Wkeno

Hvordan gjenvinne kontrollen over en skremt kamel

I noen deler av Nord-Afrika og Midtøsten, forblir kamel det primære middel for langdistanse transport. Disse bemerkelsesverdige dyr er intelligent og sterk, og har de utrolige utholdenhet. De kan også være ganske fort: noen kameler kan kort oppnå hastigheter opp til 40 miles per time (64 km / t). Mens deres hastighet gjør dem ideelle for racing-kamel løpene er svært populært i mange deler av verden, det kan gi en kamel rytter med en opprivende, potensielt dødelig opplevelse hvis en kamel er skremt eller på annen måte begynner å renne ut av kontroll.

Trinn

Hvordan gjenvinne kontrollen over en skremt kamel. Vurdere en rask frakobling.
Hvordan gjenvinne kontrollen over en skremt kamel. Vurdere en rask frakobling.
 1. 1
  Identifiser kamel. En kamel oppførsel er generelt i forhold til sin posisjon og rolle i flokken. Mange, spesielt den doble humped, er nedlatende og sta. Det er lurt å gå bort fra dyret, hvis mulig.
 2. 2
  Hold deg rolig. Kamelen vil til slutt stoppe. Faktisk vil en løpsk kamel vanligvis gjenvinne sin fatning og tregere ganske raskt. Inntil det skjer, må du holde vettet om deg.
 3. 3
  Henge på tømmene. Fordi kameler er drøv-tygger dyr (de stadig tygging), er deres tømmene vanligvis festet til en pinne settes inn i nesen, i motsetning til å bli festet til en bit i munnen. Derfor, i motsetning med en hest, kan du ikke prøve å styre en ut-av-kontroll kamel ved å dra hardt i tøylene. En hard pull vil bryte tømmene eller, enda verre, rive pinnen ut av kamel nese, noe som vil føre til at det å få panikk enda mer. Selv om du ikke ønsker å dra i tøylene for mye, vil du sørge for å holde på dem slik at du kan styre den kamelen når den bremser ned.
  • Hvis tømmene er festet til et hode grime, som ofte er tilfelle med kameler som blir ridd på turist ekspedisjoner, kan du dra i tøylene for å få kamel å gå i sirkel, og til slutt avta. Arbeidet med kamel, ikke mot den. Trekk tømmene til side som kamelen ønsker å snu hodet. Hvis kamelen bestemmer seg for å snu hodet den andre veien, la den gjøre det, og trekk tøyler på den siden i stedet.
 4. 4
  Vurdere en rask frakobling. Hvis kamelen er bare å begynne å plukke opp fart og vil ikke svare på kommandoer for å stoppe, vurdere sklir av. Dette er spesielt nyttig hvis du har mistet tømmene. Sparke ut av stigbøyler og forsøke å treffe bakken kjører, bøye knærne litt som du lander. Merk at dette ikke bør forsøkes ved høye hastigheter med mindre det er overhengende fare på ferde (en klippe, for eksempel). Når du er på bakken, kan du prøve å ta tak i tømmene. Kamelen vil mest sannsynlig komme til en stopp når du har tømmene i hendene igjen.
 5. 5
  Henge på. Kamelen vil til slutt stoppe. Målet ditt er å holde på til det gjør. Trykk deg til kamel å senke tyngdepunktet, gripe kamel mellom bena, og hold horn av salen. Hvis du ikke bruker en sal, bare holde på så godt du kan, og prøve å lene seg litt tilbake, slik at du unngå å sykle nær tuppen av hump, som vil være en svært humpete tur ved høye hastigheter.
 6. 6
  Få av kamelen når du har det under kontroll. Når vill tur er over, har kamel sit. Stige av og fortsette å holde tømmene.

Tips

 • Ikke bli sint på kamel eller slå den etter at du har det under kontroll. Mens adrenalin kan pumpe, er det viktig at du holder hodet kaldt. Pleier kameler å bære nag, så hvis du skremme eller mishandle dem, de er egnet til å være ubehagelig i fremtiden.
 • Kontroller at du har solide nyrer og et hode grime, spesielt hvis du ikke har mye kjøreopplevelse. Et hode grime kan gjøre det mye enklere å gjenvinne kontroll over kamel din, og du trenger ikke å bekymre deg for å skade det ved å rive pinnen ut av nesen sin.
 • Lære og de riktige kommandoer for å gi en kamel mens du sykler det. Ulike kameler er opplært til å svare på ulike kommandoer.
 • De fleste, men ikke alle, kameler liker å bo nær flokken eller nær hjemmet, så hvis du faller fra kamelen din, vil kamel trolig komme tilbake når det roer seg.
 • Bare gjelde en liten trekk i tømmene når du prøver å få kamelen til å snu. Det vanligvis ikke tar mye, og en overivrig trekk kan skade din kamel hvis tømmene er festet til en nese pinne.