Wkeno

Hvordan forberede seg på en sesjon med en terapeut

Terapeuter er opplært til å snakke, diskutere og hjelpe deg over aa bredt spekter av saker - fra depresjon til traumatiske opplevelser. Mange kontakt en terapeut som en siste utvei, når de endelig innser at de har nådd bunnen. Andre erkjenner usunne symptomer i seg selv og prøve å få hjelp før ting kommer ut av kontroll. Enten du har gjort avtalen selv, eller en familie / venn har insistert du går, en sesjon med en terapeut kan være skremmende. Hva sier du? Hva vil de være, hvilke spørsmål de vil stille? Vil de være i stand til å hjelpe deg?

Selv terapeuter er ment å hjelpe deg, de krever innsats fra sine pasienter for å få positive resultater. Hvis du låser opp eller nekter å koble til, vil ting bli vanskeligere for deg i det lange løp. Man kan gjøre mange ting for å hjelpe terapeuten å arbeide mer effektivt, noe som i det lange løp, betyr å hjelpe seg selv.

Trinn

Hvordan forberede seg på en sesjon med en terapeut. Tenk på terapeuten som en ny venn.
Hvordan forberede seg på en sesjon med en terapeut. Tenk på terapeuten som en ny venn.
  1. 1
    Tenk på terapeuten som en ny venn. Det kan virke merkelig, men det er mer fornuftig enn du tror. Du ønsker ikke å plutselig dumpe alle dine problemer på dem på en gang... de trenger et utgangspunkt. Introduksjoner, kort familiens historie, hva som skjer i livet ditt akkurat nå, hvordan du føler om det, etc. Husk at bakgrunnsinformasjon og ting de bør vite om du vil gi dem et klarere syn på hva som kan være årsaken eller legge til din problemer. Terapeuter kan ofte lage forbindelser - for eksempel kan noe som skjedde i barndommen knyttes til depresjon / angst nå, så husk tidligere informasjon er like viktig.
  2. 2
    Tenk på ting du ønsker å snakke om. Hvis du gjorde avtalen selv, da du åpenbart ønsker å snakke om / løse et problem eller problem. Tenk om spesifikke ting du kanskje ønsker å forklare eller si: "Det virkelig forstyrrer meg når..." "Jeg føler meg truet i situasjoner der..." "Noen dager jeg bare føler...." Terapeuten vil allerede spørre deg spørsmål for å stimulere til diskusjon, men det er mer nyttig for dere begge hvis du tenker om ting på forhånd. Hvis du sitter fast og vet ikke hva jeg skal gjøre, så spør deg selv følgende spørsmål før økten:
    • Hvorfor er jeg her?
    • Er jeg sint, ulykkelig, bekymret, redd....?
    • Gjøre hvordan andre mennesker i livet mitt innvirkning situasjonen jeg er i nå?
    • Hvordan gjør jeg vanligvis føler på en typisk dag i mitt liv? Trist, frustrert, redd, fanget....?
    • Hvilke endringer ønsker jeg å gjøre for fremtiden?
  3. 3
    Noen mennesker liker ikke å åpne opp om visse ting. Hvis du er en av disse menneskene så ikke bekymre. Med tiden vil du være i stand til å finne ut av ting. Men ikke prøv å tvinge dette møtet med hva det er som du sliter med å forholde seg til, eller ikke engang vet om deg selv. Husk at hvis du prøver å gå for langt for fort, vil du ikke være å hjelpe deg selv.
  4. 4
    Terapeuter er like sko. De kan se og passer perfekt på noen andre, men det betyr ikke at de vil være bra for deg. Hvis du ikke føler deg komfortabel med den personen, trenger terapeuter ikke ta det personlig hvis du ønsker å prøve noen nye. Tenk på speed dating... du ville ikke bli fornærmet hvis noen sa at du ikke var riktig for dem.

Tips

  • Ikke vær sjenert til å snakke med terapeuten din om hva som ikke fungerer, eller om hva du ønsker fra henne eller ham. Ikke bare kan dette hjelpe deg å få dine behov oppfylt, er det flott trening!
  • Tror ikke du trenger å forberede seg. Det handler om åpen kommunikasjon og uttrykke hvordan du føler om ting. Du er den personen som leder samtalen!
  • Husk alt du fortelle din terapeut er konfidensiell. Med mindre de tror du er fare for deg selv eller noen andre, vil de aldri fortelle noen (foreldre vanligvis inkludert) hva du har sagt.
  • Vær åpen for å ta tid på denne prosessen. Hvis du kommer til terapi som betyr at du ønsker å snakke om noe, men din terapeut, trenger å bli kjent med deg hvis de kommer til å være i stand til å hjelpe.

Advarsler

  • Ikke bli frustrert med den lange prosessen, vil det hjelpe deg i det lange løp.