Wkeno

Hvordan du rengjør syntetisk turutstyr

Syntetisk turutstyr krever spesiell omsorg for å unngå å skade de spesielle fibre. Det er ikke vanskelig, men det er mer til det enn bare å vaske utstyret ditt, og det er noen ganger litt mer vanskelig!

Trinn

Hvordan du rengjør syntetisk turutstyr. Vask gore-tex og andre pustende, vanntett syntetisk ytre skallbekledning følge instruksjonene på etiketten.
Hvordan du rengjør syntetisk turutstyr. Vask gore-tex og andre pustende, vanntett syntetisk ytre skallbekledning følge instruksjonene på etiketten.
 1. 1
  Les alle instruksjonene først. Det er veldig viktig å lese instruksjonene som følger med din syntetisk turutstyr. Ofte en bestemt type syntetisk materiale må behandles med forsiktighet på grunn av grunnloven - ikke alle syntetiske stoffer er like. Noen er i stand til å vaskes i maskin, noen er ikke. Noen kan tørkes i tørketrommel, og noen bør ikke gå noe sted i nærheten slik maskin. Hvis det er separate instruksjonene som følger med utstyret, file den bort for fremtidig referanse. Ofte er det beste stedet for å bruke en skoeske som en gang lagret turskoene og la den med den lagrede turutstyr.
 2. 2
  Vask gore-tex og andre pustende, vanntett syntetisk ytre skallbekledning følge instruksjonene på etiketten. Generelt, regnfrakker og andre gjenstander laget av Gore-Tex eller lignende syntetiske materialer kan vaskes i maskin, i kaldt vann (aldri bruke varmt!), Med spesielt kjøpt Gore-Tex rengjøringsmidler eller en veldig mild pulver som ikke har noen blekemiddel innhold. Spesialiserte produkter for vasking er tilgjengelig på utendørs butikker. Ofte Gore-Tex etc., vil kreve et ekstra varme skritt for å forsegle i den restaurerte hydrofobe kvaliteter, en jern eller en tørketrommel på lav varme kan være aktuelt. Igjen, se instruksjonene.
 3. 3
  Vær forsiktig med syntetiske støvler. Tursko og støvler skal alltid være rene og i god stand. Ditt liv kunne avhenge av det. Disse bør renses slik som å forbedre sine hydrofobe kapasiteter. Igjen, kan du se produsentens instruksjoner, men generelt er det sannsynlig at du må kjøpe en god rengjøring produkt egnet til syntetisk materiale som de er laget av.
 4. 4
  Pass på rengjøring syntetiske jakker som inneholder ned. De bør nesten alltid være profesjonelt rengjort, fordi ned blir våt og klumper sammen, mister de isolerende egenskaper. Les produsentens instruksjoner først. Den ned kan eller kan ikke være av syntetisk opprinnelse. Hvis det er av naturlig opprinnelse, vil du være fint å vaske den i lunkent vann. Hvis produsentens instruksjoner tillater det, er et bad et godt sted som du kan senke den ned i vann med riktig renhold løsningen anbefales på etiketten, eller veldig myk såpe som Ivory Flakes, uten unødig uro. Down trenger en såpe som ikke er tøffe og har lave tensider. Kna den forsiktig, slipper badevannet og gjør en skylling. Fyll og kna igjen før du slipper alt vannet. La det dryppe tørr over badekaret uten å klemme. En god måte å gjøre dette på er å rigge opp en klær henger enhet som en hengekøye. Elementet bør tørke flatt slik at ned ikke bosette seg. Hvis den gjør det, vil det enten tørke rock hardt, eller det vil tørke fra utsiden og innsiden kunne mugg og råte. Syntetisk ned kan renses på samme måte mindre etiketten råder på annen måte.
 5. 5
  Vask polar (mikrofleece eller micrafleece) i vaskemaskinen. Det er fornøyd med kaldt til varmt vann. Vrenger du den for å redusere pilling. Unngå å vaske med noe annet som fleece vil tiltrekke lo og vil også la fluff på andre klesplagg. Fleece kan også tørkes i tørketrommel, selv om det er godt å lufttørke det for friskhet. Pilling blir verre med gjentatte vask.

Tips

 • Rengjør alltid gjørma av noe. Ikke oppbevar fjellsko, sko, stegjern, ishakker, gamasjer, bukser etc. med gjørme besatt på dem. Det vil tørke ut og falle overalt, har det potensial til å forringe kvaliteten på fotturer utstyr, og det er off-putting å trekke skittent utstyr ut av lagring.
 • Tørke av metal gear som stegjern og økser. De er rust motstandsdyktig, ikke rust bevis. De vil rust, bare sakte. Stegjern slitt i veikanten snø må vaskes av hvis det er noe salt som brukes på veien.
 • Aldri lagre turutstyr fuktig. Fuktig utstyr skal være grundig tørket ut før lagring. Hvis ikke, risikerer du mugg og mugg som kan ødelegge syntetisk turutstyr og kan hoppe til andre elementer i lagring. Non-syntetiske elementer kan også rust fra å bli lagret ved siden av fuktige elementer.
 • Tørk aldri skinn elementer ved hjelp av varme - de vil ende opp med å sprekke. La dem lufttørke. Sikte en fan på dem hvis nødvendig.
 • Oppbevar soveposer løst i store (helst bomull) poser. En veske som er under komprimering vil permanent miste noen loft og isolerende evne med det.
 • Du kan bruke en genser skjermen for å tørke våte syntetiske plagg etter vask, spesielt nedover, og dette bidrar til å beholde formen.
 • Ikke vaske dunjakker i varmt vann eller de hydrofobe egenskaper vil erodere!
 • Alltid foretrekker kaldt vann over varme og varmt vann over varmt. Bruk aldri varmt vann! I det hele tatt, kaldt vann er det sikreste alternativet for å bidra til å opprettholde den syntetiske elementet holdbarhet, pusteevne og hydrofobe egenskaper.

Advarsler

 • Aldri vaske eller maskin tørre naturlige down-fylt jakker eller soveposer med mindre instruksjonene sier det er akseptabelt. Down klumper, og mister sin vann Shedding beskyttelse. Det råtner også hvis ikke riktig ventilert.
 • Alt utstyr skal henges opp å lufte ut rett etter bruk for å tørke. Ellers jordslag og mugg vil sette inn og spise hull i tekstiler.

Ting du trenger

 • Kommersielt kjøpt forberedelse egnet for giret
 • Vaskepulver med lave tensider og ingen blekemidler
 • Vann - alltid kald, aldri varmt!
 • Bath
 • Vaskemaskin og tørketrommel for noen elementer
 • Skrape for å fjerne søle fra syntetiske sko og støvler