr i hovedsak at kroppen holder på fett, selv om du ikke spiser mye. Det sikrer også at når du spiser, vil du overindulge å kompensere.
 6. 6
  Spis små måltider flere ganger om dagen i stedet for å spise tre store måltider. Dette vil bidra til å holde deg fyldigere i løpet av dagen fordi energinivået vil være mer stabil.
 7. 7
  Skjem deg bort med jevne mellomrom med en favoritt godbit. Dette vil lage en sunn spising plan mye mer akseptabel og lettere å holde seg til. Ta hensyn til når du planlegger å nyte. Spise rik eller søt mat etter middagen vil tillate deg å stoppe lettere til en fornuftig punkt, som du sannsynligvis vil allerede være full fra en hel dag igjen av sunn mat. Hold porsjonsstørrelsen begrenset for å unngå over-overbærenhet. Vurdere når du sist behandlet selv. Du vil plassen din avlat til en gang per uke, på det meste. Dette vil tillate deg å nyte en overbærenhet uten sabotere din vekttap innsats.

Tips

 • Forbedre dine matvaner heller enn bare å bruke en diett som en måte å slippe litt ekstra vekt. Når målet er nådd, hvis du går tilbake til gamle vaner, vil vekten begynner å krype rett opp på deg.
 • Ta hensyn til kroppen din - når og hvorfor du vanligvis får sulten? Lær å kjenne igjen når du faktisk er i behov av mat kontra å spise når du kjeder / opprørt / etc.
 • Trene mer! Forstå at den beste måten å gå ned i vekt ved å kutte ned på å spise usunn mat mens engasjerende i regelmessig mosjon. Når du er ferdig hånd i hånd, er resultatene langt raskere og bedre enn om du skulle bare følge en diett.
 • Lær å lese etikettene på matvarene du kjøper. Noen elementer vil tilby mer ernæringsmessig verdi enn andre, og vil gjøre det med færre kalorier. Det kan være en utfordring i starten, men du vil komme til å innse hvilke produkter tilbyr den beste sunne alternativer for dine ernæringsmessige behov. Shopping sunt vil etter hvert bli andre naturen til deg.
 • Innlemme sunn, kalorifattig snacks i dag for å øke din energi nivå, legger ernæring og holde deg fra følelsen sulten. Sunn snacks spille en viktig rolle i å skaffe alle de næringsstoffer som er nødvendig i en dag.
 • Virkelig sette pris på maten. Jo mer du liker det, jo mindre du må spise for å føle seg tilfreds.
 • Hold kosthold interessant ved å legge til nye vrier på oppskrifter for å endre smaker. Teste ut matvarer du aldri har prøvd før. Mange uvanlige matvarer kan bli funnet i den etniske øya supermarked eller på spesialbutikker.

Advarsler

 • Unngå noen av diett hjelpemidler eller kosttilskudd for salg på vekttap markedet. Disse er vanligvis bare en midlertidig svar og ikke en permanent løsning. I tillegg kan vekttap piller være farlig, hvis du er innstilt på å bruke medisiner for å gå ned i vekt, sørg for å konsultere legen din på forhånd.
 • Selv om alle ønsker å se raske resultater, aldri ty til sultne selv eller binging og purging å gå ned i vekt. I det lange løp vil ha en spiseforstyrrelse skade deg uendelig mye mer enn det vil hjelpe deg.
 • Alltid sjekke med legen din spesialist før du starter noen vesentlige endringer i kostholdet ditt. Dette er spesielt viktig for personer med helseproblemer som kan bli berørt av endringer i kostholdet.