Wkeno

Hvordan kurere diaré

Diaré er ikke en betingelse: det er et symptom på en annen helsemessig problem, som for eksempel en infeksjon eller et virus. Det kan også være en reaksjon på matallergier, medisiner, parasitter eller bakterier i mat eller vann. I de fleste tilfeller diaré vil gå bort av seg selv i løpet av få dager. Siden det er kroppens måte å spyle giftstoffer fra systemet, er det ofte best å la det gå sin gang.

Trinn

Hvordan kurere diaré. Kontrollere diaré gjennom kostholdet ditt.
Hvordan kurere diaré. Kontrollere diaré gjennom kostholdet ditt.
 1. 1
  Kontrollere diaré gjennom kostholdet ditt.
  • Begrens deg å rydde, koffein-fri væsker, stk saltet kjeks og naturlige probiotiske yoghurt i løpet av de første 24 timene av diaré, når den er på sitt mest aktive fasen.
  • Legg vanlig toast, bakte poteter, ris, pasta, egg, kokt korn og bananer til din diett som frekvens og volum av diaré avtar. Fortsett å drikke rikelig med klare væsker.
  • Begynn å spise fisk, kylling og eplemos, i tillegg til de ovenfor nevnte matvarer, når avføringen begynner å beholde sin normale form og konsistens.
  • Gjenoppta normal diett 24 timer etter diaré er avsluttet.
 2. 2
  Bruk en over-the-counter anti-diaré medisin for enkelhets skyld, om nødvendig. Velg en som inneholder loperamid, vismut sub-salicylat eller attapulgitt. Følg anvisningen på pakken for dosering.
 3. 3
  Gjenopprette hydrering og elektrolytt balanse ved å drikke rikelig med vann, friske grønnsaker juice og klare buljonger. Diaré kan opprørt elektrolytt balanse.
 4. 4
  Få ekstra søvn for å hjelpe kroppen din bli frisk. Siden diaré er et symptom, er det en god indikator på at kroppen din prøver å bekjempe et problem. Kjemper en helsetilstand krever kroppen din til å fokusere alle sine ressurser.

Tips

 • Noen kosttilskudd kan bidra til å forebygge og redusere symptomer på diaré. Disse inkluderer probiotika, storfe råmelk, glutamin og sink. Snakk med legen din før du tar kosttilskudd.
 • Urtemedisiner kan også være nyttig for behandling av diaré. Imidlertid, hvis den er diaré forårsaket av visse typer infeksjoner, kan urtemedisiner forverre tilstanden. Du bør aldri prøve en urte uten å snakke med legen din først. Urtemedisiner kjent for å være nyttig for diaré inkluderer bjørnebær eller bringebær blad te, carob pulver, ekstrakt av blåbær og agrimony.

Advarsler

 • Kontakt legen din hvis det er blod i diaré ditt, blir kroppen dehydrert eller hvis diaré varer mer enn tre til fem dager.
 • Følgende matvarer og drikkevarer er kjent for å gjøre diaré verre og bør unngås: sjokolade, fløte, sitrusfrukter og juice, kaffe, rødt kjøtt, rå frukt og grønnsaker, krydret mat og alkohol.
 • Ring lege hvis et spedbarn eller små barn har diaré i mer enn 24 timer eller viser tegn på dehydrering.