Wkeno

Hvordan skru opp din kreativitet

Kreativitet er innhyllet inni hver og en av oss. Men det kan lett bli begravd under en haug av rutine, profesjonalitet, ansvar, og ser ut til å bli "voksen", eller kan det være slitt ned av kritikk, plikt, eller enkle forsømmelse.

Likevel er det alltid mulig å vekke din sovende kreativitet. Fordelene ved å være mer kreativ vil strømme gjennom alle dine sysler, og gir deg inspirasjon til nye ideer, nye måter å gjøre ting på, og lysere dine daglige oppgaver.

Denne artikkelen inneholder flere måter å skru opp din kreativitet. Føl deg fri til å prøve dem, ett om gangen eller i kombinasjon, for å se hvilke som fungerer best for deg-og nyte gevinsten av å leve et mer kreativt liv.

Trinn

Hvordan skru opp din kreativitet. Endre ditt perspektiv.
Hvordan skru opp din kreativitet. Endre ditt perspektiv.
 1. 1
  Godta at du er kreativ. Noen mennesker vil gjerne informere deg om at de er "kreative", mens andre er overbevist om du enten er født med det, eller er du ikke, og de ​​tror ikke de har noen kreativitet. Sannheten er at alle er kreative, og forskere har bevist at det er mulig å forbedre kreativitet på ulike måter, inkludert kosthold, mosjon og praksis. Enhver har potensial til å være kreativ, forutsatt at du ønsker å gi det en sjanse og tror på potensialet ditt.
  • Kreativitet er en vei til å kjenne deg selv bedre, og for å skape balanse i livet ditt. Hvis du ser det på denne måten, snarere enn å være om noe som bare noen mennesker er begavet med, vil du være bedre posisjonert til å finne kreativitet innenfor.
  • Ikke tillate deg selv å være kreativ er som å fryse over en del av deg selv og nekte deg den terapeutiske og rolig fokus som kreativitet bringer. Se å være kreativ som å være god for deg.
 2. 2
  Endre ditt perspektiv. Du har kanskje hørt uttrykket "tenke utenfor boksen". Å gjøre dette er viktig for sparking kreativitet fordi det lar deg se hver situasjon fra en annen synsvinkel. Når du endrer ditt perspektiv, tilnærming problemer ved å bryte dem ned i flere elementer. Deretter shuffle elementene rundt og lete etter nye måter å finne løsninger. Tenk på hva som ville skje hvis en idé du sitter fast på er erstattet.
  • Denne metoden er viktig i å forbedre kreativitet fordi det bidrar til å fjerne deg fra bindinger som kan hindre kreativitet.
  • Les Tenk 'utenfor boksen' for flere ideer om bruk av denne metoden.
 3. 3
  Skifte din mentale landskapet. Mentalt bevege seg bort fra din nåværende posisjon og prøve å se hvordan problemet kan forekomme når som ligger andre steder. Tenk deg hvordan en annen person i et annet land ville reagere hvis den utsettes for den samme situasjonen du står overfor. Forestille hvordan ulike situasjoner kan panorere ut på nye måter bare ved å være et annet sted, og oppfattes av noen andre hevet forskjellig fra deg. Hvilke ting ville fortsatt saken og hva som ikke ville? Fokuser på de tingene som de ikke ville være så opptatt av å prøve å redusere disse elementene i tankene dine også.
  • Gjelder problemet ditt i en annen setting. Derfra tilpasse en løsning på den gjeldende innstilling.
 4. 4
  Omfavne din fantasi . La fantasien løpe løpsk - ta et problem, en idé, et forslag, en tanke og kjøre med den til alle ytterpunktene. Overdrive utfall i tankene dine, både forstørrelsesglass og minimere dem. Ikke bare sitte der og håper at ideer og inspirasjon vises - utøve din fantasi med teknikker som tar sikte på å vekke fantasien og målretting det på ideen å lage. Jo flere ideer du kommer opp med, jo bedre, for mange av ideene vil være feil eller uoppnåelig, men blant dem, vil det være ideer som du virkelig kan kjøre med, hjelpe deg å være så kreative som mulig. Følgende metoder for ideer-storming stammer fra Siimon Reynolds, som har hatt mange års erfaring i den kreative avdelingen av reklamebransjen:
  • Pick-a-ordet metode: Plukk noen ord og forholde dine kreative problem eller utfordring til ordet. For eksempel, velger du ordet "elefant". Din kreative problemet er å holde en fest. Elefant kan foreslå for deg å velge en safari tema, for å ha gjester kjole som elefanter, og å samle inn penger for World Elephant Fund. Du kan velge spill med elefant og dyreliv temaer, og har en buffet fylt med mat fra Afrika eller Asia. Hvis ordet ikke er å ta deg hvor som helst, velg en annen. Denne prosessen bør være rask, rask, rask, og det bør du finne massevis av lateral løsninger du ville ikke ha tenkt på noe annet.
  • Den vanvittige ideen metode: La deg tror de sprø, vanligvis uakseptable ideer og deretter pare dem tilbake. For eksempel kan du tenke "Jeg kommer ikke til å skrive mine essays lenger, jeg skal betale for noen andre å gjøre dem". Selvfølgelig, er at ideen absurd, men du kan pare den tilbake til å betale selv i små belønninger for stadier av ferdigstillelse av essay, lage din egen personlige "essay betalingstjeneste" som fordeler bare deg! Sprø ideer riste opp din tenkning og tvinge deg til å se på ting fra en annen vinkel, Lewis Carroll sa en gang at "Noen ganger har jeg trodd så mange som seks umulige ting før frokost" - prøv det selv litt tid!
  • Kryss befruktning metode: Lytt til noen i en bransje som har absolutt ingenting å gjøre med ditt, eller sitte inne på forelesninger i en studie felt som du ikke vet noe om. Og begynne å lytte til sine ferdigheter, teknikker, ideer og løsninger. Du vil bli overrasket over hvor du kan matche ting de bruker jevnlig å riste opp din egen måte å tenke på nye måter! Det spiller ingen rolle hva du gjør, du kan finne paralleller i alle slags andre næringer og for de som jobber hjemmefra, sjekk bransjer som arbeider med catering, event planlegging, terapi, regnskap, etc. for nye måter å se på kjøre din husholdning.
