Wkeno

Hvordan lykkes mot noen spark i tae kwon do

Kan du aldri få overtaket i en sparring kamp? Lei av å bli slått med mer sofistikerte taktikk? Les denne guiden for å lære retningslinjene i møte spark i Tae Kwon Do i en fire trinns prosess.

Trinn

Hvordan lykkes mot noen spark i tae kwon do. Praksis blokkering, deretter angripe igjen og igjen.
Hvordan lykkes mot noen spark i tae kwon do. Praksis blokkering, deretter angripe igjen og igjen.
 1. 1
  Praksis blokkering, deretter angripe igjen og igjen. Når du øver, gjør det foran et speil og forestille seg en fiende, gjør det sakte til du gjøre det med full kraft. Husk å gjøre blokker som er mest forenlig med spark som følger og holde motstanderen åpent i streik sone av disken spark eller slag.
 2. 2
  Øv trinn én til du har mestret det. Når du har, øve på å redusere tiden mellom blokken og mot til begge er samtidige.
 3. 3
  Ikke prøv å blokkere spark, smette unna dem og angripe. Unnvike betyr ikke flytte tilbake, men omgår å unngå et kick. Dette er veldig vanskelig å lære, og enda vanskeligere å gjøre det raskt. Sparring eller trene med en partner er den enkleste måten å lære denne teknikken. Dodge push, kuttet, eller side kick ved å flytte til siden den bærende / pivot etappe er på. f.eks hvis sparringspartner angrep med en høyre ben side kick (fra visningen), flytte litt til venstre (IKKE GÅ TILBAKE!), unnvike kick, og angripe med en venstre ben roundhouse til personens kropp. Smette unna en back spark ved å flytte til støtte / pivot etappe. Du kan ikke motvirke dette umiddelbart slik posisjonere deg selv for å angripe når personen fullt slår tilbake mot deg. (Igjen, ikke flytte tilbake å smette unna spark). Øksen spark kan bli slapp unna med sidestepping raskt til begge sider. Det er mulig å smette unna roundhouse ved å flytte tilbake litt motsatt retning av 'åpen' side, men jeg anbefaler å bare bruke håndflaten til å presse bort kick, fordi unnvike denne kick kunne sette deg for langt unna til å motvirke. VIKTIG - ikke prøv å dodge 'spinner' kicks (360, snu kroken spark) med mindre de er rettet mot hodet ditt, og da kan du dukke for å smette unna.
 4. 4
  Planlegg kontringer som skal brukes i sparring kamper basert på dine preferanser. Husk at det er lettere å blokkere et vendepunkt eller spin spark enn dodge det, og det er lettere å smette unna en videre fremdriften spark enn å blokkere den.

Unngå blokker og dodges seksjon

 1. 1
  Lage gode spark-kombinasjoner som passer til momentum.
 2. 2
  Angripe motstanderen rasende for en kort tid deretter trekke seg tilbake, og gjenta.
 3. 3
  Bruk falske spark kombinasjoner. For eksempel gjør en front spark eller skyve spark og slå sidelengs uten å sette foten ned og gjøre en sidekick.
 4. 4
  Motvirke angripe en teller er vanligvis mye enklere enn å møte et angrep.

Tips

 • Praktisere spark ved å sparke luft kan være kjedelig, kjøpe en sparker pose er en god investering.
 • Hvis du finner unnvike for hardt ikke prøv, det er ingenting galt med å blokkere.
 • Spør master for god disken og angrep kombinasjoner.
 • Når får side sparket du kan (og veldig fort) ta sin ankel og vri i retning de sparker (dette vil føre til at kroppen til å gi ut på grunn av ikke nok støtte og mye motsatt retning kraft.

Advarsler

 • Ikke prøv noen teknikker av Tae Kwon Do mindre du blir undervist av en mester. Denne guiden er et supplement bare.
 • Sørg for å bruke full sparring utstyr og utvis forsiktighet under sparring.
 • Kjenn dine begrensninger

Ting du trenger

 • Utdanning, eller bakgrunn i Tae Kwon Do
 • Fritiden