Wkeno

Hvordan håndtere et skytevåpen trygt

Skytevåpen er farlige verktøy, men de kan også være veldig gøy utendørs fritidsaktivitet, eller enda en familie hendelse. Før å berøre alle typer skytevåpen, er det noen kardinal regler som bør følges til enhver tid. Mens det er noen "10 regler for skytevåpen sikkerhet" plakater og ordtak eller quips, de fleste pistol eierne tror det er mer enn bare ti. Her har vi listet opp 15 regler, selv om noen av dem detalj mer enn én bestemt ting å følge.

Følgende regler er generelt i prioritert rekkefølge (høyest til lavest), men de er alle svært viktige og må følges til enhver tid. Sikker skytevåpen håndtering teknikker bør gjøres konsekvent hver eneste gang: å være 99% sikker er en oppskrift på tragedie når det gjelder skytevåpen.

Trinn

Hvordan håndtere et skytevåpen trygt. Alltid holde snuten peker i sikker retning.
Hvordan håndtere et skytevåpen trygt. Alltid holde snuten peker i sikker retning.
 1. 1
  Alltid holde snuten peker i sikker retning.
  • Denne regelen overgår alle andre regler. Det er et veldig enkelt konsept, om våpenet peker i sikker retning, vil tilsiktet eller utilsiktet utslipp ikke skade noen. Den sikreste retning bør velges, så mennesker, dyr, deretter livløse objekter er alle tatt i betraktning.
  • Dette inkluderer også å være sikker på at når du bærer våpenet du er i stand til å fullt ut kontrollere snuten retning og vinkel, spesielt hvis du er på tur, eller på annen måte reiser (i tilfelle du snubler, er dette også hjulpet av regel 3).
 2. 2
  Våpenet er alltid lastet.
  • Selv om våpenet er kjent for å bli losset, bør det behandles med den forbindelse med en ladet pistol. For eksempel, selv om du nettopp har trippel sjekket og vet at det er ubelastet, du fortsatt ikke peke på folk (følg regel en til enhver tid).
 3. 3
  Hold fingeren på avtrekkeren.
  • Dette hindrer eventuelle utilsiktede utslipp fra et avtrekk. Med en pistol, er det vanligvis et område ovenfor avtrekkeren der du kan hvile trigger finger (de ofte kaller dette "index point"). For rifler eller andre våpen, er det best å fjerne hele hånden fra området der avtrekkeren er. Det er nok av andre trygge måter å bære pistol.
  • Sammen med dette, bør det understrekes å ikke stole på skytevåpen sikkerhet. Mens menneskelige feil er mange ganger mer sannsynlig å forårsake et problem, kan sikkerheten svikter, og drar i avtrekkeren kan resultere i et uhellsutslipp.
  • Enkelte pistoler har ikke manuelle sikringer i det hele tatt. I dette tilfelle, har de ofte sikringer integrert i avtrekkeren, bakrem (eller griper inn) eller hammer. Disse typer våpen er spesielt farlig rundt uerfarne brukere. Men trening og aggressiv gjennomføring av sikkerhet teknikker kan overvinne mange av farene ved en sikkerhets-mindre skytevåpen.
  • Når du er på linjen for å skyte, ikke sette fingeren på avtrekkeren før du har pekt deg målet. Dette kan være en vanskelig vane å bryte så du kan føle det er naturlig å ha fingeren på avtrekkeren når du tror du ønsker å skyte.
 4. 4
  Pass på dine mål og alt som er downrange.
  • Dette er viktig. Nå som du har nådd det punktet hvor du kan skyte, vil du være helt sikker på hva målet ditt er, og hva som ligger bak det. I mange tilfeller er den kule avfyrt kan gå gjennom målet og ut den andre siden. Noe downrange er viktig å se på. Kuler kan slå en tilsiktet eller utilsiktet mål og sprett, Ricochet, eller på annen måte endre retning.
  • Være sikker, hvis du fotograferer med andre rundt, at du ikke stå bak noen når du fyrer. Ikke bare er dette usikkert, men det er uhøflig. Enhver skyting bør være ved siden av hverandre. Dette hindrer utilsiktet skytingen, hindrer det også noen fra å bli skremt av snuten blast fra skytevåpen. Selv små våpen som en.22 LR pistol kan sette ut et vindkast å få en voksen mann hoppe. Og noe foran eller på sidene av snuten kan føle det. Større kaliber skytevåpen kan faktisk føre til hodepine eller skade bare fra snute blast.
 5. 5
  Skytevåpen skal losses når levere til noen eller når den ikke faktisk er i bruk.
  • Hvis du leverer et skytevåpen til noen det bør tas ut. Sjekk magasinet og kammeret. Når våpenet ikke skal brukes umiddelbart bør det tas ut på samme måte. Hvis du mottar et skytevåpen fra noen, bør du sjekke bladet og kammer for å sikre at våpenet ikke er lastet inn, før du har tenkt å skyte.
  • En god måte å la deg selv, og alle rundt deg, vet pistolen er losset er ved å låse bolten, slide, eller sylinder i åpen stilling. Dette gjør det slik at, selv om det trekkes i avtrekkeren, vil ingen kule brann.
  • Sjekk manualen for skytevåpen. Det vil vanligvis nevne den tryggeste måten å bære eller losse skytevåpen.
  • Når du ikke bruker skytevåpen eller mens transportere den, bør du alltid ta ut våpenet. I mange steder, det er lover mot å bære et ladd skytevåpen i et kjøretøy uten riktig tillatelse, selv om bare frakte den til og fra en skytebanen eller verksted.
 6. 6
  Bruk av riktig ammunisjon.
  • Bruker feil ammunisjon for skytevåpen din kan ikke bare skade eller ødelegge din skytevåpen, men kan også forårsake alvorlig skade eller død. Våpenet er spesielt utviklet for en bestemt kaliber eller måle og muligens enda en bestemt belastning av ammunisjon. Altfor reloaded eller feil hånd-lastet kassetter eller skjell kan være en fare og skade for skytevåpen, skytteren, og andre rundt våpenet. Feilaktig detonasjon i et skytevåpen som deaktiverer skytevåpen er kjent av mange som en "Kaboom" eller "kB!" for korte.
  • For eksempel: om en.40 S & W kaliber patron kan laste inn en.45 ACP magasin, plassere mindre runde i pistolen gjør ikke støttes casing blåse ut av pistolen, eller blåse hverandre kaster splinter fra pistolen. Noen pistoler er kjent for å ha kB! S fra reloaded eller hånd lastet ammunisjon. Et par vanlige våpen er det M1911 og Glocks i.40 S & W (begge er kjent for å gjøre det med "hot" hånd-lastet ammunisjon). Dette er på grunn av bratte fôr ramper og ofte støttes områder på kassetten under avfyring.
  • Produsert ammunisjon er vanligvis best. De har testet de belastninger og presset mange ganger med dyre maskiner. De alltid sette ut de mest konsekvente belastninger. Generelt, er den mer kostbar ammunisjon jevnere, men det er ikke alltid tilfelle. Match-grade ammunisjon er spesielt målt og konstruert for å være så konsekvent som mulig. Det er også som regel den mest kostbare ammunisjon.
  • Powder laster er også viktig å ta hensyn til. Både 9x19mm (9mm Luger Parabellum) og 0,45 ACP (og andre patroner) har runder som kalles "TAP" eller andre kallenavn av selskaper, disse er kjent som "hot" runder. De har ekstra pulver som resulterer i ekstra kammer trykk. Det neste steget er opp "+ P", og 9x19mm patroner kan også komme i "+ P +". Hvert trinn fører opp større kammer press som også medføre høyere munnkurv hastigheter for ammunisjon. Men mange pistoler er ikke i stand til å skyte "+ P" pålitelig, uten å skade deler. Dual-stage rekyl fjærer er en god indikator på at en pistol er i stand til å skyte de "hot" last uten problem, men spør med produsenten eller sjekke håndboken er det beste alternativet for å sikre at du ikke skade våpen eller sette deg selv i risiko.
  • For rifler som 0,223 Remington, finnes det ytterligere betraktninger i tillegg. De 5.56x45mm NATO-runder er nøyaktig samme mål som 0,223 Remington runder. Imidlertid er den generelle tommelfingerregelen dette: Hvis våpenet er annonsert som en.223, ikke fyre 5.56x45mm ammunisjon gjennom den. Det finnes ulike typer eller mottaker / kammer spesifikasjoner. De fleste 0,223 rifler har samene-spec kammer som ikke er det samme som Mil-Spec kammer, som ville være på en M16 eller andre militære-type rifler. Det samiske er designet for å være svært nøyaktig, men ikke like holdbart som Mil-Spec, som gir opp toleranser for press motstand og pålitelighet. Mil-spec kammer er i stand til å skyte 0,223 runder fine (men mindre nøyaktig), men ikke omvendt.
  • Den.308 Winchester og 7.62x51mm NATO-runder er de samme. Så ingen forholdsregler er nødvendig i dette tilfellet.
 7. 7
  Slitasje øre og øye beskyttelse.
  • For mange små kaliber rifler hørselsvern er ikke helt nødvendig, men det er sterkt anbefalt. Mens lyden fra små kaliber brann ikke kan føre til smerter, har det fortsatt et potensial for å skade hørselen. Når du fotograferer noe større enn en.22 LR, er det sterkt anbefalt at du bruker hørselvern, særlig ved langvarig bruk. Ringing i ørene etter et skudd er avfyrt er et tegn på at ørene overskrider sine perkussive begrensninger og muligens forårsake permanent skade.
  • Vernebriller er et must. Selv om du kan være trygg på at det ikke er noen problemer med skytevåpen, kan små problemer oppstår fra skytevåpen din varme opp fra avfyring, eller fra ammunisjon defekter. Det er også problemet med flygende messing (brukte patroner) treffer deg i øyet. Et annet problem vanligvis presenterer seg selv med større kaliber eller pistoler med svært korte (mindre enn tre tommer) fat, det kan være ubrent pulver flyr gjennom luften, eller retur av baksiden av kulen bare sparken, noe som kan knyttes mot deg.
 8. 8
  Hvis våpenet ikke utløses når det trekkes i avtrekkeren, være forsiktige.
  • Når det trekkes i avtrekkeren, og det er ingen "boom", tenker å sikre at du hadde en runde i kammeret. Hvis du er helt sikker på at du ikke har en i kammeret, fikse problemet. Hvis du tror det var en patron i kammeret, holder pistolen, pekte mot målet. Du kan prøve å skyte pistolen igjen (hvis det er en dobbel-action pistol), prøv dette en gang, kanskje to ganger, og hvis det ikke skjer noe likevel, holde pistol rettet mot målet i ca 20 sekunder. Hvis runden fremdeles ikke brann, forsiktig fjerne bladet (hvis mulig) og løse ut runde ut av kammeret. Plasser dud patron i et trygt område (bort fra mennesker, verdisaker eller annen ammunisjon).
  • Problemet er vanligvis på grunn av en dud primer, og er mye mer vanlig i hånd-loaded ammunisjon enn produsert ammunisjon (se regel 6).
 9. 9
  Sørg for at våpenet er fat, kammer, og handlingen er uten hindringer før avfyring.
  • Noe fanget i tønnen kan forårsake store skader på fat og / eller skytevåpen, det kan også føre til en kB! Hindringer i kammeret kan føre til at runden ikke å laste riktig, eller ikke laste i det hele tatt. Det kan også føre til utvinning og utstøting problemer som drastisk reduserer påliteligheten av pistolen. En handling hinder kan hindre hammer av skytevåpen fra treffer runde (eller avfyring pin) eller hindre den fra å tegne igjen å avfyre ​​en ny runde.
 10. 10
  Vedlikeholde skytevåpen riktig.
  • Vedlikehold er en stor bekymring ved å eie et skytevåpen. Jo eldre skytevåpen desto viktigere kan det bli. Generelt bør våpenet skal rengjøres etter hver bruk. Noen skytevåpen produsenter anbefaler bruk av vernebriller før feltet stripping våpenet. Dette kan bidra til å forhindre eventuelle øyeskader som følge av utilsiktet "utsetting" fjærer eller andre komponenter når feltet stripping våpenet.
  • Pistols bør være det minste "-feltet strippet" (hvis mulig), rengjøres med en klut og / eller børste og væske. Løpet bør børstes ut med et fat pensel. Det vil trolig være mye karbon og pulver bygge opp i kammeret, så hakke og mer løsemidler kan brukes der. Når det er gjort, tørker du med en ren klut (for å fjerne all væske). Hver bevegelige deler bør smøres med pistol olje (unntatt avfyring pin av semi-auto pistoler som kan bli gummiert opp med sot og karbon innsamlet av oljen). Eksteriøret av fatet og lysbildet sporene spesielt (på lysbildet og rammen) bør også smøres. Bruker for mye olje, men kan oppmuntre pulver og karbon oppbygging i disse områdene. Når dette er gjort, tørk externals ned med en ren klut for å fjerne overflødig olje og trekk raset tilbake noen ganger for å jobbe litt av oljen rundt.
  • Felt stripping rifler og hagler for rengjøring er vanligvis litt mer vanskelig eller komplisert. Alternativt kan en børste med løsemiddel brukes til å rengjøre handlingen og kammer uten mye eller noen, demontering. Tørk så mye ned med en ren klut som mulig. Bruk fat væske til å rengjøre fat beste, eller en kjedelig slange kan fungere veldig bra også. Olje avtrekkeren forsamlingen (i henhold til manualen), og olje, med pistol olje, bolten og handling. Trekk bolten frem og tilbake et par ganger for å jobbe oljen i. Tørk bort overflødig olje med en ren klut.
  • Dersom våpenet ikke er å bli sparket for en betydelig mengde tid, er det best å gjøre en svært grundig rengjøring før lagring. Det finnes produkter på markedet er utformet for å beskytte din skytevåpen i mange år (tiår hvis nødvendig), men disse er ikke anbefalt for lagring over kun noen få år (eller mindre). Det er best å rydde skikkelig, deretter olje skytevåpen (kanskje over-olje våpenet). Hver 6-8 måneder, bør våpenet tas ut og oljet på nytt (kanskje rengjøres også hvis det er støv bygge opp). Med massevis av olje og en god innledende rengjøring, bør skytevåpen bo i perfekt stand. Lagring i et tørt område ville hjelpe også, men oljen skal fortrenge og beskytte mot fuktighet på skytevåpen ditt. Etter ikke ved hjelp av skytevåpen for en lengre tidsperiode, er det best å rengjøre og re-olje før bruk.
 11. 11
  Riktig modifikasjon av våpenet.
  • Mens mange ikke anbefaler å endre din skytevåpen (dette har størst sjanse for å holde garantien og din skytevåpen pålitelig), kan det gjøres på en forsvarlig måte. Det er vanligvis best å la fabrikken gjør alle dine endringer, men dette er ikke alltid mulig. En sertifisert børsemaker med skytevåpen er produsentens sertifisering vil være det nest beste valget. Hvis du ikke har mange børsemakere i ditt område eller ingen av dem er sertifisert av produsenten av våpenet ditt, er det sannsynligvis best å ikke ha skytevåpen endret. Aldri gjøre noen endring selv. Endringer i våpenet ditt som er gjort feil kan permanent skade skytevåpen, og kan føre til problemer som en kB! når sparken.
 12. 12
  Lær sikkerhet og avfyring karakteristikk av skytevåpen.
  • Lære å bruke et skytevåpen er trygt viktig. Lær hvordan å losse bladet (hvis tilgjengelig), losse og sjekke kammeret, engasjere sikkerhet (hvis tilgjengelig), klare syltetøy, undersøke fat, og feltet stripe (hvis tilgjengelig) skytevåpen.
  • Firing egenskaper er også en viktig del av å kjenne våpenet du bruker. Hvis du er uvitende om visse aspekter av pistolen som mengden spark fra et skytevåpen, spør noen som er kunnskapsrik med det bestemte skytevåpen. Pass på at du er i stand til å konsekvent bruke skytevåpen trygt.
 13. 13
  Aldri skyte harde eller flat overflater (inkludert vann).
  • Mens noen objekter kan virke fristende å skyte, kan mange metalliske eller andre harde og / eller flate gjenstander være svært farlig å skyte. Disse objektene, inkludert vann, kan føre til at kula til å sprette eller rikosjetter i uventede og farlige retninger. De er selv i stand til å sprette tilbake mot eller nær skytteren.
  • Mindre, lav hastighet kuler (for eksempel.22 LR) svært godt kjent for sin evne til å rikosjetterer. På grunn av sin lette vekt og lav hastighet, kan ting som tre, stein, eller til og med skitt føre kulen til rikosjetterer. Henvise til regel 4.
  • En del av gode nyhetene om rikosjetter er det faktum at (generelt) kuler ikke sprette (som en ball ville), på grunn av de ekstreme hastigheter (av selv lave hastighets kuler) og fordi de bløte bly kuler har en tendens til å følge parallelle baner relativt til planet til gjenstanden som er blitt truffet. Dermed hvor skytteren står, er vanligvis det tryggeste stedet å være når en Ricochet oppstår. Det finnes unntak fra dette, for eksempel solid kjerne kuler (ikke bly kjerne) som endrer dynamikken i kulen, kan gummi føre en kule til å sprette rett tilbake, og harde gjenstander som er vinklet kan føre kulen til å vikle rundt tilbake mot skytespill.
 14. 14
  La aldri lastet skytevåpen ute av kontroll.
  • Hvis du har en ladd skytevåpen, aldri forlate den uten tilsyn. Dette er mens på utvalget og ditt hjem. Hvis du ikke kan være sikker på sin status eller som kan ha tilgang til den, er det best å losse våpen, låse skytevåpen med et lysbilde lås (for en pistol) eller låse skytevåpen i en vanskelig sak eller en safe. For optimal sikkerhet, holde ammunisjon i et eget område, låst opp også.
  • Sørg for å følge alle statlige og lokale lover om skytevåpen lagring. Noen stater krever ikke skytevåpen for å være innelåst, men husk at det er barn eller andre som kan få tilgang til dine skytevåpen eller ammunisjon.
 15. 15
  Bland aldri alkohol eller narkotika med skytevåpen.
  • Selv den minste bit av alkohol eller narkotika (selv reseptbelagte legemidler) kan svekke eller endre din dom selv vanlige eller enkle ting. Denne kombinasjonen kan være en dødelig dose til deg selv eller andre rundt deg når som involverer skytevåpen. Aldri, under noen omstendigheter, bruke et skytevåpen mens ikke helt edru.