  • Hva ville min helt gjøre metoden: Velg noen du beundrer sterkt og forestille seg hvordan den personen ville løse den kreative problemet eller utfordringen deg. Fordype deg i å være den personen, helt ned til den rollen de spiller daglig, og forestille seg hvordan de ville reagere på situasjonen før deg.
 5. 5
  Leke med svikte. En konstant fokus på arbeid uten lek dulls kreativitet. Kreativitet er som et oppkomme som trenger næring for å sprekke videre. Og dette nærende inkluderer lek, noe som mange voksne som tar seg selv høytidelig tror ikke gjelder for dem lenger. Forlate deg selv å spille om, er måten å åpne dørene til kreativitet og
  • Se barna og hundene dine på spill. Se hvordan de tillate seg å falle dypt inn i rytmen av lek og ikke oppstyr av konvensjonen, tid, regler eller egnethet for anledningen. Bli med i stykket og la deg gå med strømmen.
  • Spill med musikk, med maling og blyant, med hager, med snøscooter, med hester, med bånd, med baller, med modelltog... - Uansett hva du liker å forlate deg, la det være en fast del av livet ditt. Det vil sørge for eder og tenne den kreative flammen.
  • Har dager eller ettermiddager der du ikke har noen planer. Bare vandre ut i verden og suge den opp, nyte alt som er kastet din vei. Se på alt med undring igjen og la livets muligheter komme til deg.
  • Ler godt, og ler ofte.
 6. 6
  Engross deg i den kunstneriske prosessen. Når du tillater deg selv å falle dypt inn i den kunstneriske prosessen, tar selvutfoldelse løpet, står tiden stille og dine innerste tanker og følelser finne sin stikkontakt. Kunst og design er det ideelle medium for spy opp din kreativitet, så bruke litt tid på din favoritt kunstneriske arbeidet, som for eksempel fotografering, maleri, tegning, designe hus, klær, leker, etc., tegning, skulptur, noe som gjør håndverk, sang, spille musikk, dans, komponering, skriving, etc.
 7. 7
  Finn din komfortsone spot. Ha et sted som du stake som deg, men midlertidig slik - det kan være et skrivebord, en stein ut nær sjøen, en liten krok i hagen, eller en bestemt plass i biblioteket. Det er din tenkning spot, din personlige rolig sted å sitte, tenke, og å la ild fantasien fri. Pass på at det er et sted der du ikke vil bli forstyrret og hvor du kan gi din tenkning og ideer din fulle oppmerksomhet.
  • Cyberspace er ikke en personlig tenkning plass. Det er interaktiv, opptatt, og noen ganger slitsom. Mens det har en utrolig mengde ideer, må du ha avstand fra den elektroniske plass for at dine egne kreative ideer for å virkelig gnist. Når du har hatt denne avstanden, kan du returnere din kreativitet til cyberspace fullt fleshed ut.
 8. 8
  Tildele tid . Tid, tid, tid. Du kan ikke jag kreativitet. Stresser ikke hjelper i utløpet av ideer. Ditt sinn har en tendens til å gå inn i en tilstand av liten forvirring når du prøver å tvinge ting. Hvis du er lite tid, holde en liste over aktiviteter i stand til å vekke din kreativitet og trekk den ut når det er ledig øyeblikk, som venter på en buss eller mens middagen kokker. Tillate ideer til å sive, noen ganger det beste du kan gjøre for kreativitet er å bare la ting boble vekk over tid.
 9. 9
  Slikk Lær å være godt selskap til deg selv. Svært kreative folk er veldig komfortabel rundt seg selv og Leo Babauta sier at det er nummer én vane å dyrke for ultimate kreativitet. Hans personlige studie fant at styrkingen av ensomhet som en kreativitet generator er en felles tråd kreative mennesker gjennom historien. Noen av de tingene du bør vurdere når du nyter din ensomhet inkluderer:
  • Finne rolige steder å tenke på, vekk fra kjas og mas i hverdagen. Ro er viktig for kreativitet, er som å ta tid ut spesielt for å bare tillate kreativitet til å skylle over deg.
  • Bruk ensomhet å lade. En ro i sinnet kommer med ensomhet som er vanskelig å finne noe annet sted eller tilstand. Dette er terapi uten noen andres tolkninger eller kostnader!
  • Elsker den tiden du har til deg selv, når du kan danse alene, tenke på livet uten avbrudd, og nyte alt rundt deg for ingen annen grunn enn at disse tingene "bare er".
 10. 10
  Fråtse i forbindelse. Etter at du har dynket i ensomhet, nå ut til andre og få hjelp. Kommunisere dine ideer til andre. En annen oppfatning av situasjonen eller utfordringen kan hjelpe. Enda bedre, få mange forskjellige syn! Les andres ideer, samarbeide med folk, og bli inspirert av dem.
  • Aldri være sjenert til å spørre. Mangfold er svært nyttig i inspirerende kreativitet.
  • Organisere en brainstorming sesjon. Den spontane generering av nye ideer hjelper i utformingen av flere ideer. Produktene av brainstorming kan være råstoffet i byggingen av ideen.
  • Å være rundt likesinnede mennesker kan inspirere din kreativitet når du skyter ideer av hverandre. Men vær forsiktig med å falle i gruppetenkning hjulsporene, diversifisere din gruppe nå og da for å tillate deg selv å bli konfrontert med nye måter å se ting på.
 11. 11
  Hold det enkelt. er viktig for kreativitet - når støy, distraksjoner, konsumerisme, andres ideer, visuelle medier er påvirket våre sanser, er vår egen kreativitet lett fuktet. Fjerne rot fra livet ditt, og slå ting av. Fjern deg fra distraksjoner, fra butikker, og fra de utallige andres ideer, i hvert fall nå og da, slik at kreativiteten din en sjanse.
  • Mens det er flott å bli inspirert av ideer og tanker til andre, er det mulig å bli så overbelastes ned i sine måter å tenke at du glemmer dine egne. Bli inspirert, men også la gå ofte nok til å bli uthvilt.
  • Spis sunt og trener tilstrekkelig. Et godt ernært kropp resulterer i et godt ernært tankene. Videre stimulerer mosjon kreativ tenkning.
  • Få nok søvn. REM søvn forbedrer kreativitet fordi det er problemløsning søvn.

Tips

 • Dette er bare noen ideer for å få kreative juicer går. De kan tilpasses hver enkelt. En stor mengde av det er opp til deg. Hvor oppfinnsom kan du være? Hvor åpen er du? Fjern grensene fra tankene dine, og du vil finne din kreativitet vil øke.
 • Tillat deg selv å dagdrømme. Det er en viktig del av den kreative prosessen.
 • Hold oversikt over dine kreative ideer som de dukker opp. Med mindre du har en utrolig hukommelse, mange ideer forsvinne, inkludert de som kommer til deg i drømmene.
 • Delta i arrangementer som NaNoWriMo eller The Sketchbook Project, der du skriver en roman eller skisser med en rekke andre mennesker, mange av dem er ikke god på det ennå, og redd for å prøve. Utenfor støtte for nybegynnere innsats i en kunstform kan hjelpe slå ut usikkerhet og la du verdsetter din unike stemme.
 • Gjør noe spennende eller skremmende nå og da, for eksempel ridning en berg-og dalbane. Frykt, spenning og frustrasjon kan åpne opp nytenkning.
 • Sosialisere med kreative mennesker i støttende, ikke-fordømmende grupper.

Advarsler

 • Husk at i brainstorming, fire reglene følges for det å være vellykket:
  • Det skal ikke være noen kritikk. Kritikk hindrer fri flyt av ideer. Dette kan bli utsatt til at økten er over.
  • Kombinere og / eller modifisere ideer er oppmuntret.
  • Kvantitet er å foretrekke fremfor kvalitet i brainstorming.
  • Rare eller merkelige ideer blir oppmuntret.
 • Aldri slutte å lære. Gjøre det og kreativiteten vil skrumpe.
 • Forbruker er aldri en erstatning for kreativitet. Forbruk får oss til å sette en verdi på alt skapt og gjort, og dermed forårsaker du å føle at det du har laget er aldri bra nok. Kreativitet handler ikke om standarder, det handler om å koble med deg selv og la din kreative prosessen flyt uhindret av tanker om perfeksjon eller mening.

Ting du trenger

 • Journal for ideer (online eller dødt tre)
 • En penn som du kan skrive raskt med (for å matche flyten av ideer)