Tips

 • Vet hvordan du bruker sikkerhet på skytevåpen (hvis tilgjengelig).
 • Med unntak av skytevåpen gjennomført for defensive formål, bære bare tom, tatt ned, åpen handling, eller låst skytevåpen i bilen, camp, eller hjemme.
 • Bær aldri en ladd pistol mens klatre over et gjerde eller opp i et tre. Jegere som bruker treet står bør heise sine losset skytevåpen opp etter at de er sikkert i treet ved hjelp av en linje eller ledningen. Når synkende, lesse av våpen før du senker den, selv når du er i en hast for å spore at fersk drepe.

Advarsler

 • Vask hendene grundig etter å ha skutt et skytevåpen. Makt rester, smøremiddel og selv bly kan feste seg til hånden din og alle disse er potensielt skadelig ved inntak.
 • ALDRI se ned løpet på et skytevåpen, lastet eller ikke. Den første gangen kan være den siste.
 • Ikke forsøk å bære et skytevåpen i beltet på buksa eller i lommen. Dette er en fin måte å blåse ditt eget foten av. En skikkelig hylster holder våpenet på plass og holder gjenstander ut av bøylen.
 • Les bruksanvisningen på den spesifikke våpen du skal bruke før noensinne å plukke den opp.
 • Sørg for å følge alle statlige og lokale lover mens skyting. Merk at mange lover om skytevåpen endres drastisk fra stat til stat, og kan til og med bytte mellom fylker eller byer.
 • Skytevåpen kan være svært farlig og med dødelig. De bør kun brukes av erfarne skytevåpen brukere eller under direkte tilsyn av en ekspert skytevåpen instruktør